Augusztusi asztrológiai események: mire számítsunk a horoszkóp szerint?

2024. július 30.
Készen állunk vagy sem, 2024. augusztus 4-én ismét retrográdba kerül a Merkúr. A bolygóállás meghatározza a nyár utolsó hónapját. Milyen asztrológiai hatásokkal számolhatunk még a Merkúr retrográd mellett augusztusban?
Merkúr retrográd és más asztrológiai események 2024 augusztusában
  • A nyári Merkúr retrográd 2024. augusztus 4-től 27-ig tart.
  • Nem csak a Merkúr retrográd lesz hatással a horoszkópunkra 2024 augusztusában.
  • Mozgalmas asztrológiai eseményekre kell felkészülnünk a nyár utolsó hónapjában!

Az Oroszlán szezon szenvedélyes hangulata uralkodik augusztus nagy részében, ami minden csillagjegyet egy kis extra bátorságra, magabiztosságra és kreativitásra sarkall. Sajnos a Merkúr retrográd is beköszönt augusztus 4-én, hogy mindenki elméjében és időbeosztásában zavart okozhasson. Számíthatunk tehát némi drámára is a nyár utolsó hónapjában, amit át kell vészelnünk.

Érdemes bejelölnünk a naptárunkba a főbb augusztusi asztrológiai eseményeket, mert kozmikus szempontból igen intenzív hetek állnak előttünk. És nem csak az augusztus 4-től 27-ig tartó Merkúr retrográd miatt!

2024 augusztusának legfontosabb asztrológiai eseményei

1. Ragyogó újhold az Oroszlán jegyében augusztus 4-én

A hónap első néhány hetét átjárja az Oroszlán jegyének szenvedélyes bulihangulata, ami minden csillagjegyet feltölt, kreatívvá és karizmatikussá tesz. Itt az ideje, hogy hagyjuk áradni a saját ragyogásunkat, töltsön el minket határozottsággal az Oroszlán uralkodó bolygójának, a Napnak az energiája. 

Az Oroszlán szezon egyik legkiemelkedőbb eseménye asztrológiai szempontból az újhold augusztus 4-én, amikor a Hold a szenvedélyes Marssal és az optimista Jupiterrel áll együtt. Így ez egy remek alkalom, hogy a magabiztosságunkat kiaknázzuk. Ha hiszünk magunkban, bármi sikerülhet, amit elterveztünk!

2. Merüljünk el a szerelemben a Vénusszal a Szűz jegyében

Rögtön az újhold után a szerelem bolygója, a Vénusz belép a folyamatos fejlődést mindig szem előtt tartó Szűz jegyébe. Ez segít a csillagjegyeknek, hogy átgondolják, mivel javíthatnak a párkapcsolatukon, rájöjjenek, a szokásaik milyen hatással vannak a szerelmi életükre. 

A Vénusz a Szűz jegyében segíti az önzetlen gesztusokat, melyekkel a párunk felé kifejezhetjük elköteleződésünket. Most jó alkalom adódik arra is, hogy rendbe rakjuk a szerelmi életünket, az elvarratlan szálakat végre tisztázzuk és kibogozzuk.

3. A Merkúr retrográd visszatér

A nyári Merkúr retrográd augusztus 4-ről 5-re virradó éjszaka kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a kommunikációs zűrzavar ismét felboríthatja az életünket a következő hetekben. Ezúttal a Szűz jegyében következik be a Merkúr retrográd, így leginkább a másokkal való időpont-egyeztetés és előregondolkodás, szervezés lehet az, amiben nehézségeket tapasztalunk. 

Augusztus 14-én tér vissza a bolygóállás ismét az Oroszlán jegyébe, így jó alkalom kínálkozik, hogy egy korábbi konfliktust végre lezárhassunk. A Merkúr retrográd augusztus 18-án csúcsosodik ki, majd augusztus 27-én ér véget.

4. Bolygóegyüttállások a hónap közepén

Több olyan bolygóegyüttállásra is fel kell készülnünk 2024 augusztusában, melyek feszültséget kelthetnek az életünkben, kihívásokat állíthatnak elénk, ugyanakkor túljuthatunk végre régóta húzódó nehézségeken.

Augusztus 15-én a Mars áll együtt a Szaturnusszal, ami frusztráló akadályokat gördíthet az utunkba. Arra kényszerülhetünk, hogy kerülőket tegyünk, mielőtt elérjük céljainkat.

Néhány nappal később, augusztus 19-én a „mindent vagy semmit” Jupiter áll együtt a Szaturnusszal, ilyen bolygóállás 8 évvel ezelőtt volt utoljára. Ez arra késztethet minden csillagjegyet, hogy átértékeljék a határaikat és elfogadják azokat. Ebbe a bolygóállásba lép be a Vénusz, ami segíti a komoly döntések meghozatalát a párkapcsolatunkkal kapcsolatban.

5. Lázadó telihold augusztus 19-én

Ha nem lenne elég ennyi asztrológiai esemény egy hónapra, ehhez csatlakozik az újhold augusztus 19-én, a lázadó és különc Vízöntő jegyében. A Nap és a Hold tökéletes T-t alkot a kiszámíthatatlan Uránusszal, így biztosan tartogat váratlan csavarokat és kanyarokat ez az időszak a csillagjegyek életlében. Ne nagyon tervezzünk előre, mert úgyis változtatnunk kell menet közben, és el kell hagynunk a komfortzónánkat a horoszkóp szerint!

6. Indul a Szűz szezon augusztus 22-én

Még mindig a Merkúr retrográdban járunk, amikor 2024. augusztus 22-én a Nap átlép az Oroszlán jegyéből a Szűzbe. Érdemes kihasználnunk ezt a produktív időszakot, ilyenkor minden gördülékenyen zajlik és számos teendő végére pontot tehetünk.

7. Átjár a romantika a Vénusszal a Mérleg jegyében

2024 augusztusát lezáró asztrológiai esemény a Vénusz bolygó belépése a Mérlegbe. Ez a bolygóállás segít, hogy könnyebben megteremtsük a harmóniát a párkapcsolatunkban és lefolytassuk a nagy beszélgetéseket, amivel feloldhatjuk a Merkúr retrográd után maradt feszültségeket és félreértéseket.

Forrás: Bustle, Fotó: Getty Images, Unsplash