Társfüggő csillagjegyek, akik képtelenek egyedül élni

2022. augusztus 07.
Ahogy véget ér egy kapcsolatod, máris a beleugranál egy következőbe, mert egyáltalán nem érzed jól magad egyedül? Nos, a hiba a csillagaidban lehet.

A hivatalos definíció szerint a társfüggőség olyan párkapcsolati dinamikát takar, melyben az egyik fél – akit adakozónak nevezünk – folyamatosan a társa – vagyis az elfogadó – szükségleteit, míg a sajátjait gyakorlatilag feláldozza a románc oltárán. És bár mindenkivel előfordulhat, hogy időnként a háttérbe szorítja az igényeit a szerelme kedvéért, azért akadnak olyan csillagjegyek, akik kifejezetten hajlamosak belecsöppenni a mártír szerepbe… Íme az állatöv ezen négy tagja!

Társfüggő csillagjegyek

Rák

Az állatöv szülőjeként emlegetett Rákok könnyen tapadóssá, ragaszkodóvá válhatnak és úgy gondolják, minden problémát megoldhatnak a szeretteik helyett. Szükséged lenne valakire, aki kivisz a repülőtérre? Egy Rák akár még a hetekkel korábban leegyeztetett randiját is lemondaná a kedvedért, hogy elfuvarozhasson a járatodhoz – méghozzá azért, mert retteg attól, hogy nem tartják őt támogató személynek. Gyakorlatilag nincs olyan, amit ne tenne meg a barátaiért, a rokonaiért vagy a szerelméért. Egyszóval, a társfüggőségről szóló cikkelyt a szótárakban tulajdonképpen a Rákokról is írhatták volna.

Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei híresek arról, hogy képtelenek dönteni, éppen ezért, ha olyan határozott emberekkel találkoznak, mint a Bakok vagy a Bikák, hamar a függőjükké válhatnak – jobban érzik magukat, ha valaki ítéletet hoz felettük. Érdekes kettősség, hogy bár mindent a legapróbb részletekig ki akarnak tárgyalni a társukkal, a végső szót mégsem akarják magukhoz venni. Rendkívül társaságkedvelő személyek, így azt szeretnék, ha a partnerük mindenhová magukkal vinné őket kísérőként – az esküvőktől kezdve az élelmiszerboltokon át egészen a fürdőszobáig. Akkor érzik magukat igazán elemükben, ha nincsenek egyedül, csak borzasztóan nehezen képesek elviselni, ha nincs jelen egy pár az életükben. Ez az oka annak, hogy kapcsolatból kapcsolatba ugranak.

Halak

Amikor egy Halak jegyűnek olyan érzése támad, hogy probléma merült fel körülötte, azonnal túlkompenzáló üzemmódba lép. Sokan magányos farkasnak tartják őket, ám valójában pontosan ez a jellemvonásuk vezethet társfüggőséghez. Mivel a háttérbe húzódva érzik jól magukat és egyáltalán nem keresik mások figyelmét, egy szempillantás alatt a rabjává válnak azoknak, akik hagyják, hogy önmagukat adhassák. Szó szerint bármit elkövetnének azért, hogy együtt maradhassanak azzal, aki előtt lebonthatják a falaikat: bátran kijelenthetjük, hogy foggal-körömmel harcolnak a szerelmük tárgyáért. Egy biztos, nekik folyamatos kommunikációra van szükségük a partnerükkel és inkább a komfortzónájukból is kilépnek a kedvükért. (Például, részt vesznek tömegrendezvényeken is a másik oldalán, holott attól általában tényleg viszolyognak…) Sőt, tulajdonképpen mindenféle rossz tulajdonságot tolerálnak, ha az a kapcsolatuk életben maradását jelenti.

Mérleg

A csillagjegyük elnevezéséből fakadóan olyan emberekről beszélhetünk, akik egyfolytában az egyensúlyra törekednek – és ezért a saját igényeikből is hajlandóak leadni. Nem bánják, ha félreteszik a szükségleteiket, amennyiben ezzel boldoggá tehetik a párjukat és (legalább csak átmenetileg is, de) megőrizhetik a békét.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?