Ezt a négy csillagjegyet kínozza meg legjobban a Mars retrográd 2022 novemberétől az újévig

2022. november 09.
Az asztrológiában mindig stresszes és nyomasztó időszak, amikor egy bolygó retrográdba kerül, azaz hátrafelé mozog. Általában a Merkúr retrográdjától félünk legjobban, pedig a Mars – ami ugyan ritkábban kerül ilyen állásba – is kemény hónapokat okozhat a csillagjegyeknek. Az asztrológus elmondta, mely jegyek számíthatnak különösen nehéz időszakra 2022 novembere és 2023 januárja között, amíg a Mars retrográdban lesz.

Szerencsére a Mars retrográd sokkal ritkább, mint a Merkúr bolygóé, mivel ha egy ilyen tüzes bolygó kerül ilyen állásba, elszabadul az agresszió, harag és a harc. 26 havonta kerül sor Mars retrográdra, ilyenkor átlagosan 72 napig marad ebben az állásban a bolygó. Ezzel a legritkább és legkimerítőbb is a különböző bolygók retrográdjai közül. Mivel a Mars uralja a csillagjegyek erejét és vitalitását, a retrográdja alatt úgy érezhetjük, mintha elveszítettük volna az életkedvünket. 

Ha a jó oldalát nézzük, ez az időszak 2022 novemberétől egészen 2023 januárjáig jó alkalom a lassításra, a befelé fordulásra és arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, levonjuk a következtetéseket. Egy társadalomban, ahol azt várják az embertől, hogy folyamatosan produktív legyen és 24/7 tettre készen álljon, a Mars retrográd alatt sokan érezhetik úgy, hogy egyszerűen nem megy tovább. Ha úgy érezzük tehát, hogy kész, vége, ennyi volt, teljesen érthető. Négy olyan csillagjegy van, akiket másoknál sokkal erősebben érinthet a Mars 2022–23-as retrográdja az asztrológus szerint, aki azt is elárulta, mire számíthatnak ezek a jegyek idén novembertől jövő januárig.

mars-retrograd-horoszkop-2022-november-2023-januar

Erre számíthat a Kos a Mars retrográdja alatt 2022 novemberétől 2023 januárjáig

A következő két és fél hónapban a Mars – ami a Kos uralkodó bolygója – retrográdban lesz. Mivel a csillagjegy szülötteinek életét egyébként is a Mars irányítja, sokkal erősebben kihat minden, ami történik a Kosokra. Úgy érezhetik, nincs ötletük, motivációjuk, elfogyott a kreativitásuk és a hétköznapi teendők is sokkal nehezebbnek tűnhetnek. Még a kíváncsiságukat is elveszíthetik a csillagjegy szülöttei a világ dolgai iránt, nem találnak semmit, ami intellektuálisan lekötné őket. 

Sokkal több vita pattanhat ki, és a hangnem is sokkal túlfűtöttebb lehet, ami persze nem old meg semmit, sőt, sok vitás helyzet elmérgesedhet, így ne most akarjanak pontot tenni a Kosok régóta húzódó ügyek végére. Ha mégis muszáj megbeszélni a dolgokat, válasszák meg gondosan, mit mondanak és hogyan. Sokat tanulhatnak ebből a Mars retrográdból arról, hogyan kell kommunikálni az érzelmeiket mások felé, és hogyan tehetik jobbá a másokkal való interakciójukat.

Erre számíthat az Ikrek a Mars retrográdja alatt 2022 novemberétől 2023 januárjáig

Senki sem érzi meg olyan erősen a Mars retrográdját, mint az Ikrek. Ez a bolygóállás arra kényszerítheti a csillagjegy szülötteit, hogy nézzenek szembe magukkal és hozzák helyre a kapcsolataikat. Ez felszínre hozhat régóta elfojtott haragot, melynek kiengedésére szintén jó alkalmat kínál a mostani retrográd. Az a sok, magukban tartott és évek alatt begyűjtött görcs és stressz mind távozhat. 

Használják ki a harag motiváló erejét, engedjék a csillagjegy szülöttei, hogy a Mars retrográd megtanítsa őket ennek feldolgozására egészséges és megerősítő módon – ahelyett, hogy önpusztításba csapna át.

Erre számíthat a Skorpió a Mars retrográdja alatt 2022 novemberétől 2023 januárjáig

Mivel a Kos mellett a Skorpió egyik uralkodó bolygója szintén a Mars, a csillagjegy szülöttei úgy érezhetik ezekben a hónapokban, hogy semmihez sincs kedvük. Amennyire félnek tőle, annyira éhezhetnek a közelségre a Skorpiók, ami komoly belső viharokat okozhat a csillagjegy szülötteinél.

Elhatalmasodhat a birtoklási vágy emiatt a Skorpiókban, ez a retrográd arra késztetheti őket, hogy újragondolják és tiszteljék az érzelmi határokat szeretteikkel. Ugyanakkor ha úgy érzik, nem azt kapják, amire szükségük van, könnyen ki is léphetnek ezekből az érzelmi kötelékekből 2022 novembere és 2023 januárja között. 

A Mars retrográd világossá teheti a Skorpiók számára, hogy elsüllyednek, ha nem úsznak. Hiába érzik úgy, hogy többre van szükségük, ha nem tesznek érte semmit, minden változatlan marad a környezetükben.

Erre számíthat a Nyilas a Mars retrográdja alatt 2022 novemberétől 2023 januárjáig

Nem akar szemtől szemben állni valakivel? Az átlagos ellenszenv átcsapott rivalizálásba? A Mars retrográd felszínre hozza a mélyen eltemetett konfliktusokat a következő hetekben. Ha házasságban, párkapcsolatban élnek, a Nyilasok számíthatnak rá, hogy komoly konfliktusok bukkannak fel párjukkal, amit igyekezzenek produktív módon megoldani. Ez nehéz lehet, mivel az érzelmek irányítása nem feltétlenül egyszerű a Mars retrográd idején, ám ha tudatosítják, mikor irányítja a harag a tetteiket, még megoldást is találhatnak, ami a következő szintre emelheti a kapcsolatukat.

Forrás: Sylecaster Fotó: Getty Images

Olvass tovább!