3 gyakorlat, hogy több legyen a pihenés és a kikapcsolódás a hétköznapjaidban

2019. május 26.
Gondoskodni önmagunkról a legértékesebb ajándék amit csak megadhatunk magunknak. A következő gyakorlatok valóban alkalmasak arra, hogy ha napi pár percre is, de kiszállj a mókuskerékből, és lélegzetvételnyi szünethez juss.

1. Miniszabi a hétköznapokban

Gondolatban képzeld el egy napodat amikor szabadságon vagy, és gondold át, hogy miket csinálsz akkor, és mit tehetsz meg ezek közül  a hétköznapokban. Egy izgalmas könyvet olvasol az ágyban, átlapozod a kedvenc magazinodat, teázol a teraszon, és az ebédszünetedet egy kellemes kávézóban töltöd. Ugye tudod, hogy mindezt bármelyik hétköznap is megteheted? Csak egyet kell tenned, okosan építsd bele a mindennapjaidba.

2. Reggeli kényeztető rutin 5 percben 

A legegyszerűbb a napot reggeli kényeztetéssel kezdeni, mielőtt a határidők és a kötelezettségek rányomják a bélyegét a hangulatodra. Ennek nem feltétlenül kell sok időt igénybe vennie. Először kezdheted 5 perccel, majd fokozatosan növelheted az időt 15 percre, amikor meglátod, hogy milyen jót tesz, ha a napodat azzal kezded, hogy önmagaddal törődsz. Íme néhány ötlet, amit beépíthetsz a reggeli rutinodba: Olvass el egy oldalt a kedvenc könyvedből, hallgasd meg a kedvenc dalodat, igyál meg egy nagy pohár citromos vizet és végezz el egy jógagyakorlatot. A legjobb ha most rögtön összeállítasz magadnak egy reggeli kényeztető rutint, felírod magadnak és már holnap kipróbálod.

3. Kényeztető ebédidő

Használd ki optimálisan az ebédszünetet. Ha eddig a kollégáiddal az időjárásról, betegségekről vagy egy sorozatról beszéltetek, csak feleslegesen raboltad a saját energiádat. Mostantól minden ebédszünetben legalább 10 percet szánj arra, hogy valami jót tegyél magaddal. Menj ki a friss levegőre, csinálj egy minisétát és eközben lélegezz tudatosan. Ez ellazítja a tested, az agyadat pedig oxigénnel látja el. Eközben kihasználhatod az időt, hogy rendezd a gondolataid.

További hasznos tippekért kattints a Juliannie blogra!

 

Fotó: Unsplash.com