Tavaszi lelki nagytakarítás az érzelmi stabilitásért

2019. június 03.
Ha szorongsz, indokolatlanul stresszelsz, idegeskedsz, és az életed csupa aggódás, végezz lelki nagytakarítást és újulj meg te is tavasszal a természettel. Tegyél meg minden nap egy kis lépést önmagadért, ami óriási változást hoz az életedben. Ha rendet raksz a lelkedben, érzelmileg stabilabb leszel, eltűnnek a félelmeid és a kapcsolataidban is javulást tapasztalhatsz.

Nagy tavaszi lelki nagytakarítás 5 pontban, hogy az életed kedvező fordulatot vegyen:

1. Szabadulj meg a régi terheidtől.

Szabadulj meg mindentől, ami már felesleges vagy hátráltat az előrejutásban. Itt nemcsak a mérgező kapcsolatokra gondolok, hanem minden olyan tárgyi dologra is, amely évek óta porosodik a szekrényedben. Ha megválsz a régitől, azzal helyet teremtesz az újnak.

2. Kezdeményezd a változást.

Ne várd meg, amíg az élet kipöcköl a komfortzónádból, és változás elé kényszerít. Menj elébe, és tedd meg te az első lépéseket. Lehet, hogy nagy erőfeszítésbe kerül a megszokottól eltérően élni az életed, és beleugrani az ismeretlenbe, de hidd el, napról napra erősebb leszel, amint megtapasztalod, hogy minden körülmények között számíthatsz magadra, és képes vagy önerőből javítani az életeden.

3. Ismerd meg önmagad.

Többé ne csapd be magad. Hagyj fel a cinizmussal és a negatív gondolkodással. Helyette keresd meg azokat a gyengeségeidet, amelyeken változtatni szeretnél, és tedd meg az ehhez szükséges lépéseket úgy, hogy közben türelmes vagy, és tisztelettel bánsz önmagaddal.

4. Tölts el egy órát egyedül a gondolataiddal.

Elvonulhatsz a természetbe vagy egy kávéház teraszára. A lényeg, hogy vigyél magaddal papírt és ceruzát, hogy le tudd írni az új ötleteidet és a hasznos gondolataidat. Ha adsz magadnak napi 1 óra szünetet, azzal könnyebben kibontakoztathatod a kreatív éned.

5. Légy nyitott.

Minden perc a te perced. Vedd észre a pillanat kínálta lehetőségeket, és kezdj el ezek szerint élni. Vágj bele és cselekedj most. Ha így teszel, ez meghozza a lelkesedésed.

Még több hasznos cikkért keresd a
JuliAnnie blogot!

 

Fotó: Unsplash.com