Ez a 4 csillagjegy lehet a Kos legjobb barátja

2021. április 03.
Egy Kos szülött szívesen megy szembe a tömeggel, született falkavezér és a spontaneitás nagymestere. Néha nehéz vele, főleg azért, mert hajlamos a meggondolatlanságra, ettől függetlenül nagyszerű barát – mutatjuk, kikkel pendül leginkább egy húron.
Milyen a kos csillagjegy

A Kos akkor érzi magát igazán elemében, ha ő diktálhatja a tempót másoknak. Ezt nem mindenki viseli jól, egy másik Kos vagy egy Oroszlán könnyen a vetélytársává válhat, ami lássuk be, a barátságban nem túl szerencsés. Bizonyos csillagjegyek szülöttei viszont kifejezetten élvezik, ha van, aki mutatja az irányt, ezért jól működnek együtt a Kosokkal barátként.

A Kos és a Mérleg kapcsolata

A Kos a tűz, a Mérleg pedig a levegő elemekhez tartozik: a levegő táplálja a tüzet, ami azt mutatja, hogy jó hatással lehetnek egymásra, és nyerő párost alkothatnak. A Kos igen impulzív, a Mérleg viszont megfontolt – vagyis minden eshetőséget mérlegel, mielőtt döntene vagy fontos lépést tenne –, mégsem állnak szemben egymással: a Kost lassításra késztetheti a Mérleg gondolkodásmódja, miközben a Mérleget bátrabbá teheti barátja vakmerősége. Remekül kiegészítik egymást azért is, mert a Kos fejéből sorra pattannak ki az újabb és újabb, megvalósításra váró ötletek, a részletek kidolgozása azonban nem erőssége a Kosnak. A Mérleg örömmel foglalatoskodik azzal, hogy mindent tökélyre fejlesszen, széppé és harmonikussá tegyen, és annak is megtalálja a módját, hogy hozza a Kos tudomására bántás nélkül, hogy nem minden ötlete világmegváltó.

A Kos és a Bika kapcsolata

A föld jegyű Bikát sokan lustának és kényelmesnek tartják, míg a Kosra igazi energiabombaként tekintenek. A Kos spontaneitása kezdetben meglepő lehet a Bika számára, ám amikor ráérez arra, hogy egy Kos mellett képtelenség unatkozni, örömmel lép a nyomdokaiba. Mivel a Kos mindig magas fordulatszámon pörög, hajlamos átsiklani fontos részletek felett is. A töprengő és a világot Buddhaként szemlélő Bika megmutathatja neki, mennyi minden kerüli el a figyelmét, ha folyton csak rohan. Barátságuk tehát mindkettőjük számára kellemes meglepetéseket tartogat, amire nehéz ráunni.

A Kos és a Vízöntő kapcsolata

Elsőre úgy tűnhet, két dudás került egy csárdába, amikor a Kos és a Vízöntő barátságot köt egymással, szerencsés esetben azonban hamar rájönnek, hogy erről nincs szó. Mindkét csillagjegy kerüli az átlagos, sablonos dolgokat, és mindent meg is tesz azért, hogy kitűnjön a tömegből. Ha ezt a törekvést együttes erővel valósítják meg, igazán messzire juthatnak. Hogy barátságuk hosszú életű legyen, fontos, hogy a Kos ne akarja mindenáron magához venni az irányítást – ha hagyja érvényesülni a Vízöntőt is, páratlan párost alkothatnak barátként.

A Kos és a Nyilas kapcsolata

A társaságkedvelő és optimista Nyilas könnyen megtalálja a közös nevezőt a nyitott és közvetlen Kossal. Vannak, akiket elriaszt a Kos szókimondósága, a Nyilas azonban nagyra értékeli ezt a tulajdonságot, mert számára kiemelten fontos a korrektség. Nem is nagyon tud mit kezdeni a finomkodó, titkolózó emberekkel, így amikor barátságot köt egy Kossal, valóban emberére talál. A Nyilas is igazi kalandor, szeret utazni, élményeket gyűjteni, ami a Kosnak lételeme. Sok örömteli pillanatot köszönhetnek egymásnak, egész biztos, hogy jó szívvel gondolnak egymásra akkor is, ha az élet messze sodorja őket és a barátságuk elhalványul.

Akikkel jobb, ha nem kezd a Kos:

  • Rák: bizonytalanságával és azzal az érzelmi hullámvasúttal, amire élethosszig tartó bérletet váltott, pikk-pakk kihozza a sodrából a Kost.
  • Bak: a Kossal való jó kapcsolat egyik titka a rugalmasság és a jó alkalmazkodókészség. Pont az, ami a Bak szülöttekből hiányzik.
  • Skorpió: a Kos általában előbb beszél, mint gondolkodik, ezért sokszor elhagyja a száját olyan dolog, amivel akaratlanul is megbánt másokat. A haragtartó Skorpió ezt nem tudja hosszú távon elviselni.