Ezek a csillagjegyek azt hiszik, hogy csak nekik lehet igazuk

2021. június 29.
Te is összeakasztottad már a bajszodat olyan emberrel, aki szentül hitte, hogy csakis neki lehet igaza? Nos, ők egyáltalán nem jó vitapartnerek, és tetézi a bajt, hogy gyakran provokálják is a veszekedést.

Némelyik csillagjegy jóval makacsabb és rugalmatlanabb a többinél, ami bizony vita és veszekedés során is megmutatkozik. A horoszkóp szerint ők azok, akik azt hiszik, csak nekik lehet igazuk, és szinte soha nem hagyják, hogy másé legyen az utolsó szó. Hab a tortán, hogy ezek a zodiákus jegyek szeretnek is szócsatázni, ezért nem ritka, hogy szítják a tüzet. Jaj neked, ha velük kell egyezségre jutnod!

Ezek a csillagjegyek folyton veszekednek

Kos

Az, aki fejjel megy a falnak, méltó helyet foglal el azon a toplistán, amelyik a makacs, mások igazáról nehezen meggyőzhető csillagjegyeket foglalja magában. A Kos számára szinte fizikai fájdalmat okoz, ha meg kell hajolnia mások igaza előtt, számára ugyanis nem igen létezik olyan opció, hogy ő az, aki téved. A Kosban rejlő energia és ambíció nem mindig szolgál jó ügyet: vitában és veszekedésben kifejezetten megnő a harci kedve, és képes a végsőkig elmenni akkor is, ha teljesen egyértelmű, hogy rosszul látja a dolgokat. Ráadásul a Kos szeret is vitatkozni, így nem ritka, hogy amolyan unaloműzőként feszültséget szít a környezetében. Az észérvek és a logika sem hatja meg, ha ő A-t mond, eszedbe ne jusson B-t mondani!

Bika

A Bika alapvetően békés és türelmes csillagjegy, makacsságért és rugalmatlanságért azonban neki sem kell a szomszédba mennie. Egész más vele vitatkozni, mint az előbb említett Kossal: ő nem annyira tüzes és lobbanékony, ám ugyanolyan lehetetlen küldetés jobb belátásra bírni. Azt, amit a Bika a fejébe vett, senki ki nem verheti onnan, csak abban lehet reménykedni, hogy magától tér jobb belátásra. Ha ez netán megtörténik, nagy valószínűséggel akkor sem fogja látványosan beismerni, vagy bocsánatot kérni, inkább úgy tesz, mintha ő tenne neked szívességet, és egy kicsit még meg is sértődik, csak hogy ne érezd magad annyira nyeregben!

Rák

A Rák nem egy harcias, folyton vitatkozó csillagjegy, ám ha mégis összetűzésbe kerül valakivel, nehéz meggyőzni arról, hogy nem neki van igaza. Tény, hogy a megérzései ritkán hagyják cserben, és jól teszi, ha az ösztöneire hallgat, megesik azonban, hogy túllő a célon, és eltántoríthatatlanul hajtogatja a maga igazát. Egy Rákkal vitatkozni azért sem a legszerencsésebb, mert egy életre megjegyzi, ha ellentmondasz neki, kiforgatod a szavait vagy a lelkébe gázolsz – az ő mérge és sérelme sosem válik köddé igazán, a tüske mindig a lelkében marad. A másik, ami miatt jobb, ha nem kerülsz összetűzésbe a Rákkal, az az, hogy mindent személyes sértésnek vesz, hiába próbálod észérvekkel vagy logikus magyarázattal meggyőzni.

Ezek a csillagjegyek folyton veszekednek

Bak

Ezt a csillagjegyet hatalmas vétek lett volna lehagyni erről a listáról, ugyanis a Bakot sem lehet meggyőzni arról, hogy nem neki van igaza. Mindenről határozott, már-már megingathatatlan véleménye – sőt mi több, inkább meggyőződése! – van, amikből sosem akar engedni. Könnyen kihozza a sodrából, ha valaki másképp gondolkodik, mint ő, az pedig végképp olaj a tűzre, ha ennek hangot is ad. A Bakot nem kell félteni, azonnal hadba száll, hogy megvédje saját elképzeléseit, és nem nyugszik addig, amíg nem övé az utolsó szó, vagyis nem túl felemelő vitapartner. Észérvekkel egyébként olykor meggyőzhető, de azt inkább ne várd tőle, hogy belássa, tévedett, és neked van igazad!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?