Öt látványos, mégis egyszerű frizura

2019. április 09.
Akár látványos váltásra vágysz, akár csak a rövid frizurádat szeretnéd egy kicsit "megstylingolni", megmutatjuk, hogyan változtathatsz a megjelenéseden egyszerűen, egy fésű segítségével.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@bet if you won’t support her stop talking about her thank you!

African Style (@bubbleponytail) által megosztott bejegyzés,

Lófarok sok gumival: a legegyszerűbb megoldás hosszú hajra

Egyszerű és gyors frizura hosszú hajból. Nem kell hozzá más, csak néhány vékony hajgumi a saját hajszínünkkel megegyező színben.

Mossuk meg a hajunkat, és előrehajolva szárítsuk meg – így a maximális volument hozzuk ki belőle. Ha megszáradt, fogjuk össze jó magasan és jó szorosan, hogy ne csússzanak ki a rakoncátlan tincsek sem. Ha nagyon vékony szálú a hajunk, kicsit tupírozzuk meg, majd gumizzuk végig a lófarkat egymás alatt többször, ahányszor csak a haj hossza engedi. Sportoláshoz is ideális.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beauté Test Officiel (@beautetestcom) által megosztott bejegyzés, Márc 27., 2019, időpont: 6:43 (PDT időzóna szerint)

 

Félkonty: ideális és egyszerű frizura félhosszú hajhoz

Ehhez a csinos kis frizurához nincs szükség különösebben hosszú hajra: Kleopátra- vagy más félhosszú hajból is el lehet készíteni. Mindössze egy hajgumi és néhány kontycsat lesz kell hozzá.

Válasszuk ketté vízszintesen a hajunkat, és a felső részt fogjuk copfba. Kicsit tupírozzuk meg, majd tekerjük körbe, és rögzítsük pár kontycsattal és  lakkozzuk.

Ha a fürtjeid beleakadnak a hajgumiba, semmi pánik. Meglátod, előbb-utóbb pillanatok alatt, egyetlen hajgumival, csukott szemmel is meg fogod tudni csinálni ezt a frizurát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

*Louisa von Spies (@louisa_von_spies) által megosztott bejegyzés, Nov 26., 2018, időpont: 11:10 (PST időzóna szerint)

 

Banánkonty: egyszerű és ideális minden hajhosszhoz

Talán bonyolultnak tűnik, de a banánkontyot valójában nagyon egyszerű elkészíteni saját magunknak akár rövid vagy félhosszú hajból is. Ami szükséges hozzá: néhány kontycsat.

Ha épp hajmosás után vagyunk, használjunk diffúzort a szárításhoz, és hagyjuk egy kicsit nyirkosan a szálakat.

Hajoljunk előre, és csavarjuk föl a hajat egyetlen csavarintással a tarkónktól a fejtető felé. Fent rögzítsük a tincseinket egy nagy csipesszel, hogy ne essenek vissza. Emeljük föl a fejünket, és kontycsatok segítségével rögzítsük a kontyot. Végül vegyük ki a csipeszt, és a kilógó szálakat rejtsük el a „banán” mögé, ott fixáljuk őket. Fújjunk rá lakkot, és kész is van!

Ötlet: vintage hatáshoz készítsünk magunkat pin-up sminket szemhéjtus és vörös rúzs segítségével.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chignon bas tressé #chignon#chignontressé#cheveuxlong #balayage#cheveuxcendrés#balayagehighlights#pascalecoiffeusetechniciennecoloriste

Pascale Chojnicki Hourdé (@pascalehourde) által megosztott bejegyzés, Aug 10., 2017, időpont: 5:35 (PDT időzóna szerint)

 

Fonott konty: egyszerű frizura esküvőre

Ideális frizura esküvőre, vagy ha egyszerűen csak azt szeretnénk, hogy ránk figyeljenek. Ahhoz, hogy a fonott konty igazán jól mutasson, valamennyire azért hosszúnak kell lennie a hajnak. Ami az eszközöket illeti, három hajgumira és egy pár hullámcsatra lesz szükség.

Válasszuk szét a hajunkat háromfelé (olyan arányban, ahogyan csak szeretnénk), és készítsünk három fonott copfot, amiket a végén elgumizunk. Ezután tekerjük föl mindhárom fonatot (bátrabbak több fonattal is próbálkozhatnak), és hullámcsatokkal rögzítsük a fejtetőn, így egy nagyobb kontyot alakítunk ki. Figyeljünk, hogy a hajgumik ne látszódjanak, akkor lesz tökéletes a konty.

Természetes hatás elérésé érdekében tűzzünk néhány szál mezei virágot a kontyunkba.

 

Frizura könnyedén kendő segítségével

Frizurakészítésben egy mutatós kendő lehet a legfontosabb segítőtársunk, akár hosszú a hajunk, akár rövid.

Szerezzünk be egy szép kendőt, ami se nem túl nagy, se nem túl vastag, és hajtogassuk úgy össze, hogy sál formája legyen. Illesszük a közepét a tarkónkra úgy, hogy a két vége a homlokunk közepén legyen. Kössük össze szorosan, majd tűrjük be a végeket a kendő alá, hogy ne látszódjanak ki. Ha szükséges, rögzítsük hullámcsattal. Máris kész egy izgalmas, de egyszerű frizura.

Ha kényelmesen, casual stílusban vagyunk öltözve, a kendőtől akkor is összeszedett hatást fogunk kelteni – feltéve, ha a megfelelő mintát választjuk.

Forrás