Heti horoszkóp 2024. április 24-től: a Merkúr retrográd alaposan keresztbe tehet a napokban

2023. április 24.
Egy Merkúr retrográd a konok és makacs Bika jegyében azt jelenti: mindenre fel kell készülnünk és minden erőnkre szükség lesz az elkövetkező napokban. Ha nem vagyunk tisztában azzal, mire van szükségünk valójában, a bolygók elragadják az irányítást, és csak kapkodhatjuk a fejünket.
George Clooney is a Bika jegyében született
  • Az év legkeményebb Merkúr retrográdját éljük át a következő három hétben.
  • Ez most nem lesz jó időszak arra, hogy valami újba kezdjünk vagy utazzunk, használjuk inkább a befelé figyelésre.
  • A heti horoszkóp 2023. április 24-től azt tanácsolja, ne erőltessük most, ami nem megy magától. 

A Merkúr retrográdot az asztrológiában gyakran állítják be olyan időszaknak, amitől félnünk kell. Balesetek történnek, minden elromlik, elveszik, a kapcsolatok válságba kerülnek. Ám ha tudatosan használjuk ezt az időszakot a megújulásra, újragondolásra, ilyenkor sokkal nagyobb eséllyel vehetünk észre olyan dolgokat, amik eddig elkerülték a figyelmünket.

A 2023. április 24-től kezdődő héten a Merkúr nem csak egyszerűen retrográdban lesz, hanem az elkövetkező három hétben a Bika jegyében lesz retrográdban. Ez még inkább felerősíti a hatásait. 

Mutatjuk, mire számíthatnak a csillagjegyek a következő héten a horoszkópjuk szerint.

Kos (március 21. – április 20.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

A héten új irányt vesznek a dolgok. Azt érezhetik a Kosok, hogy valami láthatatlan erő tolja őket előre, és nem tehetnek semmit ellene. Könnyen előfordulhat, hogy a munkahelyükön a figyelem kereszttüzébe kerülnek a héten, és megkérdezik a céljairól a csillagjegy szülötteit. A kommunikáció azonban nem mindig megy gördülékenyen a hét második felében, több félreértés is bekövetkezhet. Gondolják meg kétszer is, mit mondanak, mert lehet, hogy később megbánják.

Bika (április 21. – május 21.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

A Bikák képesek harmóniába kerülni a héten a változó energiával. Az elkövetkező napok tökéletesek lesznek a csillagjegy szülötteinek a lassításra. Olvassanak, teázzanak és élvezzék az élet egyszerű örömeit. A Merkúr retrográd alatt érdemes beiktatniuk digitális böjtöt is a Bikáknak.

Ikrek (május 22. – június 21.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

A héten jó döntéseket hoznak az Ikrek. Végre szemtől szembe is tisztázhatnak egy régóta húzódó konfliktust. Gyors cselekvésre lehet szükség emiatt. Vigyázzanak a törékeny tárgyakkal, különösen ha értékes. A Merkúr retrográd miatt nagy esély van rá, hogy tönkremenjen valami olyan dolog, amihez nagyon ragaszkodtak a csillagjegy szülöttei, ha nem elég óvatosak.

Rák (június 22. – július 22.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

A héten friss magokat ültetnek el a Rákok. Ez azt jelenti, hogy valami olyanba fognak, ami később nagy hatással lesz a közösségre, amiben élnek a csillagjegy szülöttei. Ám akkor se lepődjenek meg, ha idegenek is felfigyelnek arra, amit véghez vittek és egészen meglepő helyről érkezhet elismerés.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Az Oroszlánok végre használják az elméjük teljes eszköztárát. Nyitottak lesznek az új nézőpontokra a csillagjegy szülöttei, ez sokat lendíthet a már régóta döcögő projektjeiken. Ne ragaszkodjanak görcsösen az előre eltervezett dolgokhoz, a héten rengeteg váratlan esemény boríthatja fel azokat. És ha képesek rugalmasak lenni, meglepően jó dolgok sülhetnek ki a találkozásokból, amikre álmukban sem számítottak volna.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Egészen apró változtatások is hatalmas eredményhez vezethetnek a heti horoszkóp szerint. A Szüzek, dacolva a Merkúr retrográddal, minden erőforrásukat arra összpontosítják, hogy megoldjanak egy komoly problémát. Nem kell egyedül küzdeniük. A segítség ott van mellettük, csak kérniük kell.

A Merkúr retrográd a konok Bika jegyében nem sok jót ígér a heti horoszkóp szerint 2023. április 24-től

A Merkúr retrográd a konok Bika jegyében nem sok jót ígér a heti horoszkóp szerint 2023. április 24-től

Mérleg (szeptember 23. – október 23.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Nehezen birkóznak meg a hét elején föléjük tornyosuló teendőkkel a Mérlegek. Ám már a hét közepére túl is lehetnek a nehezén, ha elfogadják a segítséget. A hétvégén tökéletesek lesznek a bolygóállások a romantikára és szenvedélyre a csillagjegy szülötteinek. Ne fogják vissza magukat. 

Skorpió (október 24. – november 22.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Nem lehet tovább várni, muszáj a helyükre tenni a dolgokat. Már rég tisztázniuk kellett volna sok mindent a párjukkal a Skorpióknak. Most már nem halogathatják tovább. Meglepődnek majd a csillagjegy szülöttei, mennyivel könnyebbnek érzik majd magukat. Sokkal produktívabbak és kreatívabbak lesznek, ha megszabadulnak a súlytól, ami régóta nyomasztja őket.

Nyilas (november 23. – december 21.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Ha kilépnek a komfortzónájukból, nagyon hasznos új ismeretséget köthetnek a Nyilasok a héten. Remek alkalom adódhat a hét második felében egy romantikus gesztusra, amivel a kapcsolatuk új szintre léphet végre.

Bak (december 22. – január 20.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Egy idősebb rokon látogathatja meg a Bakokat a héten. Vagy örökséggel kapcsolatban kaphat váratlan híreket. Az is lehetséges, hogy olyan információ jut tudomására a csillagjegy szülötteinek, ami végre kitöltheti a múltjukban tátongó lyukakat. 

Vízöntő (január 21. – február 19.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

Jó híreket kapnak a héten a Vízöntők. Lehet, hogy kétszer is el kell küldeniük egy e-mailt vagy telefonálniuk kell, ám ezt ne vegyék magukra. A Merkúr retrográd ugyan megnehezíti a héten a kapcsolattartást, ám a hét végére minden tisztázódik és megnyugtató módon zárulnak az ügyeik. 

Halak (február 20. – március 20.) heti horoszkópja 2023. április 24-től

A héten a spiritualitás fontos szerepet kap a Halak életében. Szükségük is lesz arra, hogy hideg fejjel gondolkodjanak és a stresszt kizárják, mert a pénzügyeikkel kapcsolatban pengeélen táncolnak és muszáj jól dönteniük.

Forrás: StyleCaster, fotó: Getty Images, Unsplash