Mi az a holdjegy, és hogyan számíthatod ki?

2023. január 01.
Amikor valaki a csillagjegyedet kérdezi, elsősorban a napjegyedre gondol. Amivel azonban nem biztos, hogy tisztában vagyunk, az az, hogy valójában egy másik jegy is alaposan meghatározza a személyiségünket: ez pedig a holdjegy.

Mi az a holdjegy?

A holdjegy az az állatövi jegy, ahol a hold a születésed pillanatában járt. A holdjegy az identitásod lelke, a tudatalattid része, a mások elől elrejtett érzelmeid. Ő a belső gyermeked, aki a színfalak mögött jelentős hatással van a karakteredre és szabályozza a hangulatodat. Amikor úgy érzed, hogy az asztrológia félreért, az gyakran a hold helyzetével függ össze. Ahogy nincs nappal éjszaka nélkül, úgy csupán önmagában a horoszkóp ismerete is hiányos képet ad arról, hogy ki is vagy valójában. Ezért olyan fontos, hogy csillagjegyed mellett a holdjegyedet is kiszámítsd!

mi-az-a-holdjegy-kiszamitas

Egy másik jegy is alaposan meghatározza a személyiségünket: ez pedig a holdjegy.

Így számítsd ki!

A legtöbb asztrológiai számításhoz hasonlóan a holdjegy kiszámításához is a születési évedre, hónapodra és napodra, ezen felül pedig a pontos születési idődre van szükség – elengedhetetlen, hogy ez utóbbit percre pontosan tudd, mivel egy apró eltérés is teljesen más eredményt mutathat. A holdjegy kiszámítása azonban bonyolult, így legnagyobb segítségedre az online kalkulátorok lehetnek, például az ezoterikus.hu és az Astronet oldalain.

Ezt jelenti a holdjegyed:

Kos

Bátor vagy és túlteng benned a versenyszellem, az érzéseidet leginkább a leküzdendő kihívás vagy akadály kavarja fel. Gyakran türelmetlennek érzed magad más emberekkel vagy úgy általában az élettel szemben, sok ingerre és cselekvésre van szükséged ahhoz, hogy elkerüld a bajt. Heves lehetsz, ha bántanak valakit, akit szeretsz. Harcos vagy és semmi sem akadályoz meg abban, hogy megvédd azokat, akiket szeretsz – inkább másokat védesz, mint önmagadat. A kapcsolatokban késztetést érzel arra, hogy átvedd a vezetést, irányítsd, urald a párodat, de ezt hamar meg is unod.

Bika

A lelked mélyén úgy érzed, hogy biztonságos és stabil főhadiszállásra van szükséged, valamint egy óriási, odúszerű éléskamrára, hogy kielégítsd anyagi, fizikai vágyaidat. Az otthoni világod az életed, megszállottan védelmezed a pénzed és a cuccaidat. Az irányítás az életed egyik fő témája. Nyugodtnak és szeretetteljesnek tűnhetsz, de valójában mindenen aggódsz és csodálkozol azon, amit a hozzád közel állók tesznek és mondanak. Szeretsz befolyást gyakorolni és beleszólni mindenbe. A szerelemben erős fizikai kapcsolatra van szükséged, és szeretsz privát birodalmat teremteni magadnak és partnerednek.

Ikrek

Fiatalos, lendületes, ravasz és kacér. Az Ikrek sokkal jobban szeretnek szórakozni, mint érezni. Mindig arra törekednek, hogy eltereljék a figyelmüket a hétköznapi, nyüzsgő életről, és mindig új izgalmakat keresnek. Bár kedves és nagylelkű vagy azokhoz, akiket szeretsz, egyesek azt gondolhatják, hogy túl rideg vagy, mert nem tárulkozol ki előttük. Soha senki sem érti igazán, mit érzel, mert mindig elrejted a gondolataidat. Ez igazi művészet, ami arra szolgál, hogy megvédd magad. A kapcsolatokban gyakran unatkozol, ezért olyan partnerre van szükséged, aki képes szórakoztatni, figyelmen kívül hagyni, imádni, hízelegni, kihívások elé állítani téged.

Rák

A Rák hihetetlenül empatikus, amikor mások érzelmeire kell ráhangolódnia. Nagyon érzékeny és szokása sok cuccot felhalmozni – nemcsak tárgyi dolgokat, hanem érzelmeket és emlékeket is. Mindenkit ismersz és mindenkivel tartod a kapcsolatot, aki valaha közel állt hozzád. A szerelemben gondoskodó vagy, szeretsz anyáskodni mindaddig, amíg ezt egyenlő mértékben visszaadják neked.

Oroszlán

Érzelmi életed szenvedélyes és tüzes. Lelkes vagy, melegszívű, és van benned egy kemény késztetés arra, hogy megvédd az esélytelenebbeket. Mindenki olyan testvérre vágyik, amilyen te vagy. A magabiztos és kiegyensúlyozott szavaid ellenére valójában ideges és bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy mások hogyan látnak téged. Ez kicsit fárasztó lehet. A szerelemben drámai és szenvedélyes vagy. Szükséged van arra, hogy partnered imádjon, és rád fordítsa az összes figyelmét és energiáját.

Szűz

Erőteljes belső hangod van, de hajlamos vagy ítélkezni és másokat kritizálni. Ettől leszel perfekcionista, és talán néha kontrollmániás is. Ugyanakkor mélyen igényled, hogy másokat megvédj és szolgálj. Át tudod venni az irányítást, de egyúttal azt hiszed, hogy senki sem tud nálad jobban megcsinálni valamit – ez ellentmondásban áll azzal, hogy úgy érzed, mindenki más jobb nálad. Egyszerre él benned az imposztorszindróma és a felsőbbrendűségi érzet. A szerelemben szükséged van valakire, aki tudja oldani a hangulatodat, megnevettet, segít leküzdeni a bizonytalanságaidat és a szorongásodat. Nagyon szórakoztató vagy, ha nem stresszelsz.

Mérleg

Hajlamos vagy mindent túlanalizálni, mert benyomások és vélemények helyett szeretsz tényekkel és adatokkal foglalkozni. Igazságosságot akarsz, de az érzelmek nem túl gyakran vezetnek arrafelé. Tapintatos, bájos és diplomatikus vagy, de valójában érdeklődő és cinikusabb is, mint azt mások gondolják. A szerelemről túl romantikus képet alkotsz, ami miatt kiábrándulsz a kapcsolatok valóságából. Képes vagy szerelembe esni, de eltarthat egy ideig, amíg leszállsz a földre.

Skorpió

Erős, agyafúrt és intuitív jellem vagy, tudod mivel foghatod meg az embereket. Az intenzitásod és az önbizalmad mások számára ijesztőnek tűnhet, de valójában szeretsz ilyen lenni. Minden lenyűgöz, szó szerint nincs határa annak a mélységnek, amekkora bölcsességet szeretnél gyűjteni. Semmi sem zavar, semmi sem ijeszt meg, ezért nem ismersz határokat. A szerelemben szereted átvenni az irányítást, és ijesztően féltékeny tudsz lenni. A szex hihetetlenül fontos számodra, így tudod a legjobban kifejezni a szeretetedet és az elkötelezettségedet, így ha ez a része nem működik, akkor máshol fogsz boldogságot keresni.

Nyilas

Érzelmileg nem vagy bonyolult, a reakcióid nagyrészt spontának, a pillanatban élsz. Mindent kimondasz, amit gondolsz, igényed van a szabadságra, a térre a kalandokra és az izgalmakra. Valójában sokkal mélyebben gondolkodsz és filozofálsz, mint azt mások gondolnák. Szeretsz az élet nagy kérdéseiről beszélni, és gyakran elmélkedsz azon, hogy miért vagyunk itt, miről szól az élet, vagy merre tartunk. A párkapcsolatban nem bírod, ha megfojtanak vagy elemeznek. Olyan vidám partnerre vágysz, aki készen áll veled felfedezni a világot, sok teret adva neked, miközben szenvedélyes és melegszívű is. Jobban szereted a kapcsolatok fizikai oldalát az érzelmeknél.

Bak

Ha az érzéseidről van szó, kicsit merev lehetsz, mert szereted kézben tartani a dolgokat. Óvatosságod miatt távolinak, elérhetetlennek tűnhetsz, nehezen mosolyogsz. Mindenki másnál keményebb vagy magaddal. A perfekcionizmusod nagyon mély, ezért nem bírod elviselni, ha ugratnak vagy viccelnek vele. Ugyanolyan ambiciózus és szorgalmas partnerre van szükséged, mint amilyen te vagy. Nemcsak szerelmet és romantikát keresel, hanem valódi élettársat is, akivel egy fényűző birodalmat teremthetsz, hiszen szereted a gazdagságot.

Vízöntő

Valószínűleg a legtöbben furcsának tartanak téged, miután megismertek. Ezt nem bánod, sőt menőnek tartod, mert ez legalább azt sugallja, hogy egyedi vagy, te pedig mindenekelőtt az egyéniséget értékeled. Barátságos vagy, és szerteágazó a kapcsolatrendszered, de kevesen kerülnek hozzád igazán közel. Szereted az embereket és ápolod a progresszív, humanitárius alapértékeket, de igyekszel távolságot tartani másoktól. Az őszinteség a szupererőd, elég bátor és magabiztos vagy ahhoz, hogy kimondd a véleményedet, miközben a többieket is meghallgatod. Soha nem ítélkezel, a szerelemben azonban igazi rejtély vagy. A partnered úgy érezheti, hogy soha nem tud megismerni igazán.

Halak

Gyengéd, rokonszenves, kreatív és érzékeny vagy. Az érzéseidet nem titkolod, miközben könnyen ráhangolódsz másokéra is. Néha túl érzelmes vagy, pedig a való élet fájdalmas. Ha nem érzed jól magad, csak otthon kell maradnod, amíg minden el nem múlik. Meghúzod a határaidat, az emberek mégis gyakran összekeverik kedvességedet a gyengeséggel. A szerelemben szerető, gondoskodó és kedves vagy. Hajlamos vagy a partnered szükségleteit előtérbe helyezni, de szereted a mártírt is játszani, így biztosan tudni fognak minden apró áldozatról, amit meghoztál. Meg kell tanulnod jobban hinni magadban.

Forrás: Cosmopolitan.com/uk, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!