6 empatikus csillagjegy, akik mások minden rezdülését érzik

2020. szeptember 14.
Az empátia minden emberben megvan, ám nem mindenki nyitott egyformán mások érzelmei felé. Van, aki jobban, van, aki kevésbé használja ezt a képességet, és van, aki csak tetteti. De melyik hat csillagjegy a legempatikusabb, akiktől valódi együttérzést várhatunk?

Az empátia a szimpátia nővére. A szimpátia az, amikor sajnálatot érzünk valaki iránt. Az empátia esetében viszont megértjük a másik embert, kapcsolódunk hozzá, és érzelmileg kötődünk a másik emberrel. Ez mindannyiunkban megvan, kiben jobban, kiben kevésbé. Az empátia segít ugyanis megtapasztalni mások érzéseit. Akiben ez a képesség nagyon erősen megvan, gyakran nevezik hiperérzékenynek, és gyakran nagyon nehéz megbirkóznia azzal, hogy ő is mélyen átéli mások rossz érzéseit, traumáit, tragédiáit. Mely csillagjegyekben a legerősebb az empátia képessége, és hogyan használják?

1. Halak (február 19. – március 10.)

A csillagjegy szülöttei szeretik, ha felvidíthatják a környezetükben élőket, emellett nagyon erős az empátiájuk. E kettősség miatt gyakran lehetnek zaklatottak, szorongók. Ha egy családtagjuk lelki fájdalmat él át, megpróbálják átvenni a terheiket, rossz érzéseiket. Ez belső késztetés a Halak számára, nem dönthet róla, egyszerűen megtörténik. Az jegy szülöttei azt szeretnék, ha a jelenlétük megnyugtató és biztonságot adó lenne. Úgy érzik, a vállukon viselik a világ súlyát, és próbálják elrejteni, milyen hatalmas teher ez számukra.

2. Bika (április 20. – május 20.)

Bár a Bikákkal kapcsolatban rengeteg előítélet él, ami a makacsságukkal és konokságukkal kapcsolatos, ám a tévhitekkel ellentétben a csillagjegy szülöttei nagyon érzékenyek, és kifinomult szenzorokkal rendelkeznek mások érzései felé, fizikailag is képesek ráhangolódni a környezetükre. Csak nem feltétlenül mutatják ki. Ám ha szükségük van rá, mindig ott vannak a bajban, átveszik a fájdalmat. Segítőkész természetük miatt a legjobb barátok, ösztönösen tudják, hogyan enyhíthetik mások rossz érzéseit, akár tettekkel, akár szavakkal.

3. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Egész életükben perfekcionizmusuk és mély empátiájuk között őrlődnek a csillagjegy szülöttei. Az egyik oka annak, hogy keményen és esetleg hidegen viselkednek másokkal, hogy így védik magukat. Hiszen mindent hajlamosak magukra venni, és ez sok fájdalmat okoz a Szüzeknek. Mindent mélyen átéreznek, nem csak az emberek, az állatok rossz érzéseit, traumáit is.

Olvastad már?

4. Skorpió (október 23. – november 21.)

A Skorpió jegyet átlalában nem az érzékenységgel és az empátiával azonosítják. Ironikus azonban, hogy míg erőszakosnak és nyersnek titulálják a csillagjegy szülötteit, valójában a legérzékenyebb, legtörődőbb és legempatikusabb emberek közé tartoznak. Azt szeretnék, ha a hozzájuk közel állók boldogok lennének. Ha egy barátjuk bajba kerül, mindig mellette állnak. Ám azt is el kell ismerni, hogy nincs mindig igazuk. Átérzik mások helyzetét, ám empátiájuk esetén gyakran saját érzelmeiket is belekeverik a helyzetbe, így téves következtetéseket vonhatnak le.

5. Vízöntő (január 20. – február 18.)

Mély empátiával rendelkező emberek a Vízöntők, a világgal úgy törődnek, mint anya a gyermekével. Nem állhatják, ha valaki szomorú vagy elhagyatott, éveket tölthetnek életükből azzal, hogy másokat segítenek, önkénteskednek, és próbálják jobbá tenni a világot. Ám ha empátiájukért és tenni akarásukért nem kapnak kellő elismerést, úgy érzik, nem értékelik őket eléggé, könnyen megharagszanak.

6. Ikrek (május 21.  június 20.)

A csillagjegy szülöttei átérzik mások helyzetét, ám ahogy magukban feldolgozzák ezeket az érzéseket, hajlamosak felnagyítani a bajt, és sokkal rosszabbnak értékelni a helyzetet, mint valójában. Emiatt az Ikrek jegy szülöttei gyakran túl félénkek, nem nyílnak meg mások felé, mert tartanak tőle, hogy túl nagy fájdalmat kell átélniük, túl sok lehet nekik a világ összes baja. Szükségük lehet arra, hogy valaki kinyújtsa feléjük a kezét, és mellettük álljon, támogassa őket a világgal szemben.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash