Emberek, akik egészen furcsa testrészeikről, hónaljszőrükről adnak el képeket online

„Ez még mindig tabu” – bizarr testrészekről készült fotókkal gazdagodnak meg a neten

2023. június 28.
Van egy bizarr piaca az egészen fura testrész fotóknak. Koszos lábaktól a hüvelykujjon át a hónaljszőrig, ilyenekért hajlandóak emberek annyit fizetni, hogy ebből akár meg is élnek a testrészek tulajdonosai.
  • A lábfetisizmuson túl egészen fura testrészek iránt lelkesednek emberek annyira, hogy sok pénzt hajlandóak fizetni az ezekről készült képekért.
  • Gondoltad volna, hogy a hátrahajló hüvelykujj annyi pénzt hoz, hogy abból az egyetemet is fizetni lehet?
  • De vannak, akik a koszos lábakért rajonganak.

Egy nemrégiben készült kutatás szerint a szexuális fétiseinket szüleinktől örökölhetjük. Elég fura belegondolni, hogy ők is hasonlóan vonzódnak a koszos lábakhoz vagy a hosszú körmökhöz. Ezek a bizarr vonzalmak viszont jelentős bevételi és megélhetési forrást biztosítanak sok embernek, akik például egyetemi tanulmányaikat finanszírozzák a fura testrészeikről készült képek eladásával.

Koszos lábak – George Woodville, 20 éves, Egyesült Királyság

„A koszos láb fétis tényleg létezik – mondta a mezítlábas srácként futó George Woodwille. – A legtöbb ember nem nedves, saras koszt akar látni. Hanem amikor a talpat vékonyan befedi egy kis koszréteg.” A 20 éves férfi 2021 óta nem visel cipőt. Nem volt különösebb oka arra, hogy kidobja a cipőit, egyszerűen az összeset leadta egy adományboltban. A következő lépcsőfok volt, hogy az interneten is megmutatta mezítlábas talpait. 

„Mindenben megtalálom a lehetőséget. Soha nem arra megyek, mint a többség – mondta az angliai Cambridge-ben élő férfi, akinek korábban YouTube-csatornája is volt. – Az internetes platformok aranykorában élünk. Egy darabig a YouTube volt a menő, de most itt az OnlyFans és a TikTok.”

Az emberek többségének a vékony poros koszréteg a fétise a talpon

Az emberek többségének a vékony poros koszréteg a fétise a talpon

Woodwille először a TikTok-ra posztolt videókat, amikben azt kérdezte járókelőktől vagy rendezvényeken különböző emberektől, mit gondolnak arról, hogy mezítláb van. Több száz ezer lájkot kapott. Amikor a követői a videómegosztó oldalon és az Instagramon elkezdtek képeket kérni tőle és azt kérdezték, fent van-e az OnlyFans-en, először azt gondolta, hogy ez vicces. „Szeretem az emberi testet. Nem fétisként, csak megtalálom a szépet mindenben. Soha nem foglalkoztam a lábammal, de az egész életem az önkifejezésről szólt, a kreativitásról, miért pont a lábamról ne csinálnék képeket és videókat?”

Woodwille korábban dolgozott szupermarketben, telefonboltban és pincérkedett. Egy éve indította el az OnlyFans oldalát, amire rövid időn belől 100-an feliratkoztak. Mára havi 1000 font bevétele van stabilan abból, hogy művész barátnőjével a lábáról készít képeket és minden nap feltölti az oldalára. „Ha látunk egy szép helyet, ami jó háttér lenne, csinálunk egy képet” – mondta Woodwille.

Sok rajongója azonban nem csak a lábáról akar képeket látni. „Lelkileg nem állok még készen többre, de nyitott vagyok rá. Volt, amikor bezárkóztam, sőt, féltem az élettől. Ez hatalmas fejlődés számomra.”

A családja viszont egyáltalán nem támogatja a fiatalembert az önkifejezésnek ebben a formájában. Nagyapja még ki is dobta a házból. A követőivel való diskurzust viszont energiával tölti el. „Sokan igazán kedves emberek, egyáltalán nem perverzek. Még csak nem is erősen fetisiszták. Van, aki csak nagyon kíváncsi a lábamra, míg más nagyon mérges. A reakció sokat elárul az emberekről, bármi is legyen.”

„A legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy mezítláb járok. Ez a fizikai valóság. A mezítlábasságnak köszönhetem, hogy nyitottá váltam olyan dolgokra, amiket korábban furának gondoltam én is. Például képeket eladni az interneten. Ez egy olyan utazás, amit nem adnék oda semmiért.”

Hónalj- és testszőrzet – Candace, 33 éves, Kanada

Candace egyedülálló anya volt. Arra sem volt pénze, hogy hetente bevásároljon. Azért hagyott fel a hónaljának borotválásával is 2018-ban, hogy spóroljon a borotva árán. Művészként és a testtudatosság szószólójaként azonban fotókat kezdett megosztani magáról – és a hónaljáról is – a privát Instagram-oldalán. Egy barátjával folytatott beszélgetés után jött rá, hogy ezzel pénzt is kereshetne.

„A barátomnak hatalmas követőtábora volt már akkor is az OnlyFans-en – mondta Candace, aki számos egészségügyi problémában is szenved, köztük narkolepsziában. – Egyedülálló anya voltam, nem volt pénzem. Elegem volt belőle, hogy segélyekből éljünk, próbáltam mindent, amit csak a körülmények engedtek. De több pénzre volt szükségünk, hogy megéljünk.”

Olyan képekkel kezdett, amiken csak az orrától lefelé látszott. „Még nem álltam készen, hogy teljes valómat megosszam a világgal – mondta. – Például hagytam, hogy a hónaljszőröm kinőjön, de a lábamat még borotváltam. De az emberek elkezdtek képeket kérni a lábszőrömről. Ekkor hagytam kinőni ott is. Bár online ezt elfogadták, alapvetően nagyon szégyelltem magam a szőr miatt. Ez egy út volt számomra az elfogadás felé, amiért még fizettek is. Először azt akartam, hogy vonzónak érezzem magam szőrrel a lábamon is, mielőtt megosztok erről képeket. Amikor már megbarátkoztam vele, akkor tettem csak ki képet.”

@candace.cynthia

♬ Cupid – ᴄᴏɴᴀɴ.

Candace a telefonjával készítette a képeket, még laptopja sem volt. Mára már 100 követője van az OnlyFans-en, több mint 37 ezer a TikTok-on és 5 ezer az Instagramon. „Nagyon sokféle érdeklődési körű követőm van. Próbálok mindenkinek kedvezni” – mondta Candace, aki heti 10-20 órát tölt a képek és videók készítésével. Az OnlyFans-ről befolyt bevételének egy jelentős részét is visszaforgatta a tartalomgyártásba, lámpákat, világítást és laptopot vásárolt. 

De más jó hatása is volt annak, hogy fétisképeket ad el online. „A szőrzet az idegrendszer meghosszabbítása. Sokkal érzékibb és stimulálóbb a létezés, mióta hagytam kinőni” – mondta.

A narkolepszia nagyon behatárolja Candace életét. „Muszáj védenem a saját energiámat, ezért a követőimet is mindig arra kérem, legyenek türelmesek. De nem bocsátkozok beszélgetésbe. Erős kontroll alatt kell tartanom ezt a munkát és elválasztani a valódi életemtől.”

15 éves lánya elfogadja, amit édesanyja csinál. „Nem titok előtte sem. Abban hiszek, hogy el kell mondanunk a gyermekünknek az igazat a saját érettségüknek megfelelő szinten. A nagyszülőknek már vannak fenntartásaik, de ők nem ismerik az online teret.”

„Amikor találkozom valakivel, művészként mutatkozok be. Általában érzem, mennyire nyitottak arra, hogy megtudják, fétis művész is vagyok. Ha valakinél megfelelő fülekre találok, az felszabadító. Nem keresek őrült összegeket, de ki tudom fizetni a bevásárlást és megvenni, ami kell. És ezt élvezem. Mindenki arra költ, hogy eltüntesse a szőrt a testéről. Én viszont ezzel keresek pénzt.”

Körmök – Johana, 32 éves, Amerikai Egyesült Államok

Johana mindig imádott posztolni magáról a közösségi oldalakra. Ezt látják a barátai és családja is. Amiről viszont nem tudnak, hogy videókat és képeket ad el a hosszú, kifestett körmeiről. Online személyisége ellentéte annak, ami a hétköznapi munkája. „Mérnök vagyok, a körmös dolog csak mellékes” – mondta. Két-három naponta más színűre festi a hosszú körmeit, és erről képeket oszt meg, a TikTok-on videókat. 

100 dollárt is elkér azért, hogy megkopogtat valamit a körmeivel

100 dollárt is elkér azért, hogy megkopogtat valamit a körmeivel

„Az ismerőseim nem tudják, hogy eladok tartalmat a körmeimről. Csak azt tudják, hogy imádok posztolni. Azokon a videókon, amiken megérintek dolgokat, csinálok is valamit, 100 dollárba kerülnek – mondta Johana. – Korábban is posztoltam, évek óta, de nagyjából egy éve adok el körmökkel kapcsolatos tartalmat azoknak, akiknek ez a fétise. Egy barátom kérdezte meg, nem készítenék-e neki egy videót, fizetne is érte. Én pedig azt mondtam, miért ne?”

„Az emberek nagyon sokfélék. Vannak, akik a nagyon hosszú körmöket szeretik, mások azt kérik, tartsak a kezemben valamit vagy kapargassak meg egy asztalt, vagy tegyem a körmeimet a karomra. Ezzel senkinek sem ártok, nem sérti senkinek a méltóságát, és még pénzt is keresek vele.”

Hátrahajló hüvelykujj – Holly, 29 éves, Új-Zéland

„Ez egy mellékállás, amit főállásként akartam csinálni – mondta Holly, aki az építőiparban dolgozik és nagyjából egy éve indította el az OnlyFans oldalát, amikor rájött, hogy a hátrahajló hüvelykujj látványáért még fizetnének is, akiknek ez a fétise. „Hónapokig gondolkodtam rajta. Majd egy pocsék munkanap után azt mondtam: csináljuk! A férjem és én is nagyon stresszes munkakörben dolgozunk, könnyű kiégni. Szerettem volna olyan bevételt, amivel kicsit nyugodtabb életet teremthetek.”

„Az egyik első képen, amit kitettem Twitterre, a hüvelykujjamat az asztalra nyomtam, így láthatták az emberek, mennyire hátrahajlik. Feltöltöttem még néhány képet a következő hetekben, majd Európából jelentkezett egy srác, aki azt kérte, hogy tegyem a hüvelyujjam egy kormányra. Ő volt az első ügyfelem.”

„Továbbra is hűséges vásárlóm, szinte minden nap beszélünk. Sokat mesél az életéről. Átfutott az agyamon, vajon mit csinál a képeimmel, de nem szabad erre gondolnom, akkor nem tudnám ezt csinálni.”

Holly oldalán általában olyan képek láthatók, amiken a hüvelyujját valamihez hozzányomja, hétköznapi tárgyakhoz, mint egy bevásárlókocsi, egy gyümölcs vagy egy karácsonyfadísz. Az indulás után néhány hónappal bővítette a repertoárját: kesztyűt húzott. „Valaki látta a kezemet a képeken, és azt kérte, vegyek fel kesztyűt. Felhúztam egy gumikesztyűt a bevásárláshoz, és imádták.”

Holly nem árulja el a valódi kilétét sem, nem ez a valódi neve sem. „Arctalan és névtelen akarok maradni. Nagyon ritka munkám van, és nem akarom, hogy rájöjjenek, ki vagyok. Az emberek ezt az egész fétisfotózást mocskosnak és undorítónak látják. Nem szeretném, ha a munkámban azt gondolnák, nem vagyok profi vagy perverz vagyok. És azt sem akarom, hogy mások kioktassanak, mit kellene vagy nem kellene, szabadna vagy nem szabadna tennem. Itt mindenki felnőtt.” Csak a férje és legjobb barátja tud az egészről. „Nem vontam be az egész kezes dologba. Csak hagyja, hogy csináljam.”

„Úgy mentem bele ebbe az egészbe, hogy csak üzlet. De szórakoztató és jó érzés, mikor kirakod a képeket. Fura, de önbizalomnövelő hatása van, amikor istennőnek hívnak.”

Forrás: The Guardian, fotó: Getty Images, Unsplash

Kapcsolódó