Retrográdban a Plútó: itt az alkalom, hogy megszabadulj a mérgező dolgoktól

2022. május 22.
Aki részletesebben – a bulváron túlmenően – foglalkozik asztrológiával, az tudja, hogy minden bolygómozgásnak jelentősége van azokban a témakörben, amiket az adott bolygóhoz társítunk.

Talán találkoztatok már a „retrográd” kifejezéssel, ami annyit jelent, hogy egy bolygó hátráló mozgást végez. Valójában ilyenkor is előre halad, de a Föld szempontjából valóban úgy tűnik, hogy hátrál, mivel bolygónk fokozatosan lehagyja.

2022-ben ilyen mozgást figyelhetünk meg a Plútónál: a hátrálást egészen pontosan április 29-én kezdte meg, és folytatja október 9-ig. Ez az időszak lényeges. De milyen módon is?

plútó

Az alvilág istenéről elnevezett Plútó célja, hogy megküzdjünk belső démonainkkal, potenciálisan mérgező hiedelmeinkkel és mintáinkkal, valamint mély lelki és érzelmi sebeinkkel azért, hogy gyógyultan és újult erővel kerüljünk ki a folyamatból. Érdekes, hogy ez halál és újjászületés bolygója egyben, ezt úgy kell elképzelni, hogy először rombolás következik azért, hogy abból aztán kinőjön valami jó.

Születési diagramon a Plútó sokszor jelent hatalmi harcot, mérgezést vagy kontrollproblémákat, esetleg aljas titkokat kapcsolatainkban.
Ha a Plútó retrográd, hatásai inkább belső, pszichológiai és érzelmi jellegűek. Ez a bolygó arra késztet, hogy ellenőrizzük, és lehetőleg kezeljük saját mérgező, negatív és önpusztító viselkedésmintáinkat, hitrendszerünket (különös tekintettel a függőségeink feloldására).

Lássuk, hogyan reagálnak egyes, érintett csillagjegyek szülöttei erre az időszakra! (Ha ugyanis a Plútó retrográd pályájára áll, azok az emberek, akik valamelyik kardinális jegyben – Kos, Rák, Mérleg, Bak – helyezkednek el, jobban fogják érezni a hatását, mint mások.)

Kos (március 21.–április 19.)

A Plútó már egy ideje a pályád 10. házában van. Ahelyett, hogy a főnöködre mutogatnál, vagy épp kollégáidra a túlzottan versengő vagy pletykás természetük miatt, ez a retrográd arra késztet, hogy tarts önvizsgálatot! Itt az ideje, hogy önreflexióval kiirtsd a negatív mintákat és viselkedésformákat, hogy erősebb légy.

Rák (június 21.–július 22.)

A Plútó évek óta a párkapcsolati házadban mozog, és amikor visszafelé halad, akkor lehetőség nyílik arra, hogy mérlegeld, vannak-e bizonyos viselkedések, gondolkodási folyamatok vagy dinamikák, amelyek gátolják a hosszú távú fejlődést egy-egy kapcsolatodban. Ez nagyszerű időszak arra, hogy jobban megértesd magad másokkal, például családtagjaiddal vagy barátaiddal, fontos üzleti partnereddel.

Mérleg (szeptember 23.–október 22.)

A Plútó mozgása nálad azt kívánja, hogy megvizsgáld a hatalom, az irányítás és a mérgezés kérdéseit a családi dinamikák vetületében. Ahogy a Plútó visszafelé halad ebben az évben, sok vigaszt és támogatást találhatsz az önreflektív gyakorlatokban, terápiában. Ezzel a munkával megtanulhatod, hogy a magadról vallott hiedelmeid nem igazak, és itt az ideje, hogy átírd a történetedet oly módon, hogy a főszereplő te magad légy.

Bak (december 22.–január 19.)

A Plútó 2008 óta a jegyedben van – és ezzel az önmagad első háza –, ami arra késztet, hogy újragondold a személyes márkádat, vagy egyszerűen azt, hogyan irányítod a hatalmat és jeleníted meg a világban. Amíg ez a hatalmas bolygó retrográdban van, új utakat fogsz találni belső erőd hasznosítására, akár úgy, hogy tisztázod, mibe érdemes időt és energiát fektetni, akár úgy, hogy megszabadítod magad a félrevezető kötésektől, amelyek megakadályozzák, hogy a rivaldafénybe kerülj. Ne feledd: a kihívások, amelyekkel most szembe kell nézned, megérik az erőfeszítést, mivel tartós önátalakuláshoz vezethetnek.

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!