Ezt kell tudnod a legjobb barátaidról a csillagjegyük szerint

2022. július 28.
Nemcsak a saját horoszkópod tartogathat számodra érdekes és meglepő információkat, hanem a hozzád közel álló személyeké is!

Az egyik barátod mindig új dolgokat és helyeket szeretne kipróbálni, míg a másik nem szívesen hagyja el az otthonát? Van, akivel mintha egy rugóra járna az agyatok, mással viszont egyáltalán nem egyezik az érdeklődési körötök? Nos, – ha eddig még nem tetted – érdemes megkérdezned a csillagjegyüket, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy ezután sokkal alaposabban kiismered majd őket.

Baráti horoszkóp

Kos

Biztosan észrevetted már, hogy a Kos barátod kifejezetten heves, tüzes természetű – végtére is, egy Tűz jegyű személyről beszélünk. Szenvedélyesen rajonganak a szeretteikért, na meg minden iránt, ami érdekli őket. Sőt abban is biztos lehetsz, hogy ha valaki megbánt téged, egy Kos MINDIG ott terem melletted, hogy megvédjen, harcoljon érted. Ám mivel a versengés is a vérükben van, nem árt kétszer is átgondolnod, hogy akarsz-e másik csapatban küzdeni, mint ők – akár csak egy társasjátékban is. Egy dolgot pedig mindenképpen meg kell tanulnod mellettük: amikor indulatosak, őrizd meg a nyugalmadat, hogy ellensúlyozhasd az energiáikat.

Bika

A Bika barátod rendszeresen lemondja a közös programjaitokat, mert inkább bevackolna otthon és sorozatot nézne? Bármennyire is nehéz, ne vedd magadra, hiszen ez a csillagjegy a négy fal között érzi a legjobban magát és a pihenés is borzasztóan fontos számára. Ráadásul elég makacs is, szóval kár lenne győzködnöd valamiről, amit nem akar. Ha azonban mégis rávennél egy Bikát arra, hogy kimozduljon, készülj fel arra, hogy alaposan végiggondolja, mi a legjobb program számára.

Ikrek

Ismersz olyasvalakit, aki mindig a társaság középpontjában áll és uralja a beszélgetéseket? Nos, ő egészen biztosan Ikrek jegyű, mivel a kommunikáció az egyik legnagyobb erőssége. A multitasking a mindennapjaik része és általában egyszerre tíz dolog jár a fejükben – emiatt hajlamosak arra is, hogy túlvállalják magukat. Sajnos nehezen fogadják el, hogy egyszerűen nem lehetnek ott mindenhol és a nap számukra is csak 24 órából áll, szóval ennyi idő alatt nem pipálhatnak ki egyheti teendőt.

Rák

Éppen rossz napod volt és vigasztalásra vágysz? Hívd fel a Rák csillagjegyű barátodat, ugyanis aligha akad olyan, akiknek megnyugtatóbb lenne a társasága. Lételemük a gondoskodás, így bárkit átsegíthetnek egy nehezebb időszakon – és még tanácsadásban is profik. Na persze még nekik is szükségük van egy kis megértésre, méghozzá azért, mert a hangulatuk igencsak gyakran ingadozik a hiperérzékeny személyiségük miatt.

Oroszlán

Tudod, van az a vicces mondás, hogy a „jóbarát az, aki segít bútort pakolni, legjobb barát az, aki segít hullát elásni”. Nos, az Oroszlánok a második tábort erősítik. Ők azok, akik kérdés nélkül kitartanak melletted, mert elképesztően hűséges barátok. Ám cserébe könnyedén előfordulhat, hogy akarva-akaratlanul is ellopják előled a reflektorfényt, mert folyamatosan odavágynak – az a komfortzónájuk. Önkéntelenül is magukhoz vonzanak mindenkit, ennek ellenére tévhit, hogy énközpontúak. Az viszont igaz, hogy néha arrogánsak, irányítani akarnak és megingathatatlan a magabiztosságuk is. Cserébe SENKI sem ad olyan tökéletes ajándékot a szeretteinek, mint egy Oroszlán.

Szűz

Nem szeretsz mindent eltervezni, inkább a spontaneitás híve vagy? Ebben biztosan nem fogsz egyet érteni a Szűz barátaiddal, mert ők akkor érzik jól magukat, ha minden apró részletet előre és alaposan átgondolhatnak. Így tehát biztosan számíthatsz arra, hogy a kezükbe fogják venni az irányítást egy születésnap vagy egy lánybúcsú megszervezésekor – és tényleg mindenről gondoskodnak majd. De nyugodtan felhívhatod őket akkor is, ha éppen nagytakarítást tervezel, mert ők az állatöv Monica Gellerjei. Azért ne lepődj meg, ha időnként túlságosan kritikusak veled, de hidd el, csak a legjobbat akarják neked – és önmagukkal szemben is hatalmas elvárásokat támasztanak.

Mérleg

A Mérlegek rendkívül szociális lények, ezért őt nyugodtan magaddal viheted olyan társaságba is, ahol csak téged ismernek, mert úgyis fel fogják találni magukat. Konfrontálódni azonban abszolút nem szeretnek, ezért mindent megtesznek azért, hogy elkerülhessék a vitákat. Az sem okoz számukra gondot, ha kompromisszum kell hozniuk, mert igyekeznek mindenkinek a kedvében járni.

Skorpió

A Skorpiók zárkózott típusok, szóval ne vedd a szívedre, ha eltitkolnak vagy elhallgatnak előled valamit – nem arról van szó, hogy nem bíznak benned, egyszerűen csak nehezen nyílnak meg. Az érzelmeiket is csak kifejezetten ritkán mutatják ki másoknak, ám ettől függetlenül mélyen kötődnek a barátaikhoz. Sőt! Olyannyira kötődnek hozzájuk, hogy még a féltékenységre is hajlamosak miattuk.

Nyilas

A Nyilasok az állatöv kalandorai, úgyhogy őket tényleg bármilyen – őrült –  programra elhívhatod, mert minden esetben igent fognak mondani. Nincs náluk jobb útitárs, mert kimeríthetetlen az energiájuk, szüntelen a felfedezőkedvük – és ha mindez nem lenne elég, optimisták, szórakoztatóak és karizmatikusak is. Néha azért próbáld meg figyelmeztetni őket arra, hogy időnként még nekik is le kell lassítaniuk, hogy feltöltődhessenek.

Bak

Amikor a Bak csillagjegyű barátod felhív, hogy találkozzatok, az a legnagyobb megtiszteltetés és dicséret, amit kaphatsz tőle, mert természetéből fakadóan a végletekig munkamániás. Ez azt jelenti, hogy akire mégis időt szakít a karrierje mellett, azt őszintén szereti. Azért spontaneitásra ne számíts tőlük, mert minden percük alaposan be van osztva – a rutin mindennél fontosabb számukra. Mindig felkészülnek az összes létező forgatókönyvre és maximálisan felelősségteljesek – bátran rájuk bízhatod a házi kedvencedet is, ha elutazol. Ám ők nem mutatják ki, ha segítségre van szükségük, ezért neked kell rákérdezned erre időnként!

Vízöntő

A Vízöntőket nem érdekli, mit gondolnak róluk mások – így a személyükben igazán különleges barátokra találhatsz. Egyébként az ízlésük sem mindennapi, vagyis jó eséllyel számtalan olyan filmet, könyvet és zenekart mutatnak majd neked, amelyekről korábban még csak nem is hallottál. A humanitárius ügyek közel állnak a szívükhöz, ami téged is inspirálhat a mindennapokban.

Halak

Míg sokan félnek tőle, addig a Halak jegyűek kimondottan élvezik az egyedüllétet, szóval elképzelhető, hogy nehezen veszed rá őket, hogy kimozduljanak otthonról. Ám még a négy fal között is fantasztikus a közelükben lenni, mert elképesztően intuitívok, így szinte olvasnak a gondolataidban. Érzelmesek, empatikusak és kreatívok – ráadásul imádják, ha segíthetnek másoknak. Kell ennél jobb barát?

Forrás: The Everygirl Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?