Maguktól mozgó szokatlan dizájntárgyak

2020. szeptember 24.
Takuto Ohta seprűre hajazó dizájntárgyai finom rezgő mozgással közlekednek a térben, élettel töltve meg a mozdulatlanságot.

A Rubbish Things névre keresztelt fatárgyak szabadon közlekednek a térben, mintha életre kelt rőzsekötegek járkálnának a szobákban. Az alkotó, Takuto Ohta építész azt szerette volna, ha organikus tárgyak töltik fel az egyébként statikus tárgyakkal zsúfolt tereket, így életet hozva a mozdulatlanságba.

„Az emberek nem organikusan terveznek: olyan formákat és tömegeket alkotnak, amelyeknek egy helyben kell maradniuk – magyarázza az alkotó a DesignBoomnak. – Az emberi kéz által kreált, fizikai testbe zárt, kötött tárgyak valahogy a tehetetlenség érzését fogalmazzák meg számomra.”

A Rubbish Things kissé komikus hatású tárgyai így nem rendelődnek az ember alá a hagyományos használati tárgyakhoz hasonlóan – sokkal inkább az emberrel közösen, partnerként foglalják el a tereket. A tetejükre illeszthető felület által mégis funkcionálissá válnak, így tulajdonképpen „hasznossá teszik magukat”, miközben mégis megmarad „önálló akaratuk”.

Az alábbi videón meg lehet nézni, hogyan mozognak:

DesignBoom

Olvass tovább!