Órákig tartó gyönyört ígértek, erőszak lett a vége – a sok millió dolláros orgazmusszekta tündöklése és bukása

2021. július 21.
San Francisco, TEDx talk, 2011: egy Nicole Daedone nevű üzletasszony arról beszélt a közönségnek, hogy egy egész, női orgazmusra épülő birodalmat akar építeni. A negyvenes nő beszédét több mint kétmillióan nézték meg azóta a YouTube-on, könyvet is kiadott Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm (Lassú szex: A női orgazmus mestersége és művészete) címmel. Valóságos orgazmusszektát hozott létre, csúfos bukását pedig pont a közösség volt tagjainak köszönheti.

Nicole Daedone a kaliforniai Los Gatos városában nőtt fel. Édesanyja egyedül nevelte. 16 éves volt, amikor elveszítette szüzességét, és teherbe esett, majd abortuszra ment. A San Franciscói Állami Egyetemen tanult tovább, szemantikát hallgatott, és egy barátjával művészeti galériát nyitott a városban. 27 volt, amikor megtudta, hogy az apja, aki nem tartotta velük a kapcsolatot, egy börtönben ül két fiatal lány molesztálása miatt, és rákos beteg. Daedone azt állította, őt sosem bántotta az apja, de halálával „az egész valósága összetört”. Ezután kezdett a spiritualitás felé nyitni, a kabbalát és a buddhista tanokat tanulmányozta, sőt, még az is megfordult a fejében, hogy zen buddhista apáca legyen. Aztán megismert egy férfit, és minden máshogy alakult.

Az ’50-es évek San Franciscójában virágzott az ellenkultúra és a free-love közösség. 1998-ban, egy partin Daedone megismerkedett egy férfivel, aki a maithuna (tantrikus szex – a szerk.) rendszeres gyakorlója volt, és aki őt is bevezette az érzéki szexualitásba és a lassú szexbe. Daedone elmondta, hogy a férfi fáklyával világította meg Daedone vagináját, részletesen elmesélve, hogy melyik részt milyen színűnek látja, majd „nem erősebben, mint ahogyan a szemhéjunkat dörzsölnénk meg” kezdte el simogatni a csiklóját. „Kitört akkor belőlem ott valami, az érzés tiszta volt és szűzies – mondta. – Először az életemben hozzáférésem lett minden éhségérzetem mögött megbújó éhségérzethez, ami igazából nem volt más, mint a másik emberhez való kapcsolódás elementáris igénye. És akkor, abban a percben arra gondoltam, hogy ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia.”

orgazmusszekta

És tett is érte, hogy mindenki megtapasztalhassa az átélteket. Még 1998-ban csatlakozott a The Welcomed Consensus csoporthoz, mely csoport vezetőjéhez, Victor Brancóhoz kapcsolódik a deliberate orgasm, más néven do-ing technikája is. A technika nem áll másból, mint hogy egy nő a hátára fekszik, deréktól lefelé levetkőzik, egy férfi pedig a csiklóját simogatja. Az orgazmusért cserébe a „simogatónak” szimbolikus zseton vagy kisebb ajándék járt. A közösség egyik tagja 1976-ban azt mondta, a módszernek köszönhetően folyamatos orgazmusa volt három órán keresztül. Volt tagok így emlékeztek vissza a közösségre: „Tanultunk a kommuna életfilozófiáról, kapcsolatokról és kommunikációról – de a fő fókusz a szexen, azon belül is a csiklóizgatáson volt. Az ötlet, hogy a férfinek és a nőnek is a női orgazmusra kell koncentrálnia, és ezért cserébe a nő semmivel nem tartozik a férfinak, erősen újszerű gondolatnak számított.” A közösség tagjai a „gourmet szex műértőiként” hivatkoztak magukra, akik a mainstreamtől erősen elhatárolódnak.

Daedone két évig a The Welcomed Consensus közösséggel élt, de ennél nagyobb célok keringtek a fejében: ezreket, milliókat akart elérni. Kifejlesztette hát az orgazmikus meditáció technikáját. A nőnek ehhez egy párnákból épített „fészekre” kellett feküdnie, és „pillangózni a lábával”, azaz egyik lábát a férfi térdére tennie, aki ruhában mellette ült. Ezután a férfinak be kellett állítani egy időzítőt, besíkosítózott latexkesztyűt húzni, majd a csikló „bal felső negyedét” egyre hevesebben simogatnia, míg a nők heves nyögéskórusban nem törtek ki.

2004-re a technikából valóságos iskola nőtte ki magát, és Daedone megalapította a OneTaste vállalkozást, aminek célja az „orgazmikus meditáció” (OM) terjesztése volt, ezzel pedig végre elindulhatott fő életcéljának elérése felé. Létrehozott egy Urban Retreat központot San Franciscóban, a közössége pedig egy pillanat alatt ötven 20-as, 30-as éveiben járó nőre és férfira duzzadt. A közösség napi 2-3 alkalommal gyakorolta az orgazmikus meditációt, közben cserélgették a „felfedezőpartnereket” és együtt is zuhanyoztak. Egy bevezető meditáció 195 dollárba, egy elvonulós hétvége 2000 dollárba került, aki okleveles vezető akart lenni, annak 16 000 dollárt kellett fizetnie. Voltak persze termékek is, DVD-k, síkosítók és párnafészkek is, szintén borsos árakon. A nőket nők és férfiak is simogatták, a férfiaknak viszont soha nem járt vissza semmi – azonban fizetnie mindenkinek kellett.

Daedone egyébként a szex szó helyett inkább a szenzáció és a kapcsolódás szót szerette használni az orgazmikus meditációkra. Míg a The Welcomed Consensus közösségében a legfőbb cél a jó szex volt, addig a OneTaste azt hirdette, hogy ha két ember nem szeretne szexelni egymással, attól még az orgazmikus meditációban jól működhetnek együtt. „Majdhogynem ritualizált lépésekből épültek fel ezek a meditációk, így mindenki úgy érezhette, hogy bármelyik két ember összekapcsolódhat ilyen módon. A kezdetekkor szigorú szabályrendszert fektettünk le, ha valaki például folytatni akarta valamilyen módon az orgazmikus meditációt, akkor felöltözött és elhagyta a termet.”

A OneTaste több millió dollárt hozott évente a konyhára, New Yorktól Londonig 9 nagyvárosban volt székhelye, Khloé Kardashian ódákat zengett róla, és nem mástól kapta meg a kóserpecsétet, mint a vulva nagyasszonyától, Gwyneth Paltrow-tól. A hatalmas siker Daedone személyének volt főként köszönhető: a karizmatikus nőben egyesek egyenesen egy isteni alakot láttak meg a közösségen belül.

orgazmusszekta

Azt, hogy a OneTaste háza táján valami bűzlik, már a kezdetektől fogva sejteni lehetett. Aztán 2009-ben Elana Auerbach előállt a sztorijával. Elmesélte a médiának, hogy Daedone mennyire erős hatással volt a orgazmusközösség tagjaira. Úgy fogalmazott, egy idő után szinte áradt mindenkiből a „nicole-ság”, így végül Elana és férje úgy döntöttek, elhagyják a közösséget, hogy „folytathassák szívfókuszú életüket, nemiszervfókuszú életük helyett”. „Manipulatívnak, egészségtelennek éreztük a környezetet” – mondták.

Aztán egyre extrémebb lett a helyzet. 2015-ben például Daedone egy Magic School nevű sorozatot szervezett. A buddhista tanok szerint a következő Buddha neve Maitreya lesz: Daedone azt mondta a programsorozat résztvevőinek, hogy Maitreya igazából nem is egy ember lesz, hanem a OneTaste csoport, hogy orgazmuson keresztül „gyógyítsa meg a világot”.

2017-re a cég sosem látott növekedést ért el: mintegy 150 alkalmazottjuk lett, számos marketingessel, akik feladata például a gyógyító és coaching programok promotálása volt. Ekkoriban már volt egy Nicole Daedone Intensive nevű program is, amit a guru személyesen tartott, potom 36 000 dollárért. A potenciális vendégeknek azt mondták, hogy a pénz csupán „érzelmi akadály”, és sürgették őket, hogy minél hamarabb vegyék le a pénzt a kártyájukról a kurzusra. Volt, aki 150 000 dolláros hitelt halmozott fel a program miatt.

Ráadásul 2015-ben kiderült, hogy a cég bíróságon kívül megállapodott egy kiugrott OneTaste-taggal, aki azt állította, hogy együtt kellett aludnia potenciális férfi vendégekkel, akik szexuálisan zaklatták őt ezalatt, illetve hogy a cégnél a dolgozókat is érték sérelmek. A cég 325 000 dollárt fizetett a nőnek az ügy eltussolásáért cserébe. Nem sokkal később, a BBC 4 podcastjában, a The Orgasm Cultban az derült ki, hogy a marketingeseknek is le kellett feküdniük gazdag emberekkel, akiket be akartak integrálni a közösségbe, illetve fény derült egy olyan esetre is, amikor egy kolléganőt több férfivel egyszerre kényszerítettek szexuális aktusra. Állítólag a közösségben az a mondás terjedt, hogy egy nőnek képesnek kell lennie bárkivel lefeküdnie, mert az orgazmus annyira erős, hogy megigéz mindent, és az idegenekkel való szex képes gyógyítani a gyerekkori traumákat, képes „kifújni mindent az ember eszéből”. A volt munkatársak szerint a gurujuk nem látott mindebben veszélyt, mert képtelen volt elválasztani egymástól az örömet a fájdalomtól, a jót a rossztól, csak az orgazmus isteni jellege lebegett a szeme előtt.

2018 októberében a cég bejelentette, hogy bezárja minden amerikai irodáját, és nem fog többé orgazmusrendezvényeket rendezni, csak a webshopon keresztül edukálni. Azonban ezután a OneTaste weboldal is megszűnt, helyette, a régi tagokkal létrejött a The Institute of OM, ami úgy definiálja magát, hogy „orgazmikus meditáción keresztül segít az embereknek az egészség, boldogság és kapcsolódás elérésében”. Nemsokkal a nagy leleplezés után Nicola Daedone felszívódott, egyesek szerint Olaszországban él egy volt OneTaste-instruktorral.

Fotó: Unsplash, Getty Images Forrás: Telegraph

Olvass tovább!