Negatív lett a terhességi tesztem! De miért késik még mindig a menzeszem? (x)

2020. október 19.
„Negatív!” – kiáltott boldogan, magáról megfeledkezve Lili barátnőm a terhességi tesztjét szorongatva. Már egy hete izgult, mert nem jött meg a menstruációja. De ha nem terhes, akkor mégis mitől késhet a menzesze?!

Lili folyton izgul a menzesze miatt, mégsem kíváncsi a késés okára

Utálom a mensimet, mégis minden hónapban rettegek, hogy időben megjön-e. Az enyém legtöbbször pontos, 29 napra szoktam menstruálni, de például a barátnőmé, Lilié teljesen kiszámíthatatlan: neki vagy sokkal korábban jön meg, vagy akár 1-2 hetet is késik. Amikor késik, olyankor Lili szorongani kezd, és máris rohan a patikába venni egy terhességi tesztet, amit aztán nyomban meg is csinál. Eddig szerencsére minden esetben negatív lett az eredmény. Annak viszont egyáltalán nem örülök, hogy Lili nem megy el dokihoz, pedig a nőgyógyász biztosan megmondaná az összevisszaság okát. Kutakodni kezdtem a neten, hátha segíthetek neki.

menstruacio-kesik-negativ-terhessegi-teszt

Ilyen egyszerű dolgok miatt is késhet a menzesz

Megtudtam, hogy a menstruációs ciklus „hivatalosan” 28 napos, de az is teljesen normális, ha valakinek 21, vagy esetleg 35 napra jön meg. Baj akkor van, ha a ciklusok hossza hónapról hónapra változik, egyszer túl hosszúra nyúlik, máskor nagyon lerövidül. A cikluszavar fontos üzenet a testünktől, hiszen akár ciszta, gyulladás vagy betegség is okozhatja, ezért lenne fontos, hogy ilyen esetekben elmenjünk orvoshoz. Mi, nők nagyon érzékenyek vagyunk, és ha valamilyen okból megbomlik a szervezetünk hormonális egyensúlya, attól is könnyen kialakul a cikluszavar. Elég egy szerelmi csalódás, esetleg a folytonos idegeskedés például a vizsgák miatt, vagy akár az állandó diétázás. Pont ezek nagyon ráillenek Lili barátnőmre, aki mániákusan fogyókúrázik, meg persze rettenetesen izgul minden vizsgája előtt. Ráadásul pár hónapja szakított élete szerelmével, és az is eléggé megviselte.

A ciklus hormonmentes rendezésében segíthet a barátcserje

Rátaláltam egy gyógyszerre, a Premens tablettára, ami barátcserjét tartalmaz, és nem is kell orvossal felíratni, mivel vény nélkül kapható a patikában.

A barátcserje olyan gyógynövény, amelyet már az ókorban és a középkorban is használtak „női bajok” kezelésére. Egy olyan internetes csoportban ajánlották, ahol cikluszavarral küzdő nők csevegnek egymással. A Premens tabletta hasznos segítséget nyújthat a ciklus hormonmentes rendezéséhez, de türelmesnek kell lenni, és érdemes legalább három hónapon át szedni a kívánt hatás eléréséhez. Rávettem a barátnőmet, hogy vegyen Premens tablettát, és próbálja meg így rendezni a cikluszavarát.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció