ÉMÉ Design 2020-as tavaszi–nyári kollekció

2020. május 04.
Az ÉMÉ LOVE kollekciója nemcsak színeiben hív egy vibráló utazásra bennünket, hanem érzésben és látványban is. Ezért is volt ez a fotósorozat egy nagyszerű együttműködés Temesi Ádámmal, aki – mind képekben, mind filmben is – egyszerre tudja reprezentálni a ruhák mondanivalóját, és hozzá megtalálni a legtökéletesebb hátteret lenyűgöző városunk részleteiben. 

„A fotók, amelyeket láthatunk fekete-fehér filmre készültek el. A kiválasztott képek a saját kezem által születtek meg, és keltek életre, kézzel fogható papíron. Ez a lenyűgöző folyamat minden alkalommal hatalmas odafigyelést, koncentrációt és precízséget igényel. Nem kapcsolódik hozzá digitális munkafolyamat, a legkisebb részletet beleértve sem. A képek fekete keretei nem dizájnelemek, ez azt jelenti, hogy a filmkocka teljes egészét láthatjuk, tehát az elkészült képeken nincs vágás” – mondja Ádám, a kollekció fotósa.

Mivel a kiválasztott képeken nincsen utómunka, így a szemünk elé tárul mindaz, amit a művészek ott, abban a pillanatban alkottak együtt és külön-külön is a modellen, akár a sminket, a hajat vagy a stylingot nézzük meg figyelmesen.

A márka fő célja az volt, hogy a hagyományos technikákhoz visszanyúlva alkosson meg egy olyan fotósorozatot, aminek értéke, és ezáltal az általa kiváltott érzés is sokkal maradandóbb lehet a szemlélőben. „Úgy érezzük, hogy varázslatot kell alkotni, úgy, ahogy azt 30-40-50 évvel ezelőtt is megcsinálták” – mondta a márka.

12 fotó megtekintése

Ami még fokozza a sorozat hatását, hogy a képek mellé készült egy rövid hangulatfilm is, ahol láthatjuk, hogyan váltak a képek valós, kézzel fogható alkotásokká.

Fotó: Temesi Ádám
Styling: Horváth Johanna
Haj: Rimele Gábor
Smink: Marosvölgyi Rita
Modell: Farkas Eszter
Ruha: ÉMÉ
Cipő: Högl Shoes
Fotóasszisztens: Horváth Richárd