Egészséges és fényes haj télen is

2022. február 18.
A hajápolás a mindennapi rutinunk része, a gyakori hajmosás és hajszárítás azonban kíméletlenül roncsolja a hajat. Persze számtalan módszerrel – balzsamokkal, pakolásokkal, hajolajakkal – tudunk segíteni az igénybe vett, töredezett, fénytelen hajon. Azonban van egy rossz hír: ezen termékek gyakran csak ’eső után köpenyeg’ szerepet játszanak – többet érünk azzal, hogy ha a kezdetektől a haj károsodásának elkerülésére törekszünk. Ebben lehet segítségünkre többek között a Dyson Supersonic hajszárító.

Extrém hő: a főellenség

Hajunk egyik legnagyobb ellensége az extrém hőhatás, azonban a legtöbb hajszárító a magas hőfokú levegőre épít, a Dyson Supersonic azonban nem ilyen. Ahhoz, hogy elkerüljük a hajszálak roncsolódását, kulcsfontosságú a hajszárító által kifújt levegő hőmérsékletének szabályozása. A Dyson Supersonic gyors hajszárítást tesz lehetővé extrém hőhatás nélkül. Mindezt úgy éri el, hogy a fejrészben található érzékelő másodpercenként több mint 40-szer ellenőrzi a kiáramló levegő hőmérsékletét és szabályozza azt. A kontrollért a készülékben található mikroprocesszor a felelős, ez ügyel arra, hogy a fűtőelem a levegőt ne melegítse 100 °C- fölé.  Ehhez járul hozzá az ún. „Dyson Air Multiplier” technológia, amely felerősíti a kiáramló levegőt, és egy nagysebességű, jól irányítható légsugarat hoz létre, így sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet szárítani és formázni a hajat, miközben megóvjuk a frizurát a sérülésektől is. 

Professzionális frizura a Flyaway fúvófejjel

A készülékhez különböző kiegészítő „fejek” is tartoznak, melyek segítségével többféle hajtípust is könnyedén megformázhatunk. Ezek a kiegészítők mágnessel csatlakoznak a hajszárítóhoz és használat közben sem melegszenek fel. A klasszikusnak mondható formázófejek vagy éppen a dúsabb hatásért használható diffúzor mellett a Flyaway simító fúvófejet külön is ki kell emelni.  Ez egy olyan speciális kiegészítő, mellyel hajunk otthoni szárítás után is úgy nézhet ki, mintha most léptünk volna ki a fodrász szalonból. Segítségével a hajformázás végén „eldughatjuk” a szálló hajszálakat a hosszabb hajtincsek mögé, sima és fényes végeredményt biztosítva a tökéletes megjelenéshez.

Hajunk minden évszakban más fajta törődést igényel, hogy megőrizze egészségét és ragyogását. Télen pedig különösen érdemes kerülni hajunk hajszárítás közbeni „égetését”, a túl gyakori hajmosást és ugyanígy az extrém hideg sem tesz jót. Így érdemes megfogadni a régi anyai jó tanácsot és sapkát húzni télen, ha a szabadba megyünk. 

Promóció

Olvass tovább!