Profi smink 3 lépésben

2019. február 20.
Összeállításunkban olyan termékeket és tippeket mutatunk be, amelyeket a színfalak mögött lestünk el a szépségszakma profi szakembereitől.

 

Ahhoz, hogy Photoshop nélkül – például színpadon, kifutón vagy a kamera mögött – is jól fessenek a modellek, celebek és természetesen a műsorvezetők, profi stylingra, frizurára és sminkre van szükség. Tanulni, trükköket ellesni a szakértőktől pedig nem szégyen. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból.

• Szem:

A speciálisan szemhéj alapozására készült termékek nemcsak a szemfestéket teszik tartósabbá, de kisimítják a ráncokat, eltüntetik a pirosságot, felszívják a zsírt és a nedvességet. Szebb lesz tőle a szemhéjunk, akár teszünk rá szemhéjpúdert, akár nem. Fehér szemceruzával az alsó vízvonalat kihúzva megnyitjuk a tekintetet, nagyobbnak tűnik tőle a szem, ragyogóbb lesz a tekintet. Az on-the-go szemfesték-lemosóval átitatott applikátorok hasznos segítséget nyújtanak a nap folyamán esetleg elkenődő szemceruzánk, spirálunk, szemhéjpúderünk korrigálására.

Tippjeink:
Artdeco Eyeshadow Base szemhéjalap 2990 Ft
Smashbox Gel Liner tartós szemceruza 6200 Ft
Pick and Go SOS Imperfection sminkjavító applikátorok 1590 Ft

• Bőr:

Stúdiófelvételeknél, forgatásokon az arcbőr mattítására transzparens porpúdert használnak, mivel nem változik meg a színe a melegtől vagy a verejtéktől, ami a színezett púderekkel előfordul. Emellett többszöri felvitel után, több rétegben sem látszik. Ha természetes hatásra törekszünk, kedvelt profi trükk sminkfixálásra az ásványvízpermet. Még jobb, ha bőrnyugtató hatású összetevőket is tartalmaz. Fotózásokhoz előszeretettel használnak a szakmabeliek highlightert, ami kiemeli az arccsont formáját, a szép homlokot. De vigyázat, csak sima bőrfelszínen mutat jól!

Tippjeink:

MAC Strobe Cream krémes highlighter 10 100 Ft
Vichy Dermablend fixáló púder 5599 Ft
La Roche-Posay Serozinc tonizáló ásványvízpermet 2299 Ft

• Test:

A fehérneműmodellek trükkjét, a csillogó testápolót érdemes elcsenni, mivel a bőr sokkal szebbnek, egyenletesebbnek hat tőle. A bronzos bőr szintén halványítja a kitágult ereket, foltokat, de még a narancsbőr is kevésbé feltűnő a barna bőrön. Gyors megoldás egy önbarnító vagy folyékony bronzosító, ami megment a nejlonharisnyától.

Tippjeink:

Nuxe Huile Prodigieuse Or arany csillámos szárazolaj 8890 Ft
Biobaza Sun önbarnító spray 3999 Ft
By Terry Tea to Tan folyékony bronzosító 23 400 Ft

• Haj:

Gyorsan kell jól kinézni, és már nem fér bele a hajfestés? Profi – bár átmeneti – megoldás a hajtőszínező spray. Mindenféle árnyalatban kapható, praktikus segítség akár a hajfestés előtti utolsó napokban, akár egy hirtelen jött esemény vagy fotózás alkalmával. De mit tegyünk, ha későn kelünk, és egy fontos napon már a hajmosás sem fér bele az időnkbe? Ekkor vessük be a száraz sampont, amely nemcsak friss kinézetűvé teszi a hajat, de a volumenét is megnöveli.

Tippjeink:

L’Oréal Paris Magic Retouch hajtőszínező spray 2299 Ft
L’Oréal Professionnel Hair Touch Up hajtőszínező spray 3800 Ft
Redken Pillow Proof száraz sampon 3990 Ft

Szöveg: Fodor Kassai Mónika
Fotó: imaxtree.com