Miért tűnik úgy mindig, mintha a Kos flegma lenne? Vagy tényleg az?

2023. április 21.
Az asztrológus elmondta, milyenek a Kosok jellegzetes külső vonásai. Ha még sosem jutott eszünkbe, hogy is néz ki pontosan egy tipikus Kos, vagy milyen ruhákat hord, hogyan dekorálja otthonát és miként viselkedik, itt az ideje kicsit elmélyedni benne. Vajon tényleg igaza van a szakembernek?
Sarah Jessica Parker, Jessica Chastain és Mariah Carey is Kos csillagjegyű
  • Az asztrológia jó eszköz lehet arra, hogy megértsük, miért úgy néznek ki, öltözködnek vagy dekorálják otthonaikat az emberek, ahogy teszik. 
  • A Kos uralkodó bolygója a Mars, ami az erő, szex és szenvedély tüzét táplálja a csillagjegy szülötteiben.
  • Tűz jegyként a Kosok számára az önkifejezés és a külső megjelenés nagyon fontos.

Nagyon ritka, hogy ahol egy Kos megjelenik, ott ne vonzza azonnal mindenkinek a tekintetét. A belőlük sugárzó életerő és karizma lenyűgözi az embereket és ellenállhatatlanná teszi a csillagjegy szülötteit. 

Ha egy kosra gondolunk, rögtön a nagy, csavart szarv jut eszünkbe. A Kos jegyű emberek is szívesen viselnek göndör(ített), hatalmas hajkoronát. Ők azok, akik kalapot is gyakran húznak a fejükbe. Ám ennél sokkal több módon van hatással a Kosok kinézetére csillagjegyük. 

Így néz ki egy tipikus Kos

Mivel a Mars az uralkodó bolygójuk, a Kosok magabiztos, határozott és erős jelenléttel rendelkező emberek, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Gyakori a Kosoknál a szögletes vagy szív alakú arcforma és a finom, karakteres csontszerkezet. Gondoljunk csak a híres Kosokra, például Jessica Chastainre, akinél szebb járomcsontja nem sok mindenkinek van. 

Jessica Chastain is Kos jegyű

Jessica Chastain is Kos jegyű

A Mars tüzes energiái táplálják a csillagjegy szülötteinek energiáit, ritka az olyan Kos, aki nem sportol valamit rendszeresen. De a Mars a szenvedély bolygója is, a Kosok pedig nehezen leplezik érzelmeiket, azonnal kiül az arcukra, mit gondolnak. Ezért is tartják őket a flegma arc királyainak és királynőinek. A biggyesztett száj és összevont szemöldök a csillagjegy szülötteinek alap arckifejezése. Jusson eszünkbe Mariah Carey, aki szintén Kos jegyű.

Divat, öltözködés és a Kosok

A Kosok energiája, határozottsága és szenvedélye a ruhatárukra is hatással van. Remek stílusérzékkel rendelkeznek, szívesen kísérleteznek és gyakran járnak egy lépéssel a trendek előtt. Vegyük például Anya Taylor-Joy csodás Halpern tulipánruháját vagy Kate Hudsont, akinek a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmben viselt sárga Carolina Herrera estélyijét sosem feledjük. 

Anya Taylor-Joy igazi Kos, nem fél a bevállalós ruháktól

Anya Taylor-Joy igazi Kos, nem fél a bevállalós ruháktól

Ebből is látszik, hogy a Kosok szeretik azokat a ruhákat, amik jellegzetesek és megmaradnak az emberek emlékezetében, még évek múlva is ikonikus ruhaként emlegetik azokat. Élénk színek, divatos, ugyanakkor praktikus darabok alkotják a csillagjegy szülötteinek alapruhatárát. Ezek után meglep valakit, hogy Sarah Jessica Parker is Kos jegyű? 

Meglep valakit, hogy Sarah Jessica Parker is Kos jegyű?

Meglep valakit, hogy Sarah Jessica Parker is Kos jegyű?

A Kosok nem zárkóznak el a maszkulin jegyektől sem, nemtől függetlenül, imádják a geometrikus formákat és mintákat, a szögletes nyakkivágást, magas talpú cipőket, szögletes csattal ellátott táskákat és csíkos ruhákat. A kiegészítők is nagyon fontosak a Kosok számára. 

Imádnak kockáztatni az öltözködéssel, szívesen választanak polgárpukkasztó darabokat. Nem csoda, ha mások inspirációként tekintenek rájuk. Nem csak a ruha, hanem a merészségük miatt is. 

Ezek a Kosok ruhatárának alapelemei:

  • arany ékszerek
  • látványos kiegészítők
  • élénk színű ruhák
  • magas talpú cipők
  • látványos szemüveg, napszemüveg
  • sportos ruhák: funkcionális, kényelmes és stílusos edzőruha
  • szaggatott farmer
  • ironikus felirattal ellátott pólók
  • maszkulin blézerek, szögletes szabású kabátok
  • nagy cipzárral, látványos díszítéssel ellátott dzseki
  • magas szárú nadrág bő szárral
  • feltűnő cipők

Nem véletlenül a Kos a zodiákus első jegye! Akár a kinézetükről, öltözködésükről vagy otthonukról van szó, biztosak lehetünk benne, hogy a csillagjegy szülötteit nem érdekli mások véleménye, függetlenek és az önkifejezésre törekszenek.

Forrás: StyleCaster, fotó: Unsplash, Getty Images