Ezek a legrendetlenebb csillagjegyek

2021. május 04.
Hiába a legnagyobb igyekezet, sajnos nem mindenki képes arra, hogy „rendes ember” legyen. Van, akinek összejön ugyan a rendrakás, azonban képtelen azt megtartani, ám akad olyan is, aki körül konstans a kupleráj.

Az, hogy valaki rendetlen, egyáltalán nem jelenti azt, hogy rajong a körülötte lévő felfordulásért. Sokakat nagyon is zavar a kaotikus állapot, valamiért mégsem tudnak úrrá lenni a rendetlenségen. Ez a „valami” akár a csillagjegyük is lehet, ugyanis a születési horoszkóp is meghatározza, ki mennyire rendszerető vagy épp trehány. Mutatjuk, kik járnak élen ez utóbbiban!

rend rendetlen rendetlenseg csillagjegy horoszkop

Kos

Az ő esetében egyáltalán nem arról van szó, hogy nincs igénye a rendre, sokkal inkább arról, hogy sokszor hihetetlenül magas fordulatszámon pörög, ami miatt siet és kapkod. Így nem csoda, hogy nincs ideje rendet tartani maga körül, kész szerencse, hogy a káoszon is átlát. Neki tehát nincs szüksége tökéletes rendre ahhoz, hogy megtalálja a dolgait, a kuplerájban is tudja, mit hol talált. Nem valószínű, hogy heti rendszerességgel kisuvickolja a lakást, amikor viszont azt a célt tűzi ki maga elé, hogy rendet teremt az otthonában, apait-anyait belead. A többi napon inkább a „még vállalható” szintű rendetlenséget próbálja kontroll alatt tartani.

Ikrek

Az Ikrek szülött nagyon szereti – pontosabban szeretné – a rendet maga körül, a baj csak az, hogy pillanatok alatt képes csatatérré változtatni az életterét. A felfordulás zavarja, próbál is tenni ellene, általában azonban a zűrzavar győzedelmeskedik – de az Ikrek nem adja fel, a mindennapjai tulajdonképpen abból állnak, hogy hadakozik a rendetlenséggel. Szétszórtsága, gyakori figyelmetlensége nem az ő malmára hajtja a vizet ebben a küzdelemben. Az Ikrek tökéletesen tisztában van vele, hogy a rendrakás és a rend megtartása milyen komoly áldozatokat követel, ezért csodálattal szemléli azokat – például a Szűz, a Mérleg vagy a Bak csillagjegyet –, akikhez váratlanul is fel lehet ugrani, mert tökéletes rend és tisztaság honol a lakásban.

Nyilas

A Nyilas sokszor teljesen felesleges időpazarlásként tekint a rendrakásra és a mélyreható takarításra, mert attól tart, hogy így értékes perceket veszteget el az önmegvalósításából és a szórakozásból. A Nyilas egyik lába általában itt, a másik ott: folyton mozgásban van, örökké menne és minél több dolgot felfedezne, meghódítana – ilyen kilátások mellett hogy is jutna idő a szöszmötöléssel járó rendrakásra? Arra persze a Nyilas is ügyel, hogy ne uralkodjon el túlzott mértékben a káosz a környezetében, mert a komfortérzetéhez nagyban hozzájárul a rend. Ha akad olyan segítője, aki helyette is kézben tartja a rendrakást és a takarítást, sokszor hálát ad az égnek. Mások véleményére egyébként ritkán ad, a rendet tehát maga miatt igényli, nem pedig azért, hogy mások ne pusmogjanak a háta mögött.

rendetlen rendetlenseg csillagjegy horoszkop

Vízöntő

Csak az időrendiség kedvéért áll a lista végén, valójában ez a csillagjegy érdemli az aranyérmet! Az otthonában, a munkahelyén, de sokszor még az autójában is eluralkodik a rendetlenség – és ami mások számára egészen elképesztő, hogy sokszor észre sem veszi, micsoda felfordulást alakított ki maga körül. Ezért van, hogy a Vízöntő nem is érti, miről beszél, aki próbálja felnyitni a szemét: ő sosem csinál nagy ügyet belőle, ha szalad a lakás, amikor vendégek jönnek, cserébe viszont sosem kritizálja azokat, akik rumlisabb lakásban fogadják, ha látogatóba megy. A Vízöntőről tudni kell, hogy fejben viszont nagyon összeszedett, különleges ötletei vannak, és azok megvalósításához mindig átlátható tervet készít.

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?