2023-ban ezek a legjobb karácsonyi filmek a Netflixen

2023. december 08.
Ha idén karácsonykor az ünnepi hangulat megteremtéséhez a streaminget hívnád segítségül, a Netflix gondoskodik rólad. Ezeket a filmeket add hozzá a listádhoz még ma!
lindsay-lohan-karacsonyi-romanc-film
  • A streamingplatformok azért szuperek, mert nem kell a műsorrendhez igazodnunk, ha néznénk valamit, ráadásul műsorlistát is összeállíthatunk magunknak a kedvenc filmjeinkből. 
  • Mutatunk 5 karácsonyi filmet, mely Magyarországon is elérhető az egyik legnépszerűbb streamingplatform, a Netflix kínálatában. 
  • Mind az 5 film szuper adventi hangolódáshoz vagy karácsonyi, közös filmnézéshez – akár akkor is, ha valami olyan filmre van szükség, ami egyszerre több generációt is leköt. 

A Netflix kínálatában megtaláljuk a frissen megjelent karácsonyi filmek mellett a szinte kívülről fújós örökzöldeket és a 20. század karácsonyi klasszikusait is. Az alábbi 5 filmet semmiképpen ne hagyjátok ki idén! 

Igazából szerelem 

Az Igazából szerelem (angolul Love Actually) egy 2003-as karácsonyi romantikus vígjáték, amelyben olyan tehetséges színészek játszanak, mint Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson és Bill Nighy.

A film 10, egymással összefüggő történetet követ, amelyek a szerelem örömeit, fájdalmait és bonyolultságát fejezik ki, és amely mind a karácsony előtti hetekben játszódnak. Igazi örökzöld, lehetetlen kihagyni a szezonban! 

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven elérhető a Netflixen.

Klaus – A karácsony titkos története

Ez az Oscar-díjra jelölt 2019-es animációs karácsonyi kalandvígjáték a Mikulás eredetéről nyújt sajátos képet. A Klaus a 19. századi Norvégiában játszódik, ahol egy Jesper Johansen (Jason Schwartzman) nevű lusta és önző postás a távoli szigetvárosba, Smeerensburgba kerül azzal a paranccsal, hogy egy éven belül adjon fel 6000 levelet, különben kizárják a családi vagyonból.

Jesper kétségbeesetten igyekszik elérni célját, ezért összebarátkozik egy zárkózott helyi játékkészítővel, Klausszal (J. K. Simmons), és olyan barátságot kötnek, amely vidámságot és harmóniát hozhat a fagyos, viszálykodó városba.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a Netflixen.

A Jangle család karácsonya

A Jangle család karácsonya (angolul Jingle Jangle: A Christmas Journey) egy 2020-as karácsonyi musical fantasy, amelynek középpontjában Jeronicus Jangle (Forest Whitaker), egy excentrikus játékkészítő áll, aki elvesztette a mestersége iránti szeretetét és szenvedélyét, miután tanítványa (Keegan-Michael Key) elárulta.

Évtizedekkel később azonban Jeronicus új reményre és inspirációra talál, amikor okos és kalandvágyó unokája, Journey (Madalen Mills) megérkezik a küszöbére, hogy először találkozzon vele.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a Netflixen.

Karácsonyi románc

A tavalyi, Lindsay Lohan főszereplésével készült, bájos Netflix Original karácsonyi romantikus vígjáték még mindig kötelező a platformon az ünnepi szezonban. A Karácsonyi románc (angolul Falling for Christmas) Sierra Belmont (Lohan), az elkényeztetett szállodaörökösnő körül forog, aki hiú influencer barátjával, Taddel (George Young) síbalesetet szenved, amikor mindketten egy hegy különböző oldaláról száguldanak lefelé.

Míg Tad a baleset után a saját kalandjait éli a vadonban, Sierra elveszíti az emlékezetét, és az egyedülálló apa, Jake Russell (Chord Overstreet) kezd el gondoskodni róla. Jake megengedi neki, hogy a kis kunyhójában maradjon és segítsen neki, miközben Sierra a karácsony előtti napokban megpróbálja visszanyerni az emlékezetét.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a Netflixen.

Minden idők legjobb karácsonya 

Ezt a nemrég megjelent Netflix Original filmet mindenképpen fel kell venned a szezonális streaminglistádra, ha még nem tetted volna meg! A Minden idők legjobb karácsonya (angolul Best. Christmas. Ever!) Charlotte Sanders (Heather Graham) történetét követi, aki irigykedve és szkeptikusan szemléli azt a tökéletes életet, amelyet régi főiskolai barátnője, Jackie Jennings (Brandy Norwood) hencegő éves hírleveleiben ábrázol, különösen, ha összehasonlítja saját átlagos családjával és munkájával.

Amikor a sors fintora miatt Charlotte, férje, Rob (Jason Biggs) és a gyerekeik néhány nappal karácsony előtt Jenningsék makulátlanul tiszta házának küszöbén találják magukat, Charlotte kihasználja az alkalmat arra, hogy megnézze, Jackie élete valóban olyan csodálatos-e, mint ahogy azt a hírlevelek állítják.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a Netflixen.

Forrás: Decider