Randitippek 40 felett

2020. január 05.
Sokan azt gondolják, negyven felett már jelentősen romlanak a pártalálási esélyek, pedig ennek egyáltalán nem kell így lennie. Számos előnye is lehet a kései párkeresésnek!

Tudd, mit akarsz!

Egy bizonyos életkoron túl általában már jobban tisztában vagyunk saját igényeinkkel és elvárásainkkal, ez pedig a randizás terén is javunkra válhat. Fogalmazzuk meg, mit keresünk partnerünkben, és állítsunk fel praktikus szempontokat is: például szeretnénk-e (még) gyerekeket, mennyire fontos nekünk, hogy a városban vagy vidéken éljünk? Elképzelhető, hogy már másra vágyunk, mint 20 vagy 30 évesen – tisztázzuk és randipartnereink előtt is bátran vállaljuk szükségleteinket!

Ne félj a technológiától

Sokan idegenkednek a randiappoktól és társkereső oldalaktól, pedig ezek nagyon is hasznosak lehetnek, pláne ha már nincs annyi időnk eljárni. A Stanford Egyetem kutatása szerint manapság a párok körülbelül 40 százaléka online talál egymásra, így igazán nincs okunk a technológiától való félelemre. Vannak egyébként speciális oldalak is, amik kimondottan a 40-es korosztályra fókuszálnak.

Mindenkinek van csomagja

Egy bizonyos életkoron túl elkerülhetetlen, hogy mindenkinek legyen „csomagja”, vagyis olyan múltja, amiben korábbi nagy szerelmek, traumák, volt házastársak vagy épp gyerekek is szerepelnek. Fogadjuk el, hogy ez az élet rendje, ne ítéljük el rögtön a másikat, ha kicsit „zűrösebbnek” tűnik az élethelyzete. És ami még fontosabb, magunkat se kárhoztassuk ezért, ez egyáltalán nem von le emberi értékeinkből.

Tuti randiszett

Jó ötlet lehet kitalálni néhány bombabiztos randiszettet, amikben garantáltan jól érezhetjük magunkat egy találkozó alkalmával. Legyenek olyan darabok a gardróbunkban, amik magabiztossággal vérteznek fel minket, amikben kényelmesen érezhetjük szexinek magunkat, így biztos, hogy felkészülten érkezünk majd a randevúkra. Ha még nem találtunk ilyen szetteket, épp itt az ideje, hogy elmenjünk egy kikapcsoló és szórakoztató bevásárlókörútra – még akkor is, ha jelenleg nincsen potenciális jelölt a láthatáron.

Ne add fel

A legfontosabb, hogy ne mondjunk le a szerelemről, hiszen tényleg sosem késő rátalálni az igazira. Fogadjuk el, hogy 40 éves korban már másról szól, másképp alakul a randizás, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartós szerelmet találni. Lényegtelen, hogy hány éve vagyunk egyedül vagy milyenek voltak az eddigi tapasztalatok – tényleg bármikor fordulhat a szerencsénk!

PureWow

Fotó: Unsplash.com