Így kezeled az elutasítást – a csillagjegyed alapján

2022. május 21.
Elfogadod a kudarcot és továbblépsz? Passzívan (vagy passzív agresszíven) elfogadod az elutasítást? A csilagjegyed elárulja.

A csillagjegyedből sok mindent ki lehet olvasni. Nemcsak a legfontosabb személyiségvonásaidat fedheti fel, és azt sugallja, hogy kikkel illesz össze a leginkább, de felhasználhatók fontos döntések meghozatalára is. Sőt, praktikus ötleteket kaphatsz különféle helyzetekre – például arra, hogy hogyan tudod kezelni az elutasítást. Legyen az magánéleti, munkával kapcsolatos vagy valami olyasmi, amikor lecsúszol egy kedvező vételről vagy nem jön össze valami, amit elterveztél.

horoszkop-elutasitas

Kos

„Az első tűzjegy az állatövben. Köztudott, hogy nagyon könnyen unatkozik, valószínűleg úgy tesz, mintha nem is vágyna semmire, csak hogy minimalizálja az elutasítás lehetőségét” – mondja Rebecca Farrar asztrológus. Ha ez mégis megtörténik, akkor minden idejét, energiáját és erőfeszítését arra fordítja, hogy semlegesítse az érzést, hogy kiürítse a fejét – például az edzőteremben.

Bika

Mivel a Bika a Vénusz által uralt rögzített földjegy, amely az értékekhez és az érzékiséghez kötődik, valószínűleg a Bikák hedonizmusba fojtják az elutasítás nyomán keletkezett frusztrációjukat. Hajlamosak költekezésbe fogni, drágább árucikkeket venni, de enni, inni is.

Ikrek

Az Ikrek lehetséges, hogy úgy tesz, mintha az elutasítás meg sem történt volna – mondja Farrar. – Képes annyira a felhők közt lebegni, hogy elfelejti a kellemetlen beszélgetést vagy eseményt.” Hitvallása: minél kevesebbet gondolsz rá, annál kisebb hatással lesz rád.

Rák

A Rákok arról ismertek, hogy nagyon érzékenyek. Mivel ragaszkodnak a biztonsághoz, hajlamosak az elutasítót megsajnálni, és őt vigasztalni ”– mondja Farrar. Ha például a főnökük közli velük, hogy hiába dolgoznak öt éve ugyanabban a pozícióban, ne is gondoljanak előléptetésre, a Rákok megkérdezik, hozzanak-e neki egy kávét.

Oroszlán

„Ó, szakítasz velem? Hála istennek, épp szakítani készültem veled” – mondja a tipikus Oroszlán. A büszkesége és az egója megmentése érdekében minden elutasítást visszaver, csak hogy győztesként jöhessen ki a helyzetből. „Az elutasítás szinte felfoghatatlan számukra” – mondja a szakember.

Szűz

Az irányítás állatövi megszállottja azon igyekszik, hogy mielőbb visszatérjen a szokásos rutinba. „Neki az a legfontosabb, hogy fenntartsa a kontroll érzését, és előfordulhat, hogy akár a fél életét átszervezi, csak hogy sikerüljön” – mondja Farrar. Valószínűleg hajnali öt órára állítja az ébresztőórát egy „új, egészséges energia” kedvéért.

Mérleg

Bármilyen elutasítás könnyen kimozdíthatja a Mérlegeket lelki békéjükből. És mivel a Mérleg jegye hasonlít a Bikához (abban az értelemben, hogy a Vénusz uralja őket), a Mérleg válaszul néhány extracsinos fotót tesz fel magáról az Instagramra.

Skorpió

Csodálatos pókerarca van, így nem engedi, hogy mások megtudják, hogyan érez – hacsak nem szeretné. Valószínűleg csendes elfogadással kezeli az elutasítást, de később hetekig dolgozik a bosszún.

Nyilas

Annak ellenére, hogy ő a csillagjegyek golden retrieverje (szórakoztató, szerető, boldog, kalandvágyó), van egy sötét oldala is. Amikor elutasítással szembesül, először beszél, csak utána gondolkodik, és két órával a tény után bocsánatkérő szöveget küld. Úgyhogy ha lepattintasz egy Nyilast, számíts rá, hogy vitatkozni fog veled azon, hogy tévedés elküldeni.

Bak

Amikor elutasításról van szó, a Bak a legérettebb jegy – szülöttei egyszerűen elkezdenek még keményebben dolgozni. „A Bakok teljes figyelmüket a siker elérésére fogják fordítani, és bebizonyítják, hogy elutasításuk helytelen döntés volt” – mondja az asztrológus.

Vízöntő

A Vízöntő személyiség leírására használt általános jelző a zárkózott. „A Vízöntő általában saját narratívával áll elő.” Vagy nem fogja megérteni, amikor elutasítják, vagy néhány nappal később SMS-ben kéri, hogy változtassanak a döntésen.

Halak

A legérzékenyebb jelként illene, hogy a Halak sok-sok könnyel reagáljon a kudarcra. Végtére is egy mélyen érzelmes vízjel. Péntek esti tervei a csalódás után? Jöhet egy szentimentális film és egy nagy doboz papírzsepi.

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?