29-féle zöldség és gyümölcs egyetlen kapszulában?

2020. november 23. |

Itt van az ősz, és vele együtt minden, ami nem hiányzott: borús idő, megfázásszezon és a jól ismert egészségügyi kihívások. Immunrendszerünk megacélozása érdekében most mindennél fontosabb a tudatos, egészséges életmód és táplálkozás.

Az egészséges – vagyis vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag – étrendhez az uniós ajánlások szerint legalább napi 5 adag, változatosan összeválogatott zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk. Könnyű mondani! Csakhogy ezt rohanó életmódunk mellett nem könnyű megoldani. Ráadásul az egészségtudatos étrend nem is olcsó mulatság. A zöldségek és gyümölcsök ára az elmúlt időszakban oly mértékben emelkedett, hogy akár a húsnál is drágább lehet.

Annak érdekében, hogy a szervezetünk minden számára szükséges tápanyaghoz hozzájusson, érdemes minél többféle zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Érdekes tény, hogy más-más színű zöldségek és gyümölcsök más típusú antioxidánst és vitaminokat tartalmaznak. Ezért olyan fontos a változatosság is.

Vajon helyettesíthetőek a zöldségek bármivel? Nem, a vitaminokban és antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztását nem lehet „megúszni”, de nem is kell, hiszen ezek mindennapi étrendünk nélkülözhetetlen – és finom! – részét képezik. Jó hír, hogy bár a valódi zöldségek és gyümölcsök fogyasztását nem lehet helyettesíteni, értékes segítséget  kaphatunk hozzá!

Teszteld magad, mennyire ismered a vitaminszükségleteidet!

Ha kitöltötted a tesztet, nézd meg, hány pontot értél el, majd olvasd el a rád vonatkozó részt!

8 pont felett

Úgy tűnik, mindent tudsz a vitaminokról, láthatóan képben vagy az egészséges életmóddal kapcsolatban is. Arra azért figyelj, hogy a napi szükséges vitaminbevitelt ne lépd túl, nem biztos, hogy mindenre szüksége van a szervezetednek, amit szedsz. A vitaminok tekintetében is nagyon fontos a mit, mikor és miért kérdésekre megtalálnunk a választ.

0-7 pont között

Itt az ideje, hogy többet foglalkozz az egészségeddel! A napi vitaminszükségletünket rengeteg tényező befolyásolja. Ha nincs időd elmerülni a témában, válassz magadnak olyan készítményt, amelyben az általánosan ajánlott napi mennyiség található meg.

Immunvédelem a természet erejével

Létezik egy új, innovatív étrend-kiegészítő, a Vegnum Multi-D, amely egyedülálló összeállításban tartalmazza 29 zöldség, gyümölcs és egyéb növény antioxidánsokban gazdag kivonatát. Emellett 18 alapvető vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, köztük az immunrendszer megfelelő működését támogató C-vitamint, cinket, szerves szelént, B6- és B12-vitamint, továbbá 2000 NE (nemzetközi egység) növényi eredetű, mikrokapszulázott D-vitamint. Ebben a különleges kapszulában a vitaminok és az ásványi anyagok mellett többféle antioxidáns is megtalálható, amelyek hozzájárulnak sejtjeink oxidatív stresszel szembeni védelméhez is.

Na de hogy fér bele ennyi zöldség- és gyümölcskivonat egy kapszulába? A zöldségek és gyümölcsök víztartalma kiemelkedően magas, akár 90-95% is lehet, ráadásul az értékes kivonatok szempontjából nem minden részük hasznos. A víz kivonásával és a zöldségek, gyümölcsök értékes részeinek felhasználásával készülő kivonatok koncentráltan tartalmazzák a mikrotápanyagokat, és csak kis helyet foglalnak.

Az egyedi összetételű Vegnum Multi-D jó választás lehet azoknak, akiknek a multivitaminja nem tartalmaz a hazai ajánlásoknak megfelelő, 2000 nemzetközi egységnyi D-vitamint. Hasznos lehet azoknak is, akik jelenleg is használnak multivitamint, de fontosnak tartják az értékes antioxidánsokban gazdag zöldség- és gyümölcskivonatok napi szintű fogyasztását.

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera