Regisztrált egy randioldalon, és egy sorozatgyilkos válaszolt

2022. szeptember 16.
Egy év együttjárás után derült csak ki: a férfi valójában egy sorozatgyilkos, aki után a rendőrség már tűvé tette Amerikát. Talán ő az egyetlen nő, aki megúszta élve a találkozást a gyilkossal.
  • Monica White egy randioldalon ismerkedett meg Anthony Robinsonnal, akit a rendőrség csak a bevásárlókocsis gyilkosként emlegetett.
  • Egy évig randizott a nála 18 évvel fiatalabb férfival, mire kiderült, kicsoda ő valójában.
  • Talán ő az egyetlen nő, aki megúszta élve a találkozást a gyilkossal.

Monica White épp túl volt egy fájdalmas váláson 53 évesen, ám 2020 őszén úgy érezte, végre készen áll ismét az ismerkedésre. Több randioldalon is regisztrált, nemsokára kapott is levelet egy lehetséges udvarlótól. Egy férfitól, akiről egy évvel később kiderült, hogy a hatóságok nagy erőkkel keresik, mert sorozatgyilkos. 

Anthony Robinson 36 éves volt. A rendőrség csak bevásárlókocsis gyilkosként emlegette, mivel az volt a módszere, hogy a randioldalakon megismert nőket hotelszobába csábította, ahol megölte őket, holttestüket pedig bevásárlókocsiba gyömöszölte, majd belökte a bozótba a hotel mögött. Két gyilkosságról már biztosan tudták, hogy ő követte el, három másikról pedig már akkor is gyanították a rendőrök.

randioldal-sorozatgyilkos-true-crime

„Helló, gyönyörűm…”

„Helló, gyönyörűm – szólította meg Monica White-ot Robinson az első üzenetében. – Szeretnélek jobban megismerni.” 

A románc viharos sebességgel bontakozott ki közöttük a nagy korkülönbség ellenére is, ám amilyen intenzívvé vált, olyan bizarr és fenyegető is lett az idő előrehaladtával. Végül a rendőrség Monica White profilján keresztül bukkant rá a férfira, akit már régóta köröztek, ahol számos fotót rakott ki a nő a titokzatos férfiról, akiről egészen addig nem is sejtette, hogy sorozatgyilkos, míg meg nem látta a rendőrség sajtótájékoztatóját róla.

A rendőrség sem árult el sokat Robinsonról. Annyit mondtak csak róla, hogy Washingtonból származik, gyakran költözött és nem volt állandó munkahelye. A családja sosem adott interjút, ügyvédje sem kommentálta a történetet. Robinsont már bíróság elé állították az 54 éves Allene Redmon és a 39 éves Tonita Lorice Smith meggyilkolásáért. A rendőrség felülvizsgálja egy marylandi nő 2018-as halálát, akit Robinson eljegyzett korábban.

Monica White-ot sokkolta, hogy udvarlójáról kiderült: sorozatgyilkos. Azt mondta, soha nem vett észre semmi árulkodó jelet randevúikon. „Összeomlott a világom – fűzte hozzá White. – Depressziós lettem.”

Az asszony elmondása szerint Robinson roppant megnyerő volt. Folyamatosan dicsérte őt, azt mondta, nagyon vonzónak találta a profilképét. Azt állította, nagyon tetszik neki, hogy Monicát érdeklik a művészetek és az is, hogy tanítónő. White elmondta a férfinak, hogy komoly kapcsolatot keres, ő pedig biztosította arról, hogy a korkülönbség nem akadály, mindig is az idősebb nők vonzották, mert érettebbek. 

Az üzenetváltás után gyorsan áttértek a videóhívásokra. White elmondása szerint a sorozatgyilkos a metróból hívta, munkába menet Whasingtonban, ahol állítása szerint hómunkásként és utcaseprőként dolgozott. (Robinson ekkoriban egy barátja lakásában élt az amerikai fővárosban és időnként az édesanyjánál tartózkodott Marylandben.)

Robinson azt mondta a nőnek, hogy soha nem volt házas, de volt egy fia, aki kétéves kora körül meghalt, és egy lánya, aki 5-6 éves lehetett akkortájt, mikor megismerkedtek. White a gyerekek anyjáról nem sokat tudott, de érezte, hogy a férfi gyermekkora sem lehetett egyszerű. 

White és a sorozatgyilkos közelebb kerülnek egymáshoz

„Úgy tűnt, kötődik hozzám, minden nap hívott” – mondta a nő. 2020 végére tervezték, hogy Robinson meglátogatja Monica White-ot Pennsyilvaniában. Egy hétvégét töltöttek együtt, kirándultak, filmeket néztek és kínait ettek. White bemutatta Robinsont a felnőtt fiának is. 

A kapcsolat folytatódott, White és Robinson remélték, hogy egy pár lehetnek és a férfi lányát is Pennsylvániába költöztethetik, hogy velük éljen. Robinson legközelebb a nő születésnapján, 2021 februárjában látogatott el hozzá. A látogatás nagy meglepetést is tartogatott: egy csak oda buszjegyet. „Amikor megjött, azt mondta, munkát kell szereznie vagy valamit, mert nincs pénze a visszaútra” – emlékezett vissza Monica White. Egy online kisállat szakbolt raktárában el is helyezkedett, három hétig tartott, míg összegyűlt a pénz a visszaútra. 

A férfi sohasem beszélt Monica White-nak gyilkosságról vagy nők bántalmazásáról, de voltak sötét pillanatai.

Egyszer felhúzta a pólóját, hogy megmutassa az egyik sebhelyét. Azt mondta, megkéselték. Azt sosem részletezte, mi történt pontosan, de arra megesküdött, hogy bárkit megölne, aki késsel meri fenyegetni őt. Szex közben pedig Robinson néha annyira megszorította a nő nyakát, hogy az alig kapott levegőt. 

Robinson azt is említette, hogy volt egy menyasszonya, aki meghalt.

A nő a 30 éves Skye Allen volt, aki 2018-ban, Valentin-napon halt meg. Vele is online ismerkedett meg a sorozatgyilkos két évvel korában. A nő anyjánál éltek, mikor esküvőt terveztek. Végül ő volt az, aki rátalált lányára, aki alig kapott levegőt és a pulzusa is nagyon gyenge volt. Skye Allen a férfival töltötte az előző éjszakát leendő anyósa házában. A fiatal nőt kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni. A halál okaként szívritmuszavart állapítottak meg. (De a rendőrség a sorozatgyilkos letartóztatása után újravizsgálja ezt az ügyet is.)

Viharos végkifejlet a White-házban

Monica White kapcsolata a sorozatgyilkossal viharos véget ért. A nő születésnapi partit tartott 2021 februárjának közepén. A bulin a férfi csúnyán berúgott és szexuális jellegű utalásokat tett a nő fiának és a fiú egyik tinédzser barátjának, aminek White egyik unokatestvére is fültanúja volt. Másnap felelősségre vonta a férfi a megjegyzésekért. Elmondta, hogy ezek roppant sértő megjegyzések voltak, és megkérdezte, hogy vajon a férfi vonzódik-e a férfiakhoz. Robinson azt válaszolta, igen. 

White úgy érezte, hogy Robinson becsapta őt, mivel magától nem vallotta volna be, és többé nem tudott megbízni benne. „Bárki lehetett innentől, azt éreztem” – mondta a nő. 

Összevesztek. A férfi még kihívta a rendőrséget, mielőtt végleg elment. A nő azt hitte, ez volt az utolsó alkalom, hogy látta a férfit. De nem így történt. Néhány héttel később a sorozatgyilkos ráírt Facebookon, és azt mondta, hogy még a városban van egy szállodában. Robinson arra kérte, jöjjön a hotelbe. „Bármit megadok érte, amit csak akarsz” – írta a nőnek, aki azt is elmondta, hogy a férfi drogot is akart venni. 

White nem ment, és ezzel valószínűleg megmentette az életét.

Egy hónappal később a nő a városban autózott éppen, amikor meglátta a sorozatgyilkost az utcán sétálni. Sokkolta, hogy még mindig itt van, és ahogy kinéz. A férfi mindig tiszta és ápolt volt, jól fésült és frissen borotválkozott. De most rendetlen volt a külseje, borzas a haja és a szakálla. Soha nem látta így még korábban.

randioldal-sorozatgyilkos-true-crime

Újabb nyolc hónappal később, 2021 októberében a rendőrség talált egy holttestet a városban, akit Robinson ölt meg, miután a városba jött dolgozni. Két hónappal később egy másik nő holtteste is előkerült. Nem sokkal ezután a sorozatgyilkost letartóztatták, mindkét áldozatnál a mobiltelefonjuk cellainformációja és a köztéri kamerák videófelvételei buktatták le Robinsont. 

Monica White-nak egy rokona küldte át a sorozatgyilkos letartóztatásának történetét nem sokkal az eset után. Épp az unokahúgánál volt, akinek akkor született meg a gyermeke, de nem hagyhatta otthon egyedül. Átsuhant a fején, hogy akár ő is lehetett volna az a nő, aki elmegy a szállodába, akkor most egészen máshol lenne.

Forrás: Washington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!