Ezek a bolygók vannak a legnagyobb hatással a személyiségedre

2022. június 12.
Hiszed vagy sem, ha jobban meg akarod ismerni magad, nemcsak a csillagok állását érdemes elemezned a születésed pillanatában, hanem a bolygókét is, mivel néhány égitest óriási hatással lehet a jellemedre.

Míg a mitológia szerint minden bolygónak egyedi személyisége van, addig az asztrológusok úgy tartják, hogy a mi jellemvonásainkat és életünket éppen a planéták befolyásolják. És mivel a horoszkópok főként az égitestek állása alapján készülnek el, a jelentőségük valóban megkérdőjelezhetetlenné válik a sorsunk és a legmarkánsabb tulajdonságaink kielemzésében. Ám mielőtt belemélyednénk abba, pontosan milyen hatással lehetnek ránk nézve a bolygók, nem árt tudnod, hogy a személyiségedet azok alakítják, melyek úgymond a Nap közvetlen közelében, azaz „belső körében” találhatóak.

Nap

Ezek azok a planéták, amik kifejezetten nagy sebességgel áthaladhatnak az állatövön, míg a távolabbiaknak akár hosszú évekbe is telhet, mire megkerülik a Napot. Gondolj csak bele: az, amit te a csillagjegyedként ismersz, tulajdonképpen a Nap jegyed, vagyis a Naprendszer központja valóban nagy „hatalommal” bír feletted. Most pedig felsoroljuk azokat az égitesteket, amelyek a leginkább meghatározzák a személyiségedet.

Merkúr

Nem okoz gondot számodra, hogy kapcsolatot teremts másokkal, esetleg elkezdj beszélgetni ismeretlenekkel? Nos, az asztrológusok úgy gondolják, hogy a Merkúr jegyed felelős azért, hogyan kommunikálsz a környezeteddel. Ezt a bolygót azonosítják az önkifejezéssel, a logikával, a társalgással, sőt, még a problémamegoldással is. Gyakorlatilag azt is mondhatnánk, hogy minden egyes szavadban jelen van, amit csak kiejtettél a szádon.

Vénusz

Szeretnéd kianalizálni a kapcsolataidat, azaz legfőképpen a szerelmi életedet? Ebben az esetben a Vénusz jegyed kell figyelembe venned támpontként. A flört, a barátság és a romantika bolygójáról van szó, ami óriási befolyással van arra, hogyan adsz szeretetet másoknak – és miként fogadod el az egy viszonyban. Ráadásul a luxussal, a szépséggel és a pénzzel is összefüggésbe szokták hozni az asztrológusok, így azt is megtudhatjuk általa, mi tesz minket vonzóvá a környezetünk szemében.

Mars

A Mars a bátorság, a hatalom és a vágy planétája, vagyis a legősibb és a legállatiasabb ösztöneidet jelképezi. Ez a harcias égitest szemlélteti, hogyan reagálsz arra, ha támadás ér téged, illetve segíthet megérteni azt, mit jelent a szenvedély az életedben és hogyan bontakozik ki. Egy biztos, ha kielemzed a Mars jegyed, máris tisztábban láthatod, milyen úton indulsz el a céljaid felé.

Forrás: Elite Daily Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?