Periszkópos szemüveggel az alacsony emberek is élvezhetik a koncertet

2019. június 11.
Dominic Wilcox londoni designer az alacsonyabb emberek mindennapi problémáira kereste a választ, amikor megalkotta a periszkópos szemüvegét, a One Foot Tallert.

A periszkópos technikának köszönhetően aki felteszi a szemüveget, az akár 30.5 centiméterrel a szemmagassága felett is képes látni, így végleg megoldódni látszik a koncertek és más nagyszabású rendezvények örök problémája.

A találmány egyébként úgy született, hogy Wilcox a Microsoft Surface felhívására a mindennapi életet megkönnyítő megoldáson kezdte el törni a fejét, és eszébe jutott, mennyire bosszantó, amikor a nála magasabb emberek eltakarják a látványt… “Jól működik a tárgyam, habár táncolni vele azért egy kisebb kihívást jelent” – mondta vidáman a tervező. A szemüveg tükrök segítségével közvetíti a magasban látottakat a dőlt lencsével ellátott szemüvegre, mely nem csak nagyon ügyes húzás, de látványos designt is eredményezett a terméknek.

A termék jelenleg az Extraordinaty Solutions to Everyday Problems című kiállításon látható Londonban, a D&AD Festival keretein belül.

Fotó: dezeen.com