Instant szépségtippek, ha ülőmunkát végzel

2020. február 19.
Ébrenlétünk nagy részét többségünk az irodában tölti. A feszített munkatempó mellett jóval kevesebb idő jut a szépítkezésre – kivéve akkor, ha a kedvenc bőrápolási termékeink a munkahelyre is elkísérnek.

A jó hír az, hogy rengeteg olyan szépségápolási trükk létezik, amely bevethető a 8-tól 4-ig tartó időszak alatt úgy, hogy el sem kell hagynunk hozzá az íróasztalt. Ezekből következik most egy csokorra való.


Egy kis torna senkinek sem árt

Ha hosszú ideig mozgás nélkül ücsörögsz, az lelassítja a vérkeringésedet. Amellett, hogy így csökken a koncentrálóképességed és egyre fáradtabbnak is érzed magadat, a maratoni ülés egészségügyi problémákhoz is vezethet. Óránként egyszer végezz egyszerű tornagyakorlatokat az asztalod környékén – legalább 2 percig. Koncentrálj azokra a testrészekre, amelyek nagy valószínűséggel elmerevedtek: éleszd újra a nyakad, a csuklód, a bokád körzéssekkel, kis nyújtásokkal. Ettől újra felgyorsul a vérkeringésed, emelkedik az energiaszinted.

Masszírozd el a feszültséget

A feszültség levezetésére már a több száz éve használják Kínában az arcmasszázs rituáléját. Ha stresszes időszakot élsz, mindenképpen vesd be ezt a módszert, és használj jade görgős masszírozót a kimerült arcodra. A masszázzsal serkented a véráramlást, ezzel extra oxigént juttatsz az erekbe és elősegíted a kollagénképződést is. Az eredmény: újjáéledt, egészségesebb arc. A görgős szerkezetet olyan könnyű használni, hogy észre sem veszed, és pillanatok alatt a neszesszered örökös tagja lesz.

Kényeztesd a bőrödet, és relaxálj

Ma már a digitalizáció világában egészen sokféle okos megoldással tudunk praktikusan és gyorsan szépülni, akár az irodában is. Amennyiben sminkmentes, friss, tiszta arcbőrrel ülünk a gépünk előtt, a láthatatlan maszkok mellett jöhet akár egy instant, spa szintű irodai kényeztetést is. A UFO okosmaszk készülék például szinte nem is e világi eszköz: 90 másodperc alatt egy békés oázisba repít, miközben a csúcstechnológia és a szuper összetevők csodákat tesznek a bőröddel.

Permetezz!

A tollak és a post-itek mellett hagyj helyet az arcpermetnek is az asztalon. Egy jól megválasztott arcspray tisztítja és azonnal hidratálja a nyúzott bőrödet. Amikor azt érzed, hogy merülnek az elemek, egyszerűen csak kapd elő, és permetezz néhányat az arcodra. A sminked ettől nem fog lefolyni, sőt, ha a levegőbe is spriccelsz párat (mondjuk rózsaillatút), akkor kellemes illatfelhő lengi körül majd az asztalodat. Extra tipp: meleg nyári napokon használd a közös konyha hűtőjét, és hűtsd le a spray-t használat előtt a még kellemesebb hatásért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hit refresh. (📷: @july.skin)

Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) által megosztott bejegyzés, Okt 22., 2019, időpont: 9:47 (PDT időzóna szerint)

A kézkrém legyen kéznél

Nem számít, hogy milyen irodai munkáról beszélünk, egy szinte biztosan közös: a légkondicionálás. Melegben persze felüdülést hoz, de ne menjünk el a kevésbé pozitív hatása mellett, ez pedig a bőr szárítása. Tegyél ellene. Tarts a billentyűzet közvetlen közelében gyorsan beszívódó, tápláló kézkrémet, így amikor gépelés közben a kezedre tekintve látod a szárazság jeleit, azonnal orvosolhatod a problémát.

Forrás: Foreo

Fotó: Getty Images, Foreo