Megszünteti a korpát, feszesíti a bőrt: így szépít a zöld alma

2021. május 11.
A zöld alma az egyik leghatásosabb szépségelixír, ami nemcsak a bőrünkbe, de a hajunkba is új életet lehel.

Már a nagyszüleink is tudták, aki minden nap megeszik egy almát, nem nagyon lesz beteg, a gyümölcs ugyanis csurig van olyan nyomelemekkel, rostokkal és vitaminokkal, amik nem hiányozhatnak az étrendből. Az alma erejét persze a szépségipar is rég felfedezte, az ugyanis kiválóan táplálja és hidratálja a bőrt és a hajat.

zöld alma

Összegyűjtöttük, miért érdemes nemcsak sok zöld almát enni, illetve annak levét inni, de zöld almás kozmetikumokat használni nap mint nap:

Anti-aging hatás: A zöld alma levében található antioxidánsok, például A-vitamin, C-vitamin és fenolok, fontos szerepet játszanak az idő előtti öregedés késleltetésében. Táplálják a bőrt, és megszüntetik a sötét karikákat.

Javítja a bőr textúráját: A zöld almás maszk mélyen hidratálja a bőrt, miközben javítja a bőr textúráját.

Táplálja a bőrt: Gazdag vitamintartalmának köszönhetően a zöld alma segít megőrizni a bőr fiatalságát, feszességét. A kollagén- és elasztintermelés beindul, a bőr egészségesen ragyogóvá válik.

Csökkenti a korpásodást: A zöld alma levéből és héjából készített pakolás megszünteti a korpásodást, éppen ezért érdemes azzal rendszeresen átmasszírozni a fejbőrt.

Stimulálja a hajnövekedést: Aki hosszú, erős és dús hajra vágyik, fogyasszon sok zöldalmalevet, és használjon zöld almás sampont.

Megszünteti a hajhullást: A zöld alma megerősíti a hajat, és megakadályozza a szálkásodást és a hajhullást.

Forrás: Swirlster Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!