Erre figyelmezteti a csillagjegyedet a Szaturnusz bolygó

2022. április 05.
Nagy tanítómesternek is nevezik az asztrológiában a Szaturnusz bolygót, mert mindig valami jelentőségteljes dolgot próbál nekünk tanítani. Minél inkább homokba dugjuk a fejünket, annál erőteljesebben próbálja értésünkre adni, amit üzen, így jobb tisztán látni!

Ennek a bolygónak kapcsán sem szabad azonban általánosítani: minden csillagjegynek más és más mondanivalót tartogat, most pedig segítünk megfejteni, hogy a te állatövi jegyednek milyen tanulságot érdemes levonnia. A Szaturnusz, ami gyakran jelöl ki számunkra sorsfeladatot, egész áprilisban a Vízöntő jegyében jár – és hosszú időre tervez, egészen 2023-ig itt is fog maradni. Nézd meg, neked mit akar tanítani! 

asztrológia szaturnusz bolygó horoszkóp

Kos

Ebben az időszakban a Szaturnusz a barátságokkal kapcsolatban próbál figyelmeztetni: észre kell venned, hogy vannak olyan felszínes kapcsolataid, amelyek nem jók másra csak arra, hogy az idődet rabolják. Ha megérik benned az elhatározás, hogy szélnek ereszd ezeket a barátságokat, helyet készítesz az életedben olyan új ismeretségeknek, amik tényleg a fejlődésedet és az épülésedet fogják szolgálni!

Bika

Neked karrierfronton tartogat meglepetéseket a Szaturnusz: egyre összetettebb és egyre több kihívással járó feladatot gördít eléd, ezek azok, amik most a leginkább hozzájárulnak az épülésedhez és a fejlődésedhez. Hidd el, beérik a gyümölcs is, amit learathatsz, csak adj időt magadnak, mert ez most nem fog egyik napról a másikra menni. Tudd, hogy minden erőfeszítésnek és lemondásnak meglesz a jutalma!

Ikerek

A Szaturnusz bolygó arra világít rá ezekben a hetekben, hogy te is képes vagy a kitartásra és arra, hogy végigvidd, amit elkezdtél – még akkor is, ha általában nem erősséged a türelem. Ennek az égitestnek köszönhetően tanulhatsz valami olyat, amiről talán sosem gondoltad korábban, hogy érdekelni fog, vagy létrehozhatsz valami fontosat, ami eddig nem igazán hozott lázba.

Rák

Nagy átalakulást tartogat számodra a Szaturnusz, ami nem ér véget pár hét alatt, hosszú, mélyreható folyamatra kell készülnöd. Nem kizárt, hogy felhagysz valami olyannal, amivel hosszú ideje foglalkoztál, mert egyszer csak úgy érzed, már nem tesz boldoggá, nem tartja fenn a kíváncsiságodat. Kezdetben lehet, hogy ez a felismerés fájdalmas lesz, de hidd el, megéri az ösztöneidre hallgatni, és irányt változtatni!

Oroszlán

Sok Oroszlán érezheti úgy, hogy a Szaturnusz bolygó szánt szándékkal próbál borsot törni az orra alá, pedig erről nincs szó. Próbáld magad kívülről szemlélni, és tekints úgy az életedre, a kapcsolataidra, mint egy fára: ahhoz, hogy új hajtások nőhessenek és a fa virágba borulhasson, a régi, elszáradt ágakat le kell metszeni még akkor is, ha ez fájdalmasnak tűnik. Kapcsolataid többségét próbára teszi ez az időszak, így megtudod, kikre számíthatsz igazán!

Szűz

Hosszú idő után most először érezheted úgy, hogy konkrét célja van azoknak a dolgoknak, amik veled és körülötted történnek. Nem kizárt, hogy most áll össze a kép néhány korábbi eseménnyel kapcsolatban, amikről eddig azt gondoltad, hogy semmi értelmük nem volt. Új szokások válhatnak az életed részévé, még összeszedettebb és előrelátóbb lehetsz, aminek nagy hasznát veheted a munkában. Ha viszont homokba dugod a fejed, újra és újra az utadba fog gördíteni egy adott problémát!

Mérleg

Minden bizonnyal feltűnt, hogy az érzelmi életedből eltűnt a játékos lazaság, és komolyabbá, megfontoltabbá váltál. Nem érdekelnek a sehova sem vezető, üres kapcsolatok, sokkal fontosabbá vált számodra, hogy mindennek legyen értelme, foganatja. Éppen ezért komolyabbra fordulhat a kapcsolatod a partnereddel, ha pedig még keresed a társad, megeshet, hogy egy nálad idősebb ember mellett horgonyzol majd le.

Skorpió

A Szaturnusz meglehetősen szigorú volt veled az elmúlt időszakban, és a következő hónapokban sem lesz sokkal elnézőbb. Olyan felelősségvállalásra kényszerít leginkább családi vonalon, ami elől képtelenség kitérni. Ha ígéretet vagy fogadalmat tettél másoknak a közelmúltban, ahhoz tartanod is kell magadat, rá kell döbbenned, hogy az adott szónak mekkora súlya van. Könnyen lehet, hogy új otthonba költözöl!

Nő nézi a Szaturnusz bolygót

Nyilas

A Szaturnusz leginkább a kommunikáció terén érezteti a hatását, illetve az ügyes-bajos, de nem túl jelentőségteljes dolgok intézése során mutathatja meg magát. Olyan, mintha arra próbálna tanítani, hogy beszélj kevesebbet és gondolkodj többet, ne nyílj meg akárki előtt, és válogasd meg alaposan, kinek a tanácsait fogadod meg. Ha van testvéred, vele kapcsolatban adódhatnak fontos tennivalóid, de az sem kizárt, hogy az autód igényel nagyobb figyelmet a megszokottnál.

Bak

Mindig is kiemelkedően fontos volt számodra, hogy kézben tartsd a pénzügyeidet, a tudat, hogy anyagi biztonságban vagy, az életed minden területére kihat. Most a Szaturnusz bolygó megtréfálhat, arra taníthat, hogy légy az eddiginél is körültekintőbb, ha üzletről vagy pénzügyi befektetésről van szó. Egész biztos, hogy ha odafigyelsz és alaposan átgondolod minden lépésedet, learathatod majd a babérokat, előtte azonban fontos, hogy fenntartásokkal kezeld a túl szépnek tűnő ajánlatokat!

Vízöntő

Épp a te csillagjegyedet szemelte ki magának a Szaturnusz, ami nagyon otthon is érzi magát nálad. Szerencsére nem okoz komolyabb fejtörést a jelenléte, igaz, sokat tesz azért, hogy gondolkodásmódod érettebbé, felnőttesebbé váljon. Valamelyest megkomolyodhatsz és felelősségteljesebbé válhatsz még az olyan életterületeken is, amelyekben máskor könnyedén és lazán veszed a dolgokat. Megtanít arra, hogy a saját lábadra állj, és függetlenné válj, ez azonban semmiképp sem összetévesztendő a magánnyal!

Halak

Azok az energiák, amiket a Szaturnusz hoz az életedbe, okozhatnak némi fennforgást a  mindennapjaidban. Igazán álmodozó, romantikus típus vagy, egy ideje azonban befészkelte magát a gondolataidba egy kis borúlátás és pesszimizmus. Hajlamos vagy sokkal lelombozóbban látni a jövőt, mint ahogy kellene, sokszor te sem ismersz magadra emiatt. Ez a bolygóállás segíthet abban, hogy racionálisabban gondolkodj, és megálljt parancsolj az indokolatlan félelmeidnek. Ehhez több tudatosságra van szükséged, meglátod, ha igazán akarod, képes leszel erre a szemléletváltásra!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?