Ruházz be a jövőbe!

2021. április 22.
Az Auchan nemcsak a fenntartható működést tűzte ki célul, hanem kínálatával vásárlóit is igyekszik ebben a témában támogatni és utat mutatni számukra. Például már jóval a határidő előtt kivezette kínálatából az egyszer használatos műanyagokat. Az Auchan saját lakberendezési márkájának, az Actuelnek számos darabja már komposztálható, biológiailag lebomló, a termékek nagy részét pedig Európában gyártják. Emellett számos környezettudatos csomagolóeszközből és ruhaneműből is válogathatunk az áruházakban. Ha készen állsz rá, hogy elkötelezd magad a fenntartható életmód mellett, az Auchan mindenben a segítségedre lesz!

Az Auchan a vásárlókkal közösen szeretne fellépni a felesleges műanyaghasználat ellen, ezért 2019 decemberében elsőként vezették be a mára már ikonikussá vált bevásárló kartondobozt, amely nemcsak a bevásárláshoz, de otthoni tárolásra is nagyon praktikus, ráadásul igazi dizájneleme lehet a lakásnak, hiszen szezonális mintákkal is készül. Az áruházlánc már tavaly búcsút intett az egyszer használatos műanyagoknak, helyettük környezetbarát anyagokból készült evőeszközökkel, ellenőrzött erdőgazdaságokból származó papírtányérokkal szeretné kellemesebbé és „zöldebbé” tenni az otthonainkat.

Auchan

Természetesen nem csak a lakberendezési márka lett környezetbarát, hanem számos csomagolóeszköz esetében is kínálnak fenntartható megoldást. Ha számít a környezetünk, akkor műanyag helyett lebomló, házilag is komposztálható, egyszer használatos zacskót vagy többször használható táskákat, mosható retasakokat használhatunk a zöldségek és gyümölcsök vásárlásához. Egyelőre még választható alternatívaként jelennek meg az üzletekben, de ezekkel már bárki könnyebben vásárolhat tudatosabban. Idén tavasztól pedig a pékáruk fenntartható tárolására biopamut táskákkal találkozhatnak majd a vásárlók.

Az egyszer használatos műanyagtermékek kivezetése az egyszer használatos bevásárlótáska végét is jelentette. A tavalyi év elejétől megjelentek az Auchanban az újrahasznosítható papír- és többször használatos, műanyag táskák, illetve ha úgy döntünk, a 100%-ban lebomló bevásárlótáskákba is pakolhatunk ma már.

Kattints a képre és nézd meg a fenntartható termékeket a galériában!

7 fotó megtekintése

Szerencsére sokan vannak már olyanok, akik az öltözködésükben is megválogatják, hogy mit visznek haza. Az Auchan Inextenso ruhamárka tervezői is kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható ruhadarabokra, amelyeket Inextenso Green néven találunk meg az áruházakban. Ezeknek a 100% pamutból, biopamutból készült női, férfi farmereknek, pólóknak, baba és gyerekruháknak az előállításához kevesebb energiára és vízre van szükség. A textiláruk között találunk még 100% pamut ágyneműket és Öko-Tex minősítésű, 100% biopamut törölközőket is. Ha úgy érzed, beleszerettél a környezettudatos életformába, akkor a konyhádat se hagyd ki! Az Auchan Actuel tapadásmentes, valamennyi tűzhelyen bevethető, újrahasznosított serpenyőcsaládjával igazán jó döntést hozol, az ember nem is gondolná, hogy egy praktikus serpenyővel 43 darab alumíniumdoboz éled újjá.

Ha te is inkább a környezetbarát megoldásokat keresed a mindennapokban, mindenképpen látogass el az egyik Auchan áruházba vagy inspirálódj a márka weboldaláról!

Promóció

Olvasd el ezt is!