Kettős szépülés: életerő a hajnak, stop a hajhullásnak

2021. augusztus 12.
A hajhullás a nők 88 százalékát érinti szerte a világon kisebb-nagyobb mértékben. A Kérastase a hajkoronánk egykori életerejének visszaállítására egy duális akciótervet készített, amely a haj típusát és a hajhullás okát figyelembe véve segít leküzdeni a hajhullás problémáját. Az eredmény? Egy forradalmi termékcsalád, hogy a hajunk tényleg az egykori pompájában tündököljön.

Sok nő számára szívszorító érzés az egyre több elhullott hajszál a mikrokörnyezetében, lapuljanak a fürdőszoba padlóján virítva vagy éppen egy ijesztően nagy hajcsomó formájában a hajkefén. Sajnos mindez kifejezetten gyakori jelenség, hiszen a hajhullás a nők 88%-át érinti szerte a világon, legyen is a hajveszteség oka a hajtöredezés vagy a hajtüszők meggyengült funkciója. „Amikor észleljük a problémát, érdemes azonnal foglalkoznunk vele. Ilyenkor érzékenyebbnek érezzük a fejbőrünket, és ténylegesen észleljük a hajunk elvesztését. Hajmosáskor még nagyobb mennyiséget veszítünk, ez lehet akár 300-400 szál is, sőt, ahányszor beletúrunk a hajunkba, a kezünkre tapadva is veszítünk a hajunk mennyiségéből. Ebben az esetben már javasolt az orvosi segítség. Vérvétellel például sok minden kimutatható, legyen az vitaminhiány, hormonszintváltozás, vagy akár egy gyulladás a szervezetben” – mondja Ternyák Kata, a Kérastase fodrásza.

genesis-kerastase

Forradalmi kettősség a gyönyörű, erős hajért

A probléma elhárítása érdekében külsőleg is nagyon sokat lehet tenni, a Kérastase éppen ezért egy forradalmi megoldást dolgozott ki, mégpedig egy bőrgyógyász, egy dietetikus és egy hajápolási specialista által alkotott szakértői csoporttal együttműködve. Az eredmény egy, a haj típusát és a hajhullás okát figyelembe vevő duális akcióterv, amely segítségével végre leküzdhetjük a hajhullás problémáját. A Genesis termékcsalád megszületése tényleg fordulópontot jelenthet a hajhullással való küzdelemben, hiszen megalkotásánál extra fontos szempont volt a hatékonyság és az összetevők minősége, mindezt azért, hogy a különböző formulák célzottan a hajhullás okainál fejtsék ki hatásukat.

genesos-kerastase

Míg a márka másik, szintén a hajhullást kezelő Specifique termékcsaládja a férfiakat és nőket is érintő erős hajhullásra ad választ, addig a csodálatos csomagolású, mennyei illattal kényeztető Genesis család tagjai a minimálisan gyengébb hajszálvesztés esetén jelentenek egyedülálló segítséget a nők számára. Legyen szó bármilyen „alkalmi” hajhullásról, így egy keményebb vizsgaidőszakról, egy szigorúbb diétáról, netán életmódváltásról, nagyon szépen orvosolja a hajhullás problémáját, a hajtöredezésre is „figyel”, sőt, mindeközben a hajszálakat sem szárítja. Ereje több mesteri összetevőben rejlik: a havasi gyopár őssejtjei segítenek megőrizni a hajszálak hidratáltságát és antioxidáns hatással bírnak, míg a formulákban lévő aminexil serkenti a haj növekedését és segít megóvni a hajszálak erejét. A gyömbérgyökér kivonat pedig felveszi a harcot a negatív külső tényezőkkel, amelyekkel a hajnak minden egyes nap szembe kell néznie.

„Nők esetében én először a Genesis termékcsaládot javaslom, míg a férfiak esetében a Specifique Prèvention hajfürdőt, majd hajszeszek használatát (Aminexil, Specifique Stimuliste) – tanácsolja a hajszakértő, hozzátéve, hogy semmiképp nem szabad  türelmetlennek lenni a hajhullás elleni küzdelemben. – A hullás csökkenését 3-4 mosás után már érzékelni lehet, ahogyan a fejbőrünk viszketése és érzékenysége is alább hagy. Ha nagyobb a probléma, akkor az orvos által, belsőleg javasolt kúrákkal is tudjuk segíteni az állapot megszűnését, miközben a hajápolók külsőleg fejtik ki hatásukat. Nők esetében, ha a hullás kevésbé csökken, erősebb hajápolást javaslok. Ilyenkor lehet például a Specifique Prèvention hajfürdő, majd az Aminexil hajszesz vagy a Sérum Jeunesse a rutin része.”

A célzott megoldást nyújtó innovatív Genesis termékcsalád nagy előnye, hogy gyönyörűen táplálja, ugyanakkor nem nehezíti el a hajat, így többé nem kell kompromisszumot kötnünk, és választanunk a töredezett hajvégek kezelése vagy fejbőrünk ápolása között. Több lehetőséget is kínál, így segítségével összeállíthatjuk a saját életstílusunknak és hajunk típusának megfelelő, személyre szabott hajerősítő rutint. Ráadásul az exkluzív Genesis szalonszolgáltatás keretén belül a regeneráló boost hatásaival is kényeztethetjük hajunkat, így az ellenállóbb, erősebb és egészségesebb érzetűvé válik.

genesis-kerastase

Érdemes tehát azonnal foglalkoznunk a hajhullás problémájával, amint észleljük, hiszen komoly eredményt érhetünk el, az egészséges, dús hajkorona pedig sokszor nagyban hozzájárulhat az önbizalmunkhoz is. „A hajviseletünk fontos kiegészítője a ruházatunknak, és részben személyiségünk is megmutatkozik így mások számára. Amennyiben a hajhullás látványos probléma, akár a frizura váltása is szóba jöhet. A személytől és az adott hajhullás mértékétől függően frufru, a forma megrövidítése a változtatása is lehet jó döntés. A hajhagymának ugyanis sokkal könnyebb egy rövidebb hajat táplálni, és megtartani – tanácsolja Ternyák Kata, aki szerint ilyenkor kerülni kell a felesleges anyagok használatát (hajlakk, hajhab), hogy a hajfürdő, a maszk és a hajszesz igazán jól kitudja fejteni a hatását. – A frizura formázására, csak egy könnyed hővédőt javaslok, ami segít a haj tartásában is. Itt megemlíteném, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert majdnem minden Kérastase termékcsaládnál megtalálható a családban a hővédő is, ez tartást ad a hajnak, frizurakészítés közben is segíti a munkánkat, emellett a hőtől is véd.”

A termékcsalád célzottan erősítő és szépítő tagjai:genesos-kerastase

BAIN HYDRA-FORTIFIANT hajfürdő vékony szálú, zsírosodásra és hajhullásra hajlamos hajra Hatékonyan, de egyben gyengéden tisztítja a fejbőrt és hidratálja a hajat. Felveszi a harcot a hajtöredezéssel és ellenállóbbá teszi a hajrostokat, aminek köszönhetően csökkenti a hajhullás mértékét.

BAIN NUTRI-FORTIFIANT tápláló hajfürdő vastag szálú, száraz, hajhullásra hajlamos hajra Intenzíven hidratál, megakadályozza a hajszálak gubancolódását és erősíti a hajrostokat. Újra ellenállóvá teszi a hajat és csökkenti a töredezés okozta hajhullást.

FONDANT RENFORÇATEUR tápláló kondicionáló igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra Mélyrehatóan hidratálja és megerősíti a vékony szálú, töredezett hajat anélkül, hogy elnehezítené. Segít megelőzni a haj gubancolódását. Csodálatos textúrát ad a hajnak, miközben ellenállóbbá varázsolja a hajrostok szerkezetét.

MASQUE RECONSTITUANT tápláló pakolás száraz, igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra Óvja a hajat a töredezéstől, ami a hajhullás egyik leggyakoribb oka. Célzottan a hajrostok sérült területeire hat és elősegíti azok regenerálását. Ezzel egy időben felveszi a harcot a negatív külső tényezőkkel és visszaadja a haj ragyogó fényét és erejét

DEFENSE THERMIQUE hővédő krém igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra Óvja a hajat a hajformázás során alkalmazott hő káros hatásaitól. Visszaadja a haj ragyogó fényét és bársonyos puhaságát. A haj rugalmasabb és nem gubancolódik fésülés közben.

SERUM ANTI-CHUTE FORTIFIANT hajápoló szérum igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra mindennapi használatra Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a haj növekedését és javítják a fejbőr egészségét, ezáltal hatékonyan mérséklik a túlzott hajhullást. A szérum nyugtatja az irritált fejbőrt és segít megújítani annak természetes bőrbarrier funkcióját, ennélfogva növeli a hajtüszők ellenálló-képességét.

AMPOULES CURE FORTIFIANTES ANTI-CHUTE hajerősítő szérum igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra Extra hajerősítő dózis, amely segít csökkenteni a hajhullás mértékét a probléma fellángolásának idején. A szérum megerősíti a hajhagymákat és óvja a hajat az agresszív külső tényezőktől. Hatóanyagai serkentik a haj növekedését.

Amennyiben te is szeretnéd kipróbálni a Genesis szalonszolgáltatást, és egy szakembertől hajdiagnózist kapni, keresd fel a hozzád legközelebb eső Kérastase szalont a https://hair-salons.kerastase.com/ weboldalon.

Promóció