Sziámitól a szfinxig: ilyen macska illik hozzád a csillagjegyed szerint

2021. február 19.
A macska az egyik legnépszerűbb házi kedvenc. Akik meggyőződéses macskások, nem cserélnék el semmi pénzért négylábú barátaikat. A szőrgombolyag perzsa cicáktól az egzotikus szfinxig rengeteg fajtája van a macskáknak, így izgalmas eljátszani a gondolattal, vajon a csillagjegyünk alapján milyen cica illik hozzánk igazán?

Ahány macska, annyiféle bunda és annyiféle természet. Ahogy az emberek, úgy a macskák is különböző személyiségűek lehetnek, így akár a csillagjegyünk szerint is megtalálhatjuk, melyik fajta illik hozzánk legjobban. 

Kos (március 21. – április 19.): szfinx macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Bár a macskák védjegye a bunda, a szfinx macska még enélkül – vagy éppen szőrtelensége okán – az egyik leginkább figyelemreméltó fajta. Rendkívül szociális macska, kifejezetten szereti az embereket, csak néha tör borsot a gazdája orra alá, ami egyúttal annak is bizonyítéka, hogy rendkívül intelligens. Ahogy a szfinxek, úgy a Kosok is szeretik a figyelmet, és szeretnek a középpontban állni. Könnyen elunják magukat, ilyenkor pedig kezükbe (vagy éppen mancsukba) veszik az irányítást.

Bika (április 20. – május 20.): brit rövidszőrű

macska-horoszkop-csillagjegy

Mindig elégedettek, nyugodtak és kiegyensúlyozottak – ez egyaránt érvényes a csillagjegy szülötteire és a brit rövidszőrű macskákra is. A Bikák imádják a kényelmet – akár egyedül, akár a szeretteikkel vannak. Hűségesek, mélyérzésűek és kitartóak, ezért emlékeztet ez az arisztokratikus, elegáns macska olyan nagyon a csillagjegy szülötteire.

Ikrek (május 21. – június 20.): bengáli macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Sokan úgy tekintenek a bengálira mint vadmacskára, amelyet csak nemrég háziasítottak. Ők kétségtelenül a fajta jellemzőinek tüzes oldalát látják erősebbnek. Pont ezért illenek ezek a macskák annyira az Ikrekhez, akiknek szintén megvan a karizmatikus, energikus, társas lényük, ugyanakkor mások számára érthetetlen módon húzódnak vissza csigaházukba időnként. A bengáli macska bár kicsit vad lehet, ám tud édes, ragaszkodó és hűséges lenni családjához.

Rák (június 21. – július 22.): himalájai macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Nincs még egy olyan otthonülő csillagjegy, mint a Rák. Emellett érzékeny, érzelmes és gondoskodó természetükről híresek a csillagjegy szülöttei. A himalájai macskák hasonlóan szeretetéhes, elkötelezett természetű háziállatok. Kedvenc helyük pedig természetesen a gazdájuk ölében van. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): perzsa macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Az egyik leglátványosabb és leghíresebb macskafajta a hatalmas, prémes perzsa cica. Nem csoda, ha királyi lénynek tartják sokan. Az Oroszlánokról mindenki tudja, hogy imádják a luxust, és mindig a reflektorfényben kell lenniük. Nem meglepő tehát, ha olyan macskát választanak, amelynek mindenki a csodájára jár. Ráadásul még nyugodt, kedves természetű is, ami csak hab a tortán. 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): skót lógófülű macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Talán az egyik legédesebb macskafajta a skót lógófülő. Nemcsak végtelenül aranyos, de nagyon kedves, intelligens, tanulékony cicák. Ebben nagyon hasonlítanak a Szüzekre, akikben bátran megbízhatnak ismerőseik, ám sohasem telepszenek rá kéretlenül senkire. A skót lógófülő szereti az embereket, ám soha nem liheg majd a gazdája szoknyája mellett. Remekül nevelhetők, szeretik az új kihívásokat, ebben szintén hasonlítanak gazdájukra. 

Olvastad már?

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): sziámi macska

macska-horoszkop-csillagjegy

A sziámi macskák számára a kommunikáció a minden, pont, mint a folyton fecsegő Mérlegeknek. A sziámi az egyik legintelligensebb macskafajta, társas lény, és a gazdájuk gyakran úgy érezheti, épp csak meg nem szólal. Abban is hasonlítanak a csillagjegy szülötteire, hogy elbűvölőek, bájosak és boldogok, ha emberek közelében lehetnek. 

Skorpió (október 23. – november 21.): szibériai macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Bár a Skorpióknak gyakran rossz a megítélése, a komolyságukat mindenki értékeli. Pont olyan elszántak és kitartóak, mint a szibériai macskák. Ezek az erős, kíváncsi cicák, folyton figyelik a környezetüket, és különösen hűségesek gazdájukhoz. Ráadásul bundájuk is látványos, amely a hideg szibériai telekhez alkalmazkodott. 

Nyilas (november 22. – december 21.): Maine Coon

macska-horoszkop-csillagjegy

Nehéz a Nyilasokat macskával elképzelni, ám ha egyetlen fajtát kellene választani, ami illik hozzájuk, a Maine Coon lenne az. Kedves, alkalmazkodó cicák, amelyek remek társaságot biztosítanak gazdájuknak. Roppant játékosak, és hatalmasra nőnek, így olyan, mintha kisoroszlánnal élnének együtt a csillagjegy szülöttei, akik szeretik a kihívásokat és értékelik a Maine Coon macskák vakmerőségét, hiszen ők maguk sem vetik meg a kalandokat.

Bak (december 22. – január 19.): abesszin macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Az egyik leginkább perfekcionista csillagjegy kétségtelenül a Bak. Kötelességtudók, profik és mindig elérhetők azok számára, akik fontosan nekik. Az abesszin macska hasonló természetű: csendes, intelligens, ugyanakkor kíváncsi, és élvezi azoknak a társaságát, akiket közel engedett magához. Ahogy a csillagjegy szülöttei, úgy az abesszin macskák is játékosak ugyan, ám sosem óvatlanok. 

Vízöntő (január 20. – február 18.): egzotikus rövidszőrű macska

macska-horoszkop-csillagjegy

Az Instagram tette híressé az egzotikus rövidszőrű macskát. Mind a külseje, mind a jellemvonásai igazán egyediek, és semelyik másik fajtával nem összetéveszthetők. A Vízöntők hajlamosak az ezoterikus gondolkodásra, ragyogóan intelligensek, szeretik a szabadságot és gyakran kívülállók. Az egzotikus rövidszőrű fajta hasonló jellemvonásokat mutat, nyugodt személyisége mögött kíváncsi és játékos természet bujkál. 

Halak (február 19. – március 20.): birman

macska-horoszkop-csillagjegy

A Halak jegyűek öreg lelkek, olyan személyiséggel, amely úgy tűnhet, mintha régmúlt időkből ragadt volna a világban: álmodozók, romantikusok, intuitív személyiségek, akik érzékenyek mások kisugárzására. A csillagjegy szülötteihez hasonlóan a birman, másnéven burmai szent templommacska is régi fajta, sok-sok generáció óta társa az embernek. Az egyik legokosabb, leginkább társaságkedvelő macskafajta, szereti az embereket, ám gyakran titkolja. 

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash

Olvass tovább!