Először lesz nemzetközi anime zenei fesztivál Budapesten

2022. december 14.
Egy európai turné keretein belül Budapestre is ellátogatnak a világ vezető anime popsztárjai, hogy 2023. május 8-án a Papp László Budapest Sportarénában adjanak koncertet a nemzetközi anime zenei fesztiválon. Először áll majd együtt a színpadon a fantasztikus Virtual Music Idols, Kizuna AI Original Singeroid "#kzn", a HIMEHINA duó, GUMI, a MaRiNaSu trió és a popikrek, a LiLYPSE.

Örömhír az anime műfaj rajongóinak, hogy 2023. május 8-án Budapesten is bemutatja észbontó zenével és pazar látványvilággal debütáló showját a Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál, amely 2023. február 6-án indul Észak Amerikából, majd Európában, Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában folytatódik a virtuális zenei szupersztárokkal. A turné a keretein belül ez az első alkalom, hogy a népszerű VTubers (virtuálisan generált animált YouTube-ok) és Vocaloids (számítógéppel generált virtuális énekesek) hangok együtt jelennek meg a színpadon.

nemzetkozi-anime-zenei-fesztival-budapest

A Kizuna AI Original Singeroid „#kzn”, a HIMEHINA énekduó, a MaRiNaSu énektrió, a rajongónk nagy kedvence, GUMI, valamint a LiLYPSE pop ikrek főszereplésével DJ-k által vezetett multimédiás, csúcsszuper koncertbuli várható.

A vadonatúj dalokat és soha nem látott tartalmat felvonultató turné a nemzetközi anime-zenei mozgalom kedvenc karaktereit kelti életre a legmodernebb LED-es és nagyfelbontású digitális vetítéseken keresztül. A Japánból származó szupersztár avatarok világszerte robbanásszerűen terjedtek az elmúlt két évben, több tízmillió követőt vonzva világszerte, több mint 62 millió Google-keresést és több mint 1,2 milliárd megtekintést eredményezve a videómegosztó platformokon.

nemzetkozi-anime-zenei-fesztival-budapest

„Megtisztelőnek és kiváltságosnak érzem magam, hogy a Nemzetközi Anime Zenei Fesztiválunkon fellépő öt szereplő tulajdonosaival és karakteralkotóival dolgozhatok együtt – mondja Bob Ringe producer. – Az Anime közösség és az Anime alkotóinak válaszai világszerte felülmúlták a várakozásaimat. Találkozunk a fesztiválon!”

„Izgatott vagyok, hogy ezzel a vizuálisan rendkívül izgalmas művészeti formával dolgozhatok – mondja Marty Tudor producer. – Az az energia, amellyel a virtuális művészek csoportja rendelkezik elképesztő, és ösztönzi kiváló kreatív csapatunk legjavát. Ez az előadás fergeteges lesz!”

A jegyértékesítés 2022. december 16-tól, péntek 10:00 órától indul online az Eventim oldalán, valamint személyesen a Tex országos jegyirodáiban.

A fesztivált az Anime Entertainment LLC készíti – élükön az iparág veteránjaival, valamint a BASE Hologram két társalapítójával, Bob Ringe-el és Marty Tudorral – Rob Roth kreatív igazgatóval, aki a Disney, A szépség és szörnyeteg című filmjéért Tony-díjat kapott.

Fotó: Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál

Olvass tovább!