Így maradj optimista a legnehezebb időszakokban is

2018. október 06.
Bármennyire is nehéz, fontos igyekeznünk azért, hogy a rossz élethelyzetek se temessenek maguk alá minket. Ha szeretnénk megőrizni optimizmusunkat, néhány ügyes módszerrel sokkal könnyebben fog menni.

Maradj a jelenben!

Általában nem a jelen miatt szorongunk, hanem attól félünk, ami bekövetkezik majd, vagy ami bekövetkezhet. Próbáljuk tudatosan visszarántani magunkat a mostba, kérdezzük meg magunktól: minden rendben ebben a pillanatban? Lehetséges, hogy az aggodalmunkkal csak feleslegesen hergeljük magunkat. Ismételjük a gyakorlatot mindig, amikor a jövő félelmei felé kalandoznának a gondolataink!

Barátok a tarsolyodban

Nehéz időszakokban könnyen az lehet az első reflexünk, hogy bezárkózunk, izoláljuk magunkat. Pedig jobban járunk, ha magunk köré gyűjtjük azokat a megbízható barátokat, akikre számíthatunk a bajban, és akik szívesen felvidítanak és támogatnak minket.


Fotó: Unsplash.com

Bízd a képzeletedre!

Lehet, hogy a pozitív vizualizáció nem a te stílusod, de több tanulmány is bizonyította, hogy az ilyen mentális gyakorlatok elképesztően sokat segíthetnek. Ha egy közelgő kihívás miatt aggódsz, képzeld el, hogy remekül sikerül, próbáld átadni magad az érzésnek, hogy nyugodt vagy, nem aggódsz, a zsebedben van a dolog.

Egy kis mozgás…

Senki sem szívesen fogadja el, de ezerszer bizonyított és még így is keveset hangsúlyozott tény: a mozgás önmagában rengeteget számít abban, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk. Szóval próbáljuk magunkat rávenni a sportolásra, akkor is, ha egy pocsék napon/héten/hónapban ez az utolsó, amihez kedvünk lenne.