7 filmes szerelmespár, amelynek szörnyen mérgező volt a kapcsolata

2023. január 01.
Természetesen mi is tudjuk, hogy a romantikus filmeket nem kell túl komolyan venni. De mégis: az, hogy mit látunk a képernyőn, nagyon erőteljesen hat arra, ahogyan a szerelemről és a párkapcsolatokról gondolkodunk. Éppen ezért fontos szembenézni a csúf igazsággal – ami egy hollywoodi filmben elképesztően romantikus gesztusnak tűnik, az a valóságban nagyon is ijesztő és toxikus tud lenni. A következőkben olyan filmes szerelmespárokat vettünk sorra, amelyeknek a kapcsolata valójában szuper mérgező volt.
szerelmunk-lapjai

A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata

BDSM-mel önmagában nincs baj, már ha kölcsönös belegyezéssel történik. Christian azonban manipulációval és zsarolással vette rá Anát az alávetettségre, ami semmiféleképpen nincs rendben.

A nagyon nagy ő

A nagyon nagy ő

Hal csakis azért szeret bele Rosmarybe, mert egy varázslat miatt vékonynak látja. Amint ráeszmél a valódi súlyára, dobja a lányt, aki persze még ezt is megbocsájtja neki. A kapcsolatuk kizárólag a külsőségekre alapult.

Beépített szépség

Beépített szépség

Ericnek sem tűnt fel Gracie egészen addig, amíg egy teljes átalakítással nem csináltak belőle szépségkirálynőt. Az egész sztori azt sugallja, mintha Gracie a természetes önmagával nem lenne elég ahhoz, hogy magára vonja egy pasi figyelmét.

Kőgazdag ázsiaiak

kogazdag-azsiaiak

Nick gyakorlatilag mély vízbe dobja Rachelt azzal, hogy nem készíti fel a családjára, nem mond neki semmit róluk. Milyen pasi csinál ilyet? Nem az lett volna a feladata, hogy segítse a barátnőjét minél jobban beilleszkedni? Totál megértettük volna, ha Rachel sarkon fordul, és inkább hazautazik New Yorkba.

Az ördög Pradát visel

az-ordog-pradat-visel

Andy egyre sikeresebb lesz az új munkahelyén, és hogy reagál erre a pasija? Nem úgy, ahogy azt egy normális baráttól elvárnánk. Ahelyett, hogy támogatná a barátnőjét, folyamatosan lelkiismeret-furdalást kelt benne, és próbálja elérni, hogy Andy rosszul érezze magát és otthagyja a munkáját.

Alkonyat

alkonyat

Nem elég, hogy Edward folyamatosan követi Bellát, még éjszaka is beoson a szobájába, hogy azt nézze, ahogy a lány alszik. Ez a viselkedés még véletlenül sem romantikus, inkább szuper ijesztő.

Szerelmünk lapjai

szerelmunk-lapjai

A „nem” az mindig „nemet” jelent – Noah viszont ezt nem hajlandó a filmben tudomásul venni. Addig megy Allie után, addig nem hagyja nyugodni a lányt, és amíg végül nem az történik, amit ő szeretne. A való életbe valószínűleg rendőrt hívnánk egy ilyen srácra.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Imdb, port.hu