Arrogancia és csillagjegyek: kik gondolják úgy, hogy körülöttük forog a világ?

2020. szeptember 26.
Szeretni magunkat, tisztában lenni az erősségeinkkel és örülni a sikereinknek jó dolog. Ám ha csak a sajátunknak tudunk, és másokkal sosem foglalkozunk, máris átbillentünk a ló túloldalára, és önbizalom helyett arroganciáról beszélhetünk. Vannak olyan csillagjegyek, akik hajlamosabbak másoknál az arroganciára, a rangsorunkból kiderül, melyek ezek.

Ha valaki mindig a Nap szeretne lenni, képtelen lesz észrevenni mások csillogását. Mindenki érdemes a mások figyelmére, nem csupán saját magunk. Vannak, akik nehezebben veszik észre mások jó tulajdonságait, elsiklanak mások sikerei felett, saját magukat állítva az előtérbe. Az asztrológia megmutathatja, a csillagjegyünk alapján mennyire vagyunk hajlamosak az arroganciára. Így felismerve ezt a tulajdonságunkat, dolgozhatunk rajta, hogy másokat is hagyjunk érvényesülni.

1. Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Ha nem volnának annyira karizmatikus személyiségek, mint amilyenek, nem valószínű, hogy olyan sok követőjük, barátjuk és támogatójuk lenne. Az Oroszlánok egója gyakran olyan nagy, hogy ez akadályozza a sikerüket. Ha egyszer támad egy ötletük, nehezen változtatnak a véleményükön: mindig azt gondolják, hogy nekik mindenben igazuk van. Ami a legarrogánsabb csillagjeggyé teszi őket, az az, hogy nem csak ezt hiszik, hanem tudják.

2. Nyilas (november 22. – december 21.)

Az egyik oka annak, hogy a csillagjegy szülöttei látni akarják a világot, hogy meg vannak róla győződve, az körülöttük forog. A Nyilasok elbűvölőek, optimisták és barátságosak. A probléma ott kezdődik, hogy azt gondolják, kedvességük kárpótolja a környezetükben élőket a kevésbé vonzó tulajdonságaikért, mint például az önzőség és a hiúság. Úgy érzik, mindenkinek róluk kellene példát vennie, és nem értik, amikor az emberek elfordulnak tőlük. A Nyilasok akkor boldogok, ha kifejthetik elméleteiket (tulajdonképpen mindenről), mivel azt gondolják, mindenki csak erre vár körülöttük. 

3. Bika (április 20. – május 20.)

A Bikák nem hisznek a kompromisszumokban, és azt gondolják, mindig nekik van igazuk. A problémáikat hajlamosak mindenki másé elé helyezni, és ha ennek az az ára, hogy mások bajára nem jut figyelem, idő, egyszerűen megrándítják a vállukat. Törődnek másokkal, ám a listájuk élén mindig saját maguk állnak. 

4. Kos (március 21. – április 19.)

A Kosok számára nagyon nehéz mások érdekeit is figyelembe venni. Ez nem azt jelenti, hogy nem törődnek másokkal, ám túl elfoglaltak ahhoz, hogy érzékenyek legyenek mások szükségleteivel szemben. Ha viszont egyenesen kérnek segítséget tőlük, a Kosok mindig készen állnak kihúzni, ám ezt nekik mondani kell. Ha összerakjuk a csillagjegy szülötteinek türelmetlen természetet munkamániájukkal, láthatjuk, miben gyökerezik arroganciájuk. 

5. Vízöntő (január 20. – február 18.)

Senki más nem törődik annyit a bolygónkkal és az embertársainkkal, mint a csillagjegy szülöttei. Ugyanakkor nehezen birkóznak meg az egyes emberek érzelmeivel, és Isten óvja azt, aki nekik okoz bármilyen fájdalmat, és nem próbál meg azonnal segíteni. A Vízöntők jó hallgatóság, ám makacsok is tudnak lenni, időnként olyan dolgokban is kötni az ebet a karóhoz, amelyeknek látszólag semmi tétje nincs. Ha pedig olyankor próbálják rávenni őket, hogy figyeljenek valakire, amikor épp egy alkotó folyamat közepén vannak, vagy olyasmivel foglalkoznak, ami fontos számukra, biztosan süket fülekre találnak. Ha valamit csinálnak, az a legfontosabb számukra, még akkor is, ha a másik ember tevékenysége legalább annyira értékes és hasznos.

Olvastad már?

6. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A Szűzeket mindenki a perfekcionizmusukról és mindentudó természetükről ismeri, így nem meglepő, hogy időnként elég beképzeltté válnak. Tudják, hogy igazuk van, és meg sem próbálják rejtegetni. Azt akarják, hogy az egész világ tudja, milyen zseniálisak, kreatívak és nagyszerűek. Ugyanakkor a csillagjegy szülöttei hajlamosak magukat ostorozni és büntetni, ha úgy érzik, nem elég tökéletesek valamiben, amiről úgy gondolják, hogy annak kellene lenniük. Ez csapdahelyzet a Szüzek számára, ám szerencsére mindig tudják, kihez kell fordulniuk vagy mit kell tenniük, hogy megoldják a problémát. 

7. Skorpió (október 23. – november 21.)

Nem a Skorpiók a legarrogánsabb csillagjegy, bármilyen meglepő is. A csillagjegy szülöttei csak akkor hajlamosak azzá válni, ha úgy érzik, valaki hátba támadta őket, és elveszítik a bizalmukat a másik emberben. 

8. Ikrek (május 21. – június 20.)

Az Ikrek énközpontú személyisége már a velük folytatott beszélgetésben is kiütközik, mivel nem nagyon szeretnek másról, csak saját magukról beszélni. Egy valamit szeretnek azért másoktól is hallani: ha róluk beszélnek, pozitív dolgokat. A jó hír, hogy remek humorérzékük van, és saját magukat sem veszik feltétlenül komolyan. 

9. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A csillagjegy szülöttei abban az értelemben énközpontúak, hogy mindig próbálnak fejlődni és sohasem boldogok a jelen helyzettel. Tudják, hogy elbűvölőek, ám erre is úgy gondolnak, hogy biztosan lehetnének még jobbak. Az ő arroganciájuk sokkal inkább abból ered, hogy törődnek magukkal, és nem mások lenézéséből fakad. 

10. Halak (február 19. – március 20.)

A csillagjegy szülöttei túl önzetlenek ahhoz, hogy arrogánsak legyenek. Sőt, a Halak jegyűek azok, akiknek meg kellene tanulniuk kicsit önzőbbnek, kicsit énközpontúbbnak lenni. Könnyen befolyásolhatók és nagyon elnézőek másokkal, így mindig maguk elé helyezik mások igényeit.

11. Bak (december 22. – január 19.)

A Bakok túl bölcsek és gyakorlatiasak, értik, hogyan működik a világ és nem hiszik azt, hogy rájuk nagyobb szükség van, mint másokra, vagy esetleg fontosabbak lennének, mint mások. Túl sokat foglalkoznak a munkájukkal és a céljaik elérésével, ezt a motivációt tévesztik össze mások az arroganciával. A csillagjegy szülöttei csak azt szeretnék, ha a dolgok a helyükre kerülnének, a munka elkészülne, és mindenki jól járna ezzel, nem csak ők maguk.

12. Rák (június 21. – július 22.)

Bár időnként érzelgősek a csillagjegy szülöttei, sosem gondolják úgy, hogy az ő érzelmeik fontosabbak másénál. Rendkívül törődő és védelmező személyiségűek, inkább a sajátjuk elé helyezik mások szükségleteit, mintsem maguk mögé. Ha pedig segítenek valakinek, sosem várnak cserébe semmit, még elismerést sem.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash