Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galériában

2024. június 02.
Extravagáns és modern dupla nyári kiállítással jelentkezik a Virág Judit Galéria. A május 31-én nyíló ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia fiatal festőművész vitalitástól duzzadó, életigenlő színes képeit, valamint kilenc keramikus 21. századi, izgalmas kreációit láthatják az érdeklődők. A kiállított művek egytől-egyig megvásárolhatóak.
Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galériában

Vető Orsolya Lia festőművész közel 30 alkotása kerül a galéria hatalmas kiállítóterének falaira, a tárlat Az olvadás mintázatai címet kapta. Vető a kortárs szcéna egyik legizgalmasabb és legkeresettebb festőművésze – magángyűjtemények mellett művei a Magyar Nemzeti Bank kortárs kollekciójában is megtalálhatók.

Művészetét áthatja a dinamikusság, ösztönösen és vakmerően használja a színeket, formákat, dimenziókat. Nagy léptékű alkotásainak minden négyzetcentiméterén történik valami. „2020-24 között készült festményeimet hoztam el erre a kiállításra. Két sorozatból válogattam, a Biophilia és a Folyékony időszeletek (Liquid Slices of Time) szériákból. A Virág Judit Galéria egy presztízsértékű kiállítóhely, nagy öröm számomra, hogy itt mutathatom be az alkotásokat” – mondta Vető Orsolya Lia. „Alapvetően mindig a természet szeretete inspirált, a vitalitás, a mozgás, maga az élet” – tette hozzá a művész, akinek alkotásait hömpölygő alakzatok, fluid formák teszik egyedivé.

Babos Pálma: Füstös torony

Vető Orsolya Lia művei mellett egy másik izgalmas tárlat is helyet kap a Virág Judit GalériábanA szilikát legjava című kiállítás napjaink kerámiaművészetét helyezi fókuszba. A Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával közösen megvalósuló tárlat a kortárs kerámiaművészet sokoldalúságát mutatja be nyolc magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi művész alkotásain keresztül. A kiállítók: Nagy Márta, Rejka Erika, Babos Pálma, Husz Ágnes, Maróti Viktória, Varga Judit, Füzesi Zsuzsa, Simcha Even-Chen és Simon Zsolt József mindannyian rendszeresen részt vesznek külföldi és hazai versenyeken és kiállításokon.

„Húsz éve a Zsolnay kerámiakultúra elkötelezett támogatói vagyunk, sokat teszünk azért, hogy az egész világon egyre többen ismerjék és elismerjék a pécsi gyár alkotásait. Ezt a hagyományt követve pécsi kötődésű, modern kerámiaművészek alkotásait mutatjuk be a galériában. Vető Orsolya Lia színvilága és a kortárs kerámiák vizualitása különleges elegyet alkot. Büszkék vagyunk rá, hogy ismét részt vehetünk a hazai kortárs művészet élvonalának népszerűsítésében” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.

Vető Orsolya Lia: LIQUID SLICES OF TIME

A dupla kiállítást bárki ingyenesen megtekintheti május 31. és július 12. között a Virág Judit Galériában (1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.). A kiállított művek megvásárolhatóak.

Nyitókép: Varga Judit: Termés