Milyen az élete egy női marhapásztornak a zord vadnyugaton?

2024. január 27.
Egy különleges, ritkán látható életmódot mutat be a Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon látható Cowboy-lányok című film.
Milyen az élete egy női marhapásztornak a zord vadnyugaton?

Két huszonéves cowgirl, Hollyn Patterson és Colie Moline Idahóban vállalnak munkát lovas marhapásztorként a zord vadnyugaton, veszélyes munkakörülmények között. Kizárólag a kutyáik társaságában kell megküzdeniük a nehézségekkel, amikkel egyébként hatalmas bátorsággal és káprázatos tehetséggel veszik fel a harcot.

Cowboy-lányok a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

De hiába a mély szakmai tudás és a csodálatos táj, Hollynban és Colie-ban előbb-utóbb felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz a jövőjükkel. Filmen ritkán láthatjuk ezt a különleges életformát, pláne két barát, két nő szempontjából.

A Cowboy-lányok rendezője, Emelie Mahdavian Emmy-, Peabody- és Sundance-díjas filmkészítő, aki korábban hivatásos táncos volt, majd táncfilmeket készített. A filmet Budapesten január 29-én és február 1-én, Szombathelyen február 2-án, Szolnokon, Győrben és Pécsett pedig február 4-én vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretein belül. További információt és a részletes programot a fesztivál honlapján találjuk.

Fotó: BIDF