Az 5 legjobb nyári regény szakítás utáni napokra

2023. július 06.
Az első és legfontosabb dolog, amire szakítás után szükségünk lehet, egy kis remény. Mutatunk öt olyan könyvet (és egy filmet), ami a szakítás utáni fájdalmas napokban átsegíthet idén nyáron a legkeményebb időszakon, és megmutathatja, hogy vár ránk is egy új kezdet.
Az 5 legjobb nyári regény szakítás után
  • Minden élethelyzetre találunk egy jó könyvet, így a szakításra is.
  • Ezek a sodró lendületű, szórakoztató regények nemcsak elterelik a figyelmünket a szakítás után, de reménnyel tölthetnek el.
  • Kedvenc szakítós könyveink nemcsak azoknak lehetnek lebilincselő nyári olvasmányok, akik épp életük nehéz pillanatait élik.

Nyár, fesztivál, szerelem

A Nyár, fesztivál, szerelem igazi búfelejtő, reményt adó regény szakítás után

Rachel Burton könyve egy Willow nevű nőről szól. Amikor Willow elmenekül a saját esküvőjéről, csak egyetlen helyre mehet: a Wight-szigeti kisvárosba, amelyet egykor otthonának nevezett. De nem csak ő tér vissza, hogy ott töltse a nyarat. Willow tizenkét évvel ezelőtt hagyta a háta mögött a szigetet, miután a gyerekkori szerelme, Luc összetörte a szívét. Luc azóta sármos zenész lett, a világot járja, telt házas koncerteket ad, de a nyárra hazatér, hogy ő legyen a fő fellépő a sziget éves zenei fesztiválján – és visszanyerje Willow szerelmét. Ahogy Willow kibogozza a múlt kusza szálait, egy váratlan titokra bukkan, amely a feje tetejére állíthatja addigi világukat, és közben élete legfontosabb kérdésével találja szemben magát: képes-e új esélyt adni a szerelemnek?

A rejtett ösvény

A rejtett ösvény című regény szakítás után segít visszatalálni a boldogság útjára

Tara Tremain húszéves és mindene megvan. Rezidens orvosként dolgozik, jegyben jár álmai férfijával, egy szenvedélyes amerikaival, Alexszel, aki biológia szakon tanul. De épp, amikor minden tökéletesnek tűnik, Alex a lehető legbántóbb módon elárulja Tarát. Tíz évvel később a nő már túltette magát a dolgon – pályáján sikeres, jó barátai vannak, egy férfi szerelmes belé. Ám amikor gazdag családja révén egy partin vesz részt Costa Rica szívében, nehéz helyzetben találja magát: egy kisgyermek válságos állapotba kerül, és a gyógyszer többnapi járóföldre érhető el, a dzsungel mélyén. Csak egyvalaki segíthet. A szakítós regényből kiderül, Tara vajon képes lesz megbízni abban a férfiban, aki összetörte a szívét?

A legrosszabb esküvői tanú

Igazi búfelejtő, szórakoztató szakítós regény A legrosszabb esküvői tanú

Miről másról szólna egy igazán vicces szakítós regény, mint egy oltár előtt elhagyott esküvőszervezőről? Az iróniát Carolina Santos is érzékeli. De múltjának e kellemetlen mozzanata ellenére Lina olyan lehetőséget kap, amely megváltoztathatja az életét. Csak egyetlen bökkenő van: együtt kell működnie a világ legrosszabb esküvői tanújával a saját kudarcba fulladt menyegzőjéről. Ha sikerül anélkül összehozniuk a közös munkát, hogy vízbe fojtanák egymást, mindketten jól járnak. Csakhogy Max az első számú közellenség, mióta arra biztatta a bátyját, hogy hagyja faképnél a menyasszonyt, és Lina a maga részéről kész megfizetni érte.

Ex Talk – Szerelem első szakításra

Vajon milyen következményei lesznek, ha a szakítás úgy következik be, hogy nem is jártak igazán?

Shay Goldstein közel egy évtizede Seattle egyik rádiós csatornájának a producere, és nem is tudja elképzelni, hogy máshol dolgozzon. Csakhogy az utóbbi időben állandósultak a konfliktusok közte és Dominic Yun, a fiatal riporter, a rádió új munkatársa között. Miközben a csatorna a fennmaradásért küzd, Shay új műsorötlettel áll elő, amit a főnöke lelkesen és azonnal jóvá is hagy. Az Ex Talk című új műsorban két egykori partner adna élő adásban kapcsolati tanácsokat a hallgatóknak, és Shay főnöke úgy dönt, Shay és Dominic kiváló műsorvezetők lesznek, mivel amúgy is elég feszült a kapcsolatuk. A helyzetet bonyolítja, hogy Shay és Dominic közben egymásba szeretnek, és ezzel egyre több hazugságra kényszerülnek, ami ebben az igazságra épülő szakmában azzal fenyeget, hogy ha lelepleződnek, nemcsak a karrierjüknek lehet vége, de ennél jóval többet is veszíthetnek…

Mi lesz velem nélküled?

Guillome Musso új regényéből sokat megérthetünk a szakításról

Guillaume Musso új regényében arról ír, hogy az ember nem fordulhat nyugodt szívvel a jövő felé anélkül, hogy megértené és vállalná a múltat. Az első szerelem egyben mindig az utolsó is. Gabrielle-nek két férfi van az életében. Az egyik az első szerelme, Martin, a francia rendőrség műkincsrablásokra szakosodott sikeres nyomozója. A másik az apja, Archibald, a világ leghírhedtebb képtolvaja. Mindketten rég eltűntek az életéből, fájó űrt hagyva maguk után. Aztán egy nap újra felbukkannak, és fenekestül felforgatják Gabrielle ha nem is boldog, de nyugodt életét. A két férfi között különös rabló-pandúr játék veszi kezdetét, Gabrielle pedig ott őrlődik köztük, nem tud választani, mindkettőjüket szeretné a közelében tudni. Ám vannak párviadalok, amelyek csak az egyik vagy mindkét fél halálával végződhetnek.

És végül a szakítós film: Swingers – Bárbarátok 

A tudomány szerint az angol címén Swingers 1996-os alkotás a legjobb szakítós film. A film az 1990-es évek Los Angelesében játszódik, abban az időszakban, amikor a szving ismét népszerűvé vált. A cselekmény középpontjában munkanélküli színészek állnak, akik ebben a közegben próbálnak meg szakmájukban befutni. Mike Peters szakmai nehézségekkel küszködő humorista. Miután barátnője, Michelle hat év után szakított vele, Mike New Yorkból Los Angelesbe költözött, hogy beindítsa karrierjét. A férfi fél év elteltével is csak exbarátnőjére tud gondolni. Mike nőcsábász barátja, Trent és szintén színészi ambíciókat kergető társai igyekeznek segíteni depressziós barátjukon, ezért bevezetik őt a nagyváros közösségi életébe.

Fotó: General Press, Kossuth Kiadó, 21. Század Kiadó, Park Könyvkiadó, Unsplash