Jakab Juli szépségtitkai

2019. július 22.
Többlépcsős szépségrutinjával kezdi és fejezi be a napot a fiatal színésznő, dramaturg és forgatókönyvíró. Nézzük, milyen beauty-trükköket leshetünk el tőle.

Egy átlagos hétköznap reggel
Van egy régi fésülködőasztalom, mostanában ott üldögélek, kávézom és megvitatom magammal a napi teendőket. Abszolút hiszek a többlépcsős szépségápolásban, ezért a szérumok és a hidratálás mellett például a fényvédelemre is nagyon odafigyelek. Még télen is 50 faktoros krémmel kezdem a napot.

Fotó: Bozó Csongor

Számomra a szépség…
Ahogy telik az idő, egyre inkább úgy látom, nem közhely: a szépség nem a tökéletes vonásokon, sokkal inkább a kisugárzáson múlik.

Esti rituálém
Visszatérek az asztalkámhoz, előveszem a kedvenc szérumomat, az esti krémeimet, és ha több időm van, felteszek egy arcmaszkot is.

A legfontosabb dolog a szépségem megőrzésében
Sokat olvasok a témában és kísérletezgetek. Fontos, hogy pontosan tudjuk, mikor mire van szüksége a hajunknak és a bőrünknek. Kicsit olyan vagyok, mint egy őrült tudós: folyamatosan dolgozom a tökéletes rendszeren. Egy biztos, rég nem a csomagolásra vagy az illatra megyek, elsősorban az összetevőket és a hatóanyagokat figyelem a választás során.

Egy hasznos praktikám
Szeretem, ha friss és puha a bőröm, ezért rendszeres vetek be hámlasztót és arcradírt is.

Amit a hajam szeret
Az Authentic Beauty Concept nagyköveteként kizárólag ezt a márkát használom. Egyrészt, mert egyetértek az elveikkel, másrészt, mert nagyon jól működnek a termékek a hajamon – amelyet kordában kell tartani, különben hatalmas felhővé változik a fejem körül.

Ami nélkül soha nem indulok útnak
A Paula’s Choice fényvédős ajakbalzsam.

Kedvenc illatom
Nem szoktam parfümöt fújni magamra, én inkább testpermetben fürdök, de a The Body Shop White Musk illatát imádom.

Heti edzéstervem
Rengeteget sétálok a kutyáimmal, emellett mostanában egy héten 2-3 alkalommal is eljárok edzeni. Sosem voltam egy sportlédi, de megijedtem, amikor harminc lettem. Úgy érzem, most már jobban oda kell figyelnem magamra.

A legjobb önbizalom-növelő tippem
Ha nagyon stresszelek egy helyzetben, akkor arra gondolok, hogy vajon mit tenne Cate Blanchett ebben a szituációban – ez többnyire segít.

3 kedvencem, amit szívesen használok

Fényvédő, Paula’s Choice 50 SPF


C-vitaminos szérum, Geek & Gorgeous Vízálló szempillaspirál, Giorgio Armani