Időgép: szépségutazás Szamosi Zsófi színésznővel

2020. január 21.
Sorozatunkban ismert nőket ültetünk be képzeletbeli időgépünkbe, akik a tízéves villámtúra során kitérnek nagy szépségtanulságokra, beauty tabukra, de személyes sminkfavoritokra is.

Vannak határozott különbségek az életedben a szépségápolást és a napi beauty rutint illetően a 10 évvel ezelőtti életviteledben és ma?

Tíz év alatt nagyon sok minden változott az életemben. Talán a legfontosabb, hogy anya lettem, emiatt sokkal kevesebb idő jut magamra. Leginkább a mozgást hiányolom, mivel korábban hetente kétszer-háromszor is eljutottam jógára vagy body artra. Manapság örülök, ha heti egyszer összejön. A mindennapokban régóta kevés sminket használok, mivel a munkám miatt a bőröm az átlagnál nagyobb terhelésnek van kitéve. Gyakran csak feldobok egy rúzst, ami életet lehel az arcomba. Egyre inkább próbálok minőségi arcápoló termékeket használni, bár nem mondhatnám, hogy hűséges vagyok egy márkához. A parfümömhöz viszont kisebb kitérők után mindig visszatérek. Több évtizede a Lancôme Miracle az az illat, amit természetesnek érzek magamon.
A táplálkozásban sajnos nem tudok annyira tudatos lenni, mint régen. A korábban száműzött szénhidrátok visszaköltöztek a konyhába, hiszen nem foszthatom meg a családomat a legfinomabb falatoktól. De talán kevésbé is aggódom már ezek miatt. Mostanra sok mindent sikerült elfogadnom magamon, amiket korábban nem szerettem.

Te mit látsz a 10 évvel ezelőtti és a mai kedvenc képeden?

Tíz évvel ezelőtt zűrzavaros magánéleti helyzetekben hánykolódtam. Sokkal kevesebbet nevettem. Nagyon távolinak tűnt, hogy valaha családom lesz, és érzelmi stabilitásban fogok élni. Most viszont éppen ez a helyzet.

[BeforeAfter_Slider ids=”122402,122400″]

Neked hol a határ a fiatalság megtartásáért folytatott „küzdelemben”?

Mostanában kezdtem el félni az öregedéstől, így elkezdem feltérképezni, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyek segítenek megőrizni a formámat. Olyan kezeléseket tartok jónak, amik a bőr kollagéntermelését serkentik és így feszesítik, javítják az állagát. Nem hiszem, hogy bármilyen szépészeti eljárás az ördögtől való volna, amíg természetes a hatása, és amíg nem támaszt irreális elvárásokat az ember.
Nekem azonban riasztó, amikor már észre lehet venni egy arcon a beavatkozást. Ha valaki ötven évesen harmincnak akar kinézni, akkor már baj van. Én azt szeretném, hogy az aktuális koromhoz képest jól nézzek ki, de nem akarok szembeszállni az idővel. Úgysem lehet.

A fiatalságkultusz nem könnyíti meg a nők hozzáállását az idő múlásához. Volt valaha példaképed, aki pozitív példaként lebegett a szemed előtt az öregedést illetően?

Szerintem mindig fájdalmas volt megélni egy nőnek, amikor azzal szembesült, hogy már nem fordulnak meg utána az utcán, ez nem csak manapság nehéz. Ezzel együtt a női kisugárzásból sokat meg lehet őrizni, ez személyiség kérdése. Bár bizonyos kor felett úgy látom, hogy az egészség megőrzése sokkal fontosabb kérdéssé válik, mint hogy vannak-e ráncai az embernek.

Mit üzennél a 10 évvel ezelőtti önmagadnak?

Most azért jó, mert van egy kislányom, akinek a szemében én vagyok a legeslegszebb.