6 gyógyító kristály, ami segít elűzni a szomorúságot

2022. október 04.
Mindenkinek van rossz napja. Lehet, hogy valami történt, de az is lehet, hogy csak rossz energiák járják át a levegőt. Mindenkinek megvan a bevált kedélyjavítója – a kedvenc étele, egy jó futás vagy kibeszélni a barátokkal. Egyre többen fordulnak emellett a kristályok erejéhez is, ha jobb kedvre szeretnének derülni.

Bár tudományos bizonyíték nincs rá, így nem is javasolt bármilyen mentális betegség, depresszió kezelését a kristályoktól várni, viszont ha csak lehangoltak vagyunk, feszültek, Narayana Montúfar asztrológus azt javasolja, próbáljuk ki a kristályokat. Nem véletlenül övezi akkora tisztelet az asztrológiában a kristályokat, hiszen pozitív, stimuláló energiájuk miatt segíthetnek visszanyerni a jókedvünket, energiánkat. 

Ha használni szeretnénk a kristályokat, hasznos, ha meditálunk velük, így még jobban kapcsolódhatunk energiájukhoz, aktiválhatjuk erejüket. Az alábbi hat kristály a leghatásosabb, ha motiválatlanok, magányosak vagy szomorúak vagyunk. Az is hasznos, ha tudjuk, a csillagjegyünk szerint melyik kő tartozik hozzánk.

Napfény aura kvarc

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

Nem csak látványra fényes és gyönyörű ez a kristály. Képes előhozni belőlünk az optimizmust, örömet és spontaneitásra sarkall. Helyezzük a mellkasunkhoz közel meditáció közben, hogy kapcsolódhassunk az erejéhez. 

Karneol

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

Ez a kristály a motiváló hatásáról ismert. Erre a lökésre mindenkinek szüksége van, aki épp úgy érzi, nincs kivezető út a mélypontról. Csökkenti a szorongást, a kristály segít megtalálni a belső erőnket és a bátorságot, hogy megtegyük azt, amit nem merünk. 

Napkő

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

Az egyik leghatásosabb félelem- és stresszoldó a napkő. A kevéssé ismert kristály pont olyan tüzes energiával bír, mint a nevét adó Nap. Segít tisztán látni, amire nagy szükségünk lehet olykor. Különösen azoknak segíthet, akik nem tudnak nemet mondani másoknak. Ez a kristály olyan energiát ad, amivel képesek leszünk kiállni magunkért másokkal szemben.

Citrin

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

A citrin vidámságot sugároz, ami átjárja az egész életünket. A kristály különösen a karrierrel kapcsolatos lehangoltságon segíthet, mivel kreativitásra ösztönöz, és hatására elmúlik minden önmagunkkal kapcsolatos kételyünk.

Borostyán

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

Ezt a kristályt nevezik a Nap cseppjének és az istenek könnyének is az asztrológiában. A borostyán megszabadítja az elménket minden negatív energiától, ami visszatarthat minket attól, hogy előre tudjunk lépni. 

Rózsakvarc

kristaly-asztrologus-lehangoltsag

A rózsakvarc azért segíthet a szomorúságon, lehangoltságon, mert erősíti bennünk az önszeretet és az önmagunkkal való törődést. Különösen pozitív hatása van ennek a kristálynak, ha a szomorúságunknak és lehangoltságunknak szerelmi okai vannak. A kristály segít begyógyítani az összetört szívet.

Forrás: Refinery29 Fotó: Unsplash, Getty Images, Crystalize

Olvass tovább!