A Venustaswomen új kollekciója ledönti a környezettudatos márkákról alkotott elképzeléseinket

2020. október 06.
A Venustaswomen egy olyan új magyar és nemzetközi ruhamárka, amely a környezettudatos divatot képviseli a legújabb fenntarthatósági irányelvek figyelembevételével. A márkanév, Venustas, egy latin kifejezés a szépségre, és annak a képességnek a birtoklására, amely szerint megtalálható az időtlen szépség a természetben.

Ez a kifejezés abszólut magában foglal mindent, amit képvisel a márka: gyönyörű ruhák, mégis közeli kapcsolat a természettel a környezettudatos gyártási folyamatok révén. A divatipar köztudottan az egyik legszennyezőbb iparág, az idei év szokatlan és súlyos eseményei még jobban felhívták a figyelmet a sürgető változások szükségességére.

A Venutaswomen célja, hogy olyan kollekciókat kínáljon – főként a fiatalabb korosztály számára –, akik a fast fashion legnagyobb fogyasztói jelenleg, és megmutassa ezeknek a fiatal lányoknak, nőknek, hogy ugyanolyan gyönyörű, ráadásul még egyedi ruhákat is hordhatnak. A márka szeretné megváltoztatni azt az általános előítéletet az emberekben, miszerint a környezettudatos divat unalmas, mert egyáltalán nem az, a Venustaswomen stílusvonalai a nőies, időtlen, mégis egyszerű darabok.

A másik fő célja a márkának a teljes átláthatóság, ami az iparág szakemberei szerint az egyik fő hiányosság, és megnehezíti a vásárlói szokások változását. Aki náluk vásárol, pontosan elolvashatja, honnan származnak az alapanyagok, milyen minősítéssel rendelkeznek, hol lettek gyártva, és milyen csomagolásban lesznek szállítva. Az első, már előrendelhető kollekcióban organikus pamutot, indiai „békeselymet”, és a hagyományos műanyag gombok helyettesítésére egy dél-amerikai termésből
csiszolt, Corozo nevű anyagot használtak. Már rengeteg terve van a márkának a jövőbeli kollekciókat illetően, mindenképpen szeretnék bővíteni a termékkínálatot nadrágokkal és ruhákkal is – a már elérhető felsők mellett.

14 fotó megtekintése

Fotó: Bognár Bogi

Olvass tovább!