Gyönyörű printekkel újít a magyar Bomo Art manufaktúra

2019. június 14.
Újjászületett a Bomo Memo, a Bomo Art manufaktúra régóta sikeres jegyzetfüzet-sorozata. Az új minták mellett továbbra is kaphatók a hőlégballonos irkák.

Megújul a Bomo Art egyik legnépszerűbb terméke. A papír- és bőrtermékeket készítő kézműves manufaktúra több mint húsz éve készíti első látásra felismerhető grafikáit, ezek közül külön sorozat ünnepli a múlt századelő és forduló dekoratív művészetét.

Régóta tervezgették már egyik legnépszerűbb termékük, az A5-ös méretű jegyzetfüzet átalakítását, felfrissítését. Az új dizájnnal díszített füzeteket most két tematikus szettbe rendezték, a kétféle csomag közül az egyiken az Art Deco, a Szecesszió és az Art Nouveau csomagolópapírjaink illusztrációi tűnnek fel. Érdemes a borítóhoz illeszkedő címkékre is vetnünk néhány pillantást, hiszen ezek sem a jól bejáratott designt követik.

A másik füzetcsomag témája az örök kedvenc: a hőlégballon, ami már több mint tíz éve a Bomo Art egyik központi motívuma. Ismertetőjükben azt írják: „számunkra a művészi szabadságot, az emberi gondolatok szárnyalását jelképezi. Most egy szetten belül különféle híres hőlégballon modelleket vonultatunk fel a 18-20. századból.”

A füzetek előzékéhez olyan környezetbarát papírt választottak, amely 30 százalékban újrahasznosított, megújuló energiával készül, és 15 százalékban növényi (mandula, olajbogyó és cseresznye) rostokból áll.