Tényleg az olaj kezelés menthet meg a zsíros hajtól?

2023. március 20.
Imádjuk a hajolajakat, hiszen táplálják és hidratálják a hajszálainkat – azonban meglepő módon a zsíros haj kezelésére is tökéletes megoldást jelenthetnek.
olaj-kezeles-zsiros-haj-ellen

Habár elsőre úgy tűnhet, hogy az olajok használata a fejbőrünkön csak zsírosabbá tenné hajunkat, fodrászok szerint valójában segíthetnek lelassítani a faggyútermelést, miközben egészségesebbé is varázsolják a tincseinket – csak megfelelő fajtát kell választanunk!

Előfordulhat, hogy bizonyos bolti hajolajok tényleg nem a legjobbak az amúgy is zsíros fejbőrnek. Kerüljük azokat a termékeket, amik kifejezetten fényesítésre valók, illetve amik szilikont tartalmaznak.

Hogyan használjunk olajat a zsíros fejbőr ellen

A túlzott faggyútermelés sokszor a száraz fejbőr jele, amin a szárító samponok csak rontanak, az olajok viszont hidratálják a fejbőrt, így csökkentve a faggyútermelést. Az olaj használata pedig elősegíti a már ott lévő faggyú felszívódását is.  A maximális eredmény érdekében végezzünk éjszakai kezelést például argánolajjal. Ha szeretnénk még megnyugtatóbbá tenni az élményt, adjunk a választott olajhoz egy-két csepp borsmentaolajat is.

Szimplán csepegtessük az olajat az ujjbegyeinkre, majd körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a fejbőrünkbe. Ha a hajunk vége kissé száraz, a tenyerünkön maradt olajat vigyük fel a hajszálak egészére. Fedjük le a hajunkat egy törölközővel vagy zuhanysapkával, majd hagyjuk rajta egy éjszakán át.

Másnap gondosan mossuk meg a hajunkat, figyelve arra, hogy az olajat teljes egészében eltávolítottuk. Mindenképpen két körben is öblítsük hajunkat, utána pedig ne feledkezzünk meg a balzsamról sem!

Az olajak használatát pedig másképp is beemelhetjük hajápolási rutinunkba, például a formázáshoz is. Amellett, hogy az olajok simává és fényessé varázsolják hajvégeket, a hajszálakat is lezárja, ami simább, kevésbé szálló hajat eredményez. Dörzsöljünk néhány csepp olajat a kezünkbe, majd vigyük fel közvetlenül a hajvégekre – a formázás befejezése után, ne előtt. 

Forrás: Well + Good Fotó: Getty Images