Trendi és kényelmes öltözködés PMS idején (x)

2023. március 01.
A testünk a ciklusunk során változik, a PMS tünetei pedig számos problémát okozhatnak. Feszülhet a mellünk és puffadhat a hasunk, esetleg még a lábunk is vizesedhet. Kényelmes öltözékkel azonban kellemesebbé tehetjük a nehéz napokat.
Trendi és kényelmes öltözködés PMS idején

A 33 éves Laurának általában érzékeny és feszül a melle a menzeszt megelőző napokban, ami komoly nehézséget okozott számára, egészen addig, amíg rá nem jött, hogyan teheti komfortosabbá ezeket a napokat.

Laurának sokat segített a kényelmes melltartó

– Mindig nőies nő voltam, szeretek elegáns darabokat viselni, és az alsóneműim is nagyon igényesek. Akkor érzem jól magam, ha a melltartóm kiemeli a domborulataimat, éppen ezért inkább a merevítős, csipkés, push-up fazonokat kedveltem. Sportos ruhában szinte soha nem láttak még a barátaim sem. Az elegancia iránti túlzott vágyamnak ára is volt, hiszen PMS idején egész napos kínszenvedést jelentett számomra a kedvenc alsóneműk viselése, amelyeket persze akkor is magamra erőltettem, amikor nagyon feszült és fájt a mellem. Sok időnek kellett eltelnie, mire beláttam, hogy a sportos, pamut, merevítő nélküli melltartók sokkal kényelmesebbek a menzeszt megelőző napokban – meséli történetét Laura.

Így ismerheted fel, hogy téged is érint a PMS

A PMS olyan tünetegyüttes, amely a menzesz előtt 7-10 nappal, mindenkinél másként jelentkezik, és ciklusonként is változó, mennyire súlyosak a panaszok. Van, akinek érzékenyebb a melle, puffad a hasa, vizesedik a lába, ingerlékeny vagy éppen szorongóvá válik és túlérzékeny lesz. PMS idején gyengülhet a koncentrációs készséged, túlzottan vágyhatsz az édes ízekre, akár farkasétvágyad is lehet, sőt, sokan a nőiességüket is hajlamosak megkérdőjelezni. Sokat segíthetsz magadon, ha olyan darabokat választasz, amelyekben kényelmesen érzed magad.

Öltözködési tippek PMS idején:

  1. Kényelmes bugyi és melltartó

Egy jó melltartó és bugyi rengeteget segíthet. A merevítő nélküli melltartók, a rugalmas, testünk változásaihoz idomuló bugyik kényelmesek.

  1. Ingruhák

Kényelmesek, praktikusak és jól variálhatóak, amelyek ápolnak és eltakarnak.

  1. Nagyméretű kardigán:

A direkt nagyra és hosszúra szabott kardigánok szintén kényelmesek és takarnak a menzesz idején. Jól variálható, hiszen szoknyával, farmerrel vagy sorttal kombinálva is csinos tud lenni.

  1. Farmerek

Manapság már nem csak a szűk farmerek a divatosak, és a farmerfazonoknak se szeri, se száma. PMS idején kifejezetten kényelmes viselet lehet a bővebb szabású, gumis derekú farmernadrág.

Hormonmentes segítség a panaszok enyhítésére

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

Aki a komfortosabb öltözködés ellenére is kényelmetlenül érzi magát a PMS tünetei miatt, annak a problémái hormonmentes segítséggel is orvosolhatók. A barátcserje-kivonatot tartalmazó Premens tabletta nemcsak a PMS kellemetlen tüneteit csökkenti bizonyítottan, hanem a cikluszavar rendezésében is hatásos. A Premens az egyetlen, gyógyszertárban recept nélkül kapható barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer, a gyógynövény kivonatát koncentráltan, gyógyszerminőségben tartalmazza. Szedése a ciklus bármelyik napján elkezdhető, a kúrát ajánlott legalább 3 hónapon át folytatni. Ha szükséges, a Premens tabletta hosszabb ideig is szedhető, vagy kiújulás esetén újrakezdhető. Már 3 havi terápiához elegendő kiszerelésben is kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció