29-féle zöldség és gyümölcs egyetlen kapszulában?

2020. november 23.
Itt van az ősz, és vele együtt minden, ami nem hiányzott: borús idő, megfázásszezon és a jól ismert egészségügyi kihívások. Immunrendszerünk megacélozása érdekében most mindennél fontosabb a tudatos, egészséges életmód és táplálkozás.

Az egészséges – vagyis vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag – étrendhez az uniós ajánlások szerint legalább napi 5 adag, változatosan összeválogatott zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk. Könnyű mondani! Csakhogy ezt rohanó életmódunk mellett nem könnyű megoldani. Ráadásul az egészségtudatos étrend nem is olcsó mulatság. A zöldségek és gyümölcsök ára az elmúlt időszakban oly mértékben emelkedett, hogy akár a húsnál is drágább lehet.

Annak érdekében, hogy a szervezetünk minden számára szükséges tápanyaghoz hozzájusson, érdemes minél többféle zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Érdekes tény, hogy más-más színű zöldségek és gyümölcsök más típusú antioxidánst és vitaminokat tartalmaznak. Ezért olyan fontos a változatosság is.

Vajon helyettesíthetőek a zöldségek bármivel? Nem, a vitaminokban és antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztását nem lehet „megúszni”, de nem is kell, hiszen ezek mindennapi étrendünk nélkülözhetetlen – és finom! – részét képezik. Jó hír, hogy bár a valódi zöldségek és gyümölcsök fogyasztását nem lehet helyettesíteni, értékes segítséget  kaphatunk hozzá!

Teszteld magad, mennyire ismered a vitaminszükségleteidet!

Ha kitöltötted a tesztet, nézd meg, hány pontot értél el, majd olvasd el a rád vonatkozó részt!

8 pont felett

Úgy tűnik, mindent tudsz a vitaminokról, láthatóan képben vagy az egészséges életmóddal kapcsolatban is. Arra azért figyelj, hogy a napi szükséges vitaminbevitelt ne lépd túl, nem biztos, hogy mindenre szüksége van a szervezetednek, amit szedsz. A vitaminok tekintetében is nagyon fontos a mit, mikor és miért kérdésekre megtalálnunk a választ.

0-7 pont között

Itt az ideje, hogy többet foglalkozz az egészségeddel! A napi vitaminszükségletünket rengeteg tényező befolyásolja. Ha nincs időd elmerülni a témában, válassz magadnak olyan készítményt, amelyben az általánosan ajánlott napi mennyiség található meg.

Immunvédelem a természet erejével

Létezik egy új, innovatív étrend-kiegészítő, a Vegnum Multi-D, amely egyedülálló összeállításban tartalmazza 29 zöldség, gyümölcs és egyéb növény antioxidánsokban gazdag kivonatát. Emellett 18 alapvető vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, köztük az immunrendszer megfelelő működését támogató C-vitamint, cinket, szerves szelént, B6- és B12-vitamint, továbbá 2000 NE (nemzetközi egység) növényi eredetű, mikrokapszulázott D-vitamint. Ebben a különleges kapszulában a vitaminok és az ásványi anyagok mellett többféle antioxidáns is megtalálható, amelyek hozzájárulnak sejtjeink oxidatív stresszel szembeni védelméhez is.

Na de hogy fér bele ennyi zöldség- és gyümölcskivonat egy kapszulába? A zöldségek és gyümölcsök víztartalma kiemelkedően magas, akár 90-95% is lehet, ráadásul az értékes kivonatok szempontjából nem minden részük hasznos. A víz kivonásával és a zöldségek, gyümölcsök értékes részeinek felhasználásával készülő kivonatok koncentráltan tartalmazzák a mikrotápanyagokat, és csak kis helyet foglalnak.

Az egyedi összetételű Vegnum Multi-D jó választás lehet azoknak, akiknek a multivitaminja nem tartalmaz a hazai ajánlásoknak megfelelő, 2000 nemzetközi egységnyi D-vitamint. Hasznos lehet azoknak is, akik jelenleg is használnak multivitamint, de fontosnak tartják az értékes antioxidánsokban gazdag zöldség- és gyümölcskivonatok napi szintű fogyasztását.

Promóció