Ezek a legjobb jógapózok az egyes csillagjegyeknek

2021. február 07.
A csillagjegyünk sokat elárul rólunk, így abban is segíthet, hogy a jógagyakorlás közben megtaláljuk azt a pózt, amely segít, hogy új nézőpontból láthassuk az életünket, rábukkanjunk a problémák megoldásaira és energiával töltődjünk fel. Ezeket az ászanákat tehát semmiképp se hagyják ki a csillagjegye, ha a matracra állnak.

Aki már régóta jógázik, lehet, hogy megfigyelte: vannak olyan jógapózok, amelyeket soha nem hagyna ki a gyakorlásából. Ezek az ászanák elengedhetetlenek ahhoz, hogy egyensúlyban legyenek önmagukkal és a világgal. Könnyen előfordulhat, hogy a csillagjegyeknek is van egy kis hatása arra, kinek melyik póz a kedvence.

joga-poz-csillagjegy-asztrologia-aszsana

Kos (március 21. – április 19.): harcos póz 2.

Nevezik büszke harcosnak is ezt az ászanát, amely különösen jól illik a csillagjegy szülötteihez, mivel mindig tettre készek, erősek és energikusak. Ez az ászana pedig segít, hogy még tovább fejlődhessenek ezeken a területeken.

Álljanak nagy terpeszben. Fordítsák ki a jobb lábfejüket kilencven fokkal, a bal lábfejüket pedig enyhén befelé. Nyújtsák ki oldalra a karokat, párhuzamosan a talajjal. Hajlítsák a jobb térdüket, míg pontosan a boka fölé nem kerül a térd, majd engedjék lejjebb a csípőt. A tekintetüket fordítsák jobbra. Tartsák öt légzésig, majd a másik oldalra is ismételjék.

Bika (április 20. – május 20.): tehénarcpóz

Mivel a földön ülve helyezkednek el ehhez az ászanához, ez automatikusan a középpontjuk felé irányítja a figyelmet. Ugyanakkor a karok nyitása a felfelé törekvést erősíti. Ez a testhelyzet tökéletesen kifejezi a Bikák földhöz ragadt, praktikus gondolkodású, gyakorlatias, ugyanakkor a szépre, művészetekre nyitott, érzéki természetét. 

Keresztezett lábbal üljenek le, a jobb láb legyen a bal láb felett, hajlított térddel. A lábfejeket húzzák be a csípőig. Nyújtózzanak egyik karral a plafon felé, a tenyér nézzen az arc felé. Hajlítsák a könyököt, és a tenyeret tegyék a tarkóra. Nyúljanak hátra a másik kézzel, és közelítsék a két tenyeret egymás felé a gerinc vonalában.

Ikrek (május 21. – június 20.): vállnyitó póz

A csillagjegy szülötteit a kommunikáció élteti, ám a számítógép előtti görnyedés különösen megviseli őket. A váll nyitása ellensúlyozza a rossz, görnyedő testhelyzetet, oldja a vállfájdalmat. 

Forgassák hátra a vállukat, nyújtózzanak hátra a karokkal, kulcsolják az ujjakat. Engedjék minél lejjebb a kinyújtott karokat. Ügyeljenek rá, hogy az ujjakat tapasszák össze, ne a tenyereket.

Rák (július 21. – július 22.): gyermekpóz

A Rákok valódi gondoskodók. Ez az előrehajlás pedig rendkívül jól nyugtatja az idegrendszert, mivel ahhoz a testhelyzethez hasonlít, ahogy az anyaméhben helyezkedtünk el. A talaj közelsége szintén megnyugtatóan hat, amikor valami miatt szoronganak, idegesek, megadja azt a biztonságérzetet, amire a csillagjegy szülötteinek szüksége van.

Térdeljenek a talajra, majd üljenek a sarkukra. Csípő széles távolságban nyissák a térdeket. Helyezzék a tenyerüket maguk elé a talajon, majd nyújtózzanak a fejtetővel a plafon felé, és csigolyáról csigolyára hajoljanak előre, míg a homlokuk a talajra nem kerül. Maradjanak a testhelyzetben, míg kényelmes.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): oroszlánpóz

Egyértelműnek tűnik, hogy az Oroszlánok számára az oroszlán testhelyzet a legmegfelelőbb. A csillagjegy szülöttei határozottak és elszántak, ez az ászana pedig segít oldani a megfelelés miatti stresszt és feszültséget bennük. A nyelv kinyújtása előhozza a bolondos, játékos gyermeket az Oroszlánokból, emlékeztetve őket arra, hogy nem kell mindent, különösen saját magukat olyan komolyan venni.

Üljenek a talajra törökülésben. Orron át történő mély belégzés után nyissák tágra a szemüket, és lélegezzenek ki nagyra tátott szájjal, miközben a nyelvüket kiöltik, és hagnosan haaaa hangot hallatnak.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): ekepóz

Egy olyan ászana, ahol a lábuk a fejük fölé kerül, segíthet a csillagjegy szülötteinek kizökkenni abból az állapotból, amikor csak a saját gondolataikkal és ötleteikkel vannak elfoglalva. Különösen jó hatása van az ekepóznak a pajzsmirigy működésére, emellett remek vállnyitó gyakorlat, ami szintén oldja a Szüzekben könnyen felgyűlő feszültséget – fizikailag és mentálisan egyaránt.

Feküdjenk a hátukra, a karok a test mellett. Emeljék a lábukat a fejük fölé, majd engedjék hátra teljesen a padlóra. A karokkal támaszthatják a hátukat a lapockáknál, ám ilyenkor a könyököket minél jobban közelítsék egymáshoz, vagy nyugtathatják tenyérrel lefelé a talajon, nyújtva.

Olvastad már?

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): harcos póz 3.

A Mérlegek élete az egyensúlyról szól, a harmónia megtalálásáról. A harcos póz 3. variációja igazi kihívás, erős fókuszt és stabilitást igényel. 

Álljanak egyenesen, majd lépjenek hátra az egyik lábbal. Nyújtsák ki a karokat előre, párhuzamosan a talajjal. Ezzel egy időben kezdjék emelni a hátsó lábat, miközben a törzsükkel előre dőlnek vízszintesig. A végén a hátsó lábnak nyújtva, a törzsnek és a karoknak egy egyenes vonalban kell állniuk. 

Skorpió (október 23. – november 21.): saspóz

Hajlamosak makacs módon ragaszkodni a saját rendszerükhöz a Skorpók, a saspóz viszont segíthet elengedni azt a feszültséget, amit a váratlan dolgok és a kényszerű változtatások okozhatnak a csillagjegy szülötteinek.

Álljanak egyenesen, majd hajlítsák enyhén mindkét térdet. Emeljék a jobb lábat, majd tegyék keresztbe a bal lábon, és csavarják a lábfejet a bal lábszár köré. Nyújtózzanak ki oldalra a karokkal, majd a bal kart vigyék át a jobb kar alatt maguk előtt, és a keresztezett karok fölött érintsék össze a tenyereket az arc előtt. 

Nyilas (november 22. – december 21.): nyilas póz

A csillagjegy szülötteinek szimbóluma a nyíl és az íj. Az olyan emberek, akik filozofikusak, értékelik a tudást, és mindig biztosak akarnak lenni benne, hogy a megfelelő módon oldják meg a problémákat, meg kell tanulniuk, hogy ne beszéljenek, mielőtt gondolkodnának. A nyilas póz segít, hogy a csillagjegy szülöttei előbb megtalálják a figyelmet, és csak azután jelentsék ki álláspontjukat.

Álljanak széles terpeszben, majd a jobb lábukat forgassák kifelé, hajlítsák a térdet. Nyújtsák ki a jobb karukat egyenesen, párhuzamosan a talajjal, a bal karukat pedig húzzák hátra, mintha nyíllal akarnának lőni.

Bak (december 22. – január 19.): hegypóz

A csillagjegy szülöttein könnyen felülkerekedik személyiségük kontrolláló része. Megbízhatók és kitartóak, ám hajlamosak a munkamániára. A hegytartás minden jógapóz alapja, így remekül illik a Bakok személyiségéhez. Amikor felveszik ezt a testhelyzetet, tudatosítsák az izmaikat, és hagyják ellazulni őket.

Álljanak egyenesen összezárt lábakkal. A karok a test mellett. Forgassák hátra a vállakat. A fejtetővel nyújtózzanak a plafon felé, a talpakat nyomják a talajba. Az ujjak végével törekedjenek a padló felé. Figyeljék meg, mely izmokra van szükség a póz megtartásához, a többi izmot azonban lazítsák el.

Vízöntő (január 20. – február 18.): fél lótusz

A csillagjegy szülötteinek személyiségét átjárja az igazság és az emberségesség. Bár a logikában gyökerezik gondolkodásuk, ezt arra használják, hogy minél hatékonyabban munkálkodhassnak az emberi közösségek építésén. A fél lótusz a stabilitásról és a meditációról szól, azt a kettősséget testesíti meg, ami a Vízöntőkben is megtalálható.

Üljenek a padlóra, és keresztezzék a lábakat. Az egyik lábat nyugtassák az ellenkező térd alatt. A másik láb az ellenkező oldali combon legyen, a csípőcsont közelében. Lélegezzenek mélyen, hosszan ebben az ülő helyzetben.

Halak (február 19. – március 20.): halpóz

Ez a mellkasnyitó póz tökéletes a csillagjegy szülöttei számára, akik minden dologban meglátják az egységet. Az empatikus Halak jegyűek képesek azonosítani és pillanatok alatt kiismerni mindenkit. A mellkasnyitó ászanák pont ezért intenzív érzeteket kelthetnek bennük, felerősítve a csillagjegy szülötteiben áramló erős érzéseket.

A talajon ülve nyújtsák ki a lábakat. A kezek legyenek a padlón a fenék mellett, hogy támasztékot biztosítsanak. Dőljenek hátra azzal a szándékkal, hogy a fejüket teszik le a padlóra.

Forrás: Oprah Fotó: Unsplash

Olvass tovább!